Cristina-Ancuța POCORA

PSD sabotează turismul românesc! Cer demisia doamnei Simona Man de la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Turism!

17 March 2015 ·

PSD  blochează în Parlament legea prin care angajaţii pot beneficia în 2015 de voucherele de vacanţă. Pentru blocarea acestui proiect important, pentru dezinteresul arătat față de susținerea acestui sector și pentru lipsa de profesionalism,  PNL îi cere demisia doamnei Simona Man de la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Turism!

Primul Ministru al României, domnul Victor Ponta, este primul când vine vorba despre a tăia cât mai multe panglici inaugurale pe la târgurile de turism din România, declarând cu fermitate că TVA va scădea pentru acest sector, iar angajaţii vor putea beneficia de voucherele  de vacanţă.

Iată că realitatea este cu totul alta, iar declaraţiile domnului Ponta sunt doar la nivel declarativ! Spunem acest lucru deoarece astăzi, pentru a treia oară consecutiv, Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 8/2014 pentru modificarea unor termene prevăzute în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă PL-x nr. 552/2014, a fost amânat în cadrul Comisiilor reunite pentru muncă şi protecţie socială şi industrii şi servicii, deşi acesta ar fi trebuit să se aplice începând cu 1 ianuarie 2015.

Cum poţi să spui că susţii turismul intern, dar nu faci nimic pentru a adopta unul dintre cele mai importante proiecte pentru stimularea acestuia, cum poţi să declari că „va fi cel mai bun an pentru turismul românesc pe care l-am avut cu siguranţă din 1989 încoace”, dar să nu adopţi un act normativ care vizează creșterea circulației turistice și totodată a cifrei de afaceri a investitorilor din turism? Demagogia şi dublul  limbaj cu care ne-a obişnuit domnul Ponta au atins cote maxime!

Iată că incoerența și neprofesionalismul autorităților statului, în special a Autorităţii Naţionale pentru Turism, în aplicarea  cadrului normativ privind acordarea acestor vouchere, ne-a demonstrat tuturor dezinteresul pe care această instituţie îl are de fapt vis-à-vis de acest sector important.

 

Nenumăratele amendamente aduse de Guvern la propriul lor proiect de lege nu au făcut altceva decât să bulverseze sistemul, neaplicarea legii punându-ne în situaţia în care industria turismului din România să piardă de la începutul acestui an aproximativ 50 de milioane de euro, zilnic pierzându-se din acestă cauză nu mai puţin de 700.000 de euro.

2 Raspunsuri la “PSD sabotează turismul românesc! Cer demisia doamnei Simona Man de la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Turism!”

  1. Sinteti prost informata. Nu s- a ” aminat”, s- a mers pe alta solutie,adica revenirea la emiterea de tichete prin emitentii specializati. Marti intra in Comisia de Industrie si servicii,unde ,sper ca deputatii PNL sa decida corect,si in 2 saptamini in plen,si gata!
    Chiar intilnirea de azi a rezolvat impasul!
    Ref Doamna Man,nu am comentarii.

  2. Se găsesc diferite pretexte și se tot amână. Săptămâna trecută, la comisia de muncă, chiar reprezentantul ANT a solicitat amanarea! Cert este că anul acesta este ratat!
    În plus, dacă ați fost la comisie ați putut observa cu ușurință că nu parlamentarii PNL au majoritate ci PSD are o largă majoritate. Aceeasi situație este și la plen. Așa că decizia corectă depinde de majoritatea PSD!

Raspunde