Cristina-Ancuța POCORA

Putem sa-l ajutam pe Boc sa economiseasca 1,2milioane lei+TVA daca ii trimitem o epistola de dragoste

29 January 2011 ·

Guvernul va cheltui 1,2 milioane lei ca să afle opiniile românilor, respondenţii primesc câte 15 lei (MEDIAFAX)

Guvernul va cheltui aproximativ 1,2 milioane lei, fără TVA, pentru efectuarea unui sondaj la nivel naţional, pe un eşantion de circa 15.000 de persoane, cărora li se vor oferi “cadouri” de câte 15 lei pentru a-şi spune opinia despre politicile Guvernului, efectele crizei sau nivelul propriu de trai.

Câştigătorul licitaţiei de atribuire a contractului pentru efectuarea sondajului va trebui să efectueze ancheta sociologică eşantion reprezentativ la nivel naţional pentru România, adică aproximativ 15.000 de persoane.

Persoanele care vor lua parte la sondaj vor fi întrebate cum trăiesc în prezent comparativ cu un an în urmă, când cred că se va sfârşi criza financiară, cum i-a afectat aceasta şi dacă măsurile luate de Guvern sunt suficiente pentru depăşirea crizei economice.

Guvernul vrea să ştie ce cred românii şi despre proiectul Roşia Montană, concedierile din sistemul bugetar, programele Rabla sau Prima Casă, precum şi cât de mulţumiţi sunt de serviciile publice şi ce nivel de trai au ei şi familiile lor.

Pentru a învinge reticenţa cetăţenilor de a răspunde la un astfel de sondaj, care cuprinde peste 160 de întrebări, operatorul de sondaje va oferi celor intrevievaţi bonuri cadou în valoare de aproximativ 15 lei de persoană.

“Având în vedere complexitatea deosebită a chestionarului, precum şi faptul că cercetarea face parte dintr-un studiu panel, se recomandă ca ofertantul să aloce în bugetul cercetării o categorie specifică de cheltuieli pentru a creşte disponibilitatea de a participa la sondaj a persoanelor selectate în eşantion. Cuantumul bonurilor cadou oferite în acest sens respondenţilor poate fi cel mult egal cu valoarea acestora din primul val – aproximativ 15 lei / persoană”, arată Guvernul.

O astfel de cercetare sociologică a mai fost comandată de Executiv în toamna anului 2009.

***

Va propun sa facem o economie de 1,2 milioane lei+TVA si  sa-i transmitem domnului Boc cate un eseu in care sa-i povestim depre cum se traieste in Romania, despre cat de multumiti suntem de politicile guvernamentale si, mai ales, cat de mult ne iubim conducatorii!

Pentru ca eu reprezint un colegiu de 75 000 de cetateni, din doua orase (Fetesti si Tandarei) si noua comune din Ialomita ma angajez sa strang cat mai multe scrisori de dragoste pentru domnul Boc, din partea cetatenilor  ialomiteni. Voi finaliza instalarea de cutii postale in fiecare localitate din colegiu si voi strage acolo corespondenta pentru domnul Boc!

Va rog sa luam in serios aceasta misiune si sa economisim 1,2 milioane lei+ TVA. Poate ca, daca Emil Boc va primi peste 15 000 de scrisori, isi va potoli setea de laude, pupaturi si imbratisari si va folosi acesti bani pentru copilasi bolnavi, pentru persoane cu dizabilitati, pentru batrani, pentru orice, numai pentru prostii, nu!

Cuvinte Cheie:
,

9 Raspunsuri la “Putem sa-l ajutam pe Boc sa economiseasca 1,2milioane lei+TVA daca ii trimitem o epistola de dragoste”

 1. Anton says:

  Daca in continuare stati pe la televiziuni si nu in colegiu,o sa aveti surpriza ca sa pierdeti colegiul si sa aveti maxim 100 de scrisori.Nu va alegeti oamenii in functie de onestitate,cinste,corectitudine si eligibilitate,veti avea surpriza ca in 2012 sa nu mai fiti deputata.Pacat pentru cei care respecta valorile liberale.Mai lasatri-l pe Stefu ca sa joace in continuare la PDL cu Elena Udrea.Am informatii ca joaca la doua capete.Este un militian care in orice regim vrea sa-si pastreze doar functia.Lasati-l sa moara pe limba lui.In Buzau are 72 de procese cu fosati lui subordonati.

 2. Eu cred ca se stie deja care e parerea poporului roman despre tot ceea ce se intampla. Dar motivatia lor pt organizarea sondajului cred ca e alta. Am expus-o in articolul de mai jos:
  http://digerate.blogspot.com/2011/01/sondaj-despre-guvernare.html

 3. anton
  in aceasta luna nu prea am stat la tv ci in colegiu. doar ca sunt 11 localitati si nu pot fiu in toate in acelasi timp. ajung si la Tandarei si vom avea ocazia sa vorbim.

 4. Anton says:

  Degeaba stati la Fetesti,Mihail Kogalniceanu s.a.m.d unde aveti primari PNL.Dupa Fetesti ,Tandareiul este ca numar de populatie cel mai mare.daca aici si la Platonesti nu incercati sa faceti ceva….in Tandarei puteti face cu mult mai multe,inclusiv sa aveti primar PNL,dar daca nu vrteti….Aveati ocazia sa aduceti 2 consilieri PNG la PNL plus sigur aveati primar PNL.Sava e tras pe linie moarta .Vreti sa iasa primar de la PDL????Achimas,mafiotul,Berbec prifesorul betivan si Grecu mafiotu vreti sa fie in fruntea obstii???Va sigur ca nu va fi asa,chit ca lumea va vota alt partid ianfara de PSD si PDL!!!

 5. Câţiva români au trimis astfel de eseuri, care sub formă de ouă, care sub formă de bulgări de zăpadă… Mă îndoiesc că domnul Boc are nevoie de 15.000 de astfel de mesaje.

 6. Anton says:

  “Să fii complet imparţial înseamnă să fii un idiot. Asta ar însemna să tratăm praful de pe stradă la fel ca vieţile oamenilor care au fost ucişi.” “Nu e scopul nostru să înfăptuim o societate mai transparentă. Scopul nostru e să înfăptuim una mai corectă. Transparenţa duce la asta.”‌

 7. Liana says:

  Daca ar fi sa facem un calcul , 15000 respondenti x15 lei/respondent=225000lei.Ramane un total de 975000 lei +tva adica de 225000 euro+tva , care se duc (cica) la firma cu sondajul.Cum stim ca prin aceasta firma se intorc banii la portocalii, ce-ar fi daca ne-am lipsi de asemenea sondaje si i-am directiona acolo unde avem nevoie de ei, in industrie, sau educatie sau sanatate ? Cat despre sondaj, ce sa aflam? ce stim deja?

 8. Radu says:

  Boc si guvernul sau patronat de Basescu nu mai poate fi ajutat.Satisfacerea propriei clienteli PDL si scaderea nivelului de trai sl populatiei sunt principalele prioritati ale guvernului.La ultima aparitie la Realitatea tv ministrul muncii a fost intrebat ce parere are despre indemnizatia persoanei cu handicap de 293 lei.Dl.Botis a raspuns foarte sigur,ca pe langa cei 293 lei se mi primeste si biugetul complementar. Dna Pocora stiti de ce din indemnizatia pe luna decembrie primita in ianuarie mi s-a taiat bugetul complementar(91 lei)?.

 9. Somer says:

  Buna ziua Dna Deputat, nu inteleg de ce nu luati masuri fata de faptul ca Ministrul Botis il tine pe dinozaurul de Manea- Consilier personal la 69 de ani, om care e baut zilnic, nu face nimic , iar noi tinerii nu avem nicio solutie. Va rog mult sa verificati. Multumesc, un somer de la Ministerul Muncii.

Raspunde