Cristina-Ancuța POCORA

“Reforma” eroului Boc merge inainte, omoara tot!

14 March 2011 ·

Domnule Boc, se aude si pe la Palatul Victoria ca Institutul Inimii “Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca va sista de maine operatiile pe cord, din cauza lipsei banilor? Sau sunteţi prea ocupat cu candidatura la şedia PD? Cu strategia de salvare a partidului pe care-l păstoriţi, chiar dacă doar cu numele?

Din păcate, situaţia Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara este critică, fără ieşire, după cum a declarat şeful instituţiei, Traian Scridon. Acolo nu mai sunt bani nici pentru materialele sanitare, nici pentru salarii.

“Situatia la Institutul Inimii este critică, printr-un program cronic de subfinanţare am ajuns la capătul puterilor. Nu mai avem materiale cu care să operăm. Situaţia este fără ieşire, nu mai avem bani pentru materiale, pentru salarii. Va trebui să sistăm, de marţi, programul de operaţii cronice şi să păstrăm materiale pentru urgenţe, dacă apar. Pacienţii vor fi reprogramaţi pe nişte liste de aşteptări. Se poate agrava situaţia cardiacă a unora”, a spus Traian Scridon, conform Mediafax.

Domnule Boc, ce le spuneţi oamenilor suferinzi, care au nevoie urgentă de asistenţă medicală de specialitate? Aceasta este reforma sistemului sanitar pe care o promovaţi? Ce se va întâmpla cu acest centru de referinţă pentru sistemul medical din ţara noastră? Sau cei care au probleme cardiace grave trebuie să urmeze exemplul colegilor dumneavoastră şi să ia calea străinătăţii, în speţă, să plece la Viena? Că, vorba aceea, ascultându-vă cum vorbiţi de la Palatul Victoria, românii o duc atât de bine încât îşi pot permite tratamente costisitoare peste hotare. Că, oricum, plătesc degeaba la bugetul de stat asigurările de sănătate şi restul milioanelor de dări…

 P.S. Pentru ca tot am adus vorba, domnule Boc, avem si noi problema cu spitalul de la Tandarei, pe care Guvernul dumneavoastra ar dori sa-l transforme in azil de batrani….V-am explicat ca avem nevoie de spital si a ramas ca ministerul mai analizeaza… Am adresat si o intrebare domnului ministru… dar inca nu am primit raspuns!

6 Raspunsuri la ““Reforma” eroului Boc merge inainte, omoara tot!”

 1. Anton says:

  Raspunsul domnului ministru al sanatatii nu il stiti???E batut in cuie,Spitalul Orasenesc Tandarei se desfiinteaza,punct si cum v-am spus.Cainii latra,ursul merge,tot ce vor ei fac.Ne meritam soarta!!!Toata lumea tace,nu iese in strada.Opozitia politica e la fel ca sindicatele,la pamant.De la mitingul nostru din 01.03.2011,ati mai vazut vreun miting de asemenea amploare???Bugetarii cu salariile de mizerie si mai nou prin modificarea codului muncii,in pragul disponibilizarilor pe criterii politice ce asteapta???Daca mai tac si rabda,de la anul vor fi iar platiti cu bancnota de pe linkul dse mai jos.
  http://merzaanton.blogspot.com/

 2. eu astept raspunsul cu explicatii. de smecheriile lor eram convinsa, de aceea nu m-am entuziasmat cand circulau zvonuri ca spitalul va ramane. din pacate atat timp cat nu ne unim eforturile nu vom reusi nici un demers. nu am inteles de ce la mitingul acela de la Tandarei au venit atat de putini locuitori din oras. eu am incercat si am mobilizat din comunele noastre, din Braila, dar din oras…
  Am spus-o de atunci, acestor oameni, care ne conduc (PD+UNPR+UDMR+ minoritati), nu le pasa de noi si vorba dumneavoastra, cainii latra, ursul merge.
  Vreau sa vad ca atunci cand port un mesaj si ma lupt pentru o cauza am langa mine cetatenii care mi-au dat acel mesaj. Daca strig doar eu, va veni doamna Udrea si ne va spune ca sunt “scame”, ca oamenii nu au probleme, ca numai noi, opozitia, vedem nenorocirile pe care le fac!

 3. Anton says:

  de ce nu au venit oameni la miting,din Tandarei???In urma cu ceva timp v-am scris pe adresa de email ce se intampla in oras.Sava Vasile este inexistent in sondaje,iar consilierii sunt cum sunt.Va dati seama ca nici macar angajatii primariei in numar de peste 80(care au la randul lor soti,copii),consilierii si angajatii spitalului nu au fost toti.Macar cu astia si tot erau mai multi.Se spune ca azi Ciuperca si Sava au fost din nou la Ministerul sanatatii pentru Spital,ca le venise raspunsul cu desfiintarea.Maine voi afla raspunsul.

 4. iata raspunsul, in primul Monitor Oficial: http://www.monitoruloficial.ro/emonitor2/mon_pdf.php , MO 175 de vineri, 11 martie http://www.monitoruloficial.ro/emonitor2/ . Eu cred ca aici nu are importanta daca sava a indemnat oamenii sa vina sau nu, eu stiu ca daca am o problema nu astept invitatii de la primar, parlamentar sau presedinte, pur si simplu, ma revolt! Cred ca e o lectie primita, dar din pacate este cam dureroasa.

 5. val _de_val says:

  Nici nu ma mai omor sa citesc articolul. Stiu cine-i Boc asta si nu are rost.
  Dar mai stiu un lucru: un prim ministru nesimtit si prost ca asta nu putea sta atat la putere decat cu o OPOZITIE SLABA SI NEPASATOARE.LEHAMITEA A DEVENIT O STARE DE FAPT LA ROMANI!
  PACAT!

 6. Anton says:

  Doamna Cristina,daca te revolti singur si nu ai autorizatie ca sa te manifesti,iei exact 1000 roni amenda de la jandarmerie si acasa familia va avea pe masa in loc de hrana,o copie de pe procesul verbal de constatare al contraventiilor.Mai dureros este faptul ca secretarul PNL Ialomita,domnul Ghiauru,nu se revolta si nici nu a participat la miting desi este presedintele Sindicatului CMD Slobozia.Gurile rele spun ca atat el cat si domnul colonel Maroz Mihail,presedintele Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere din MAI,urmeaza ca sa fie facuti generali in rezerva pentru ca nu au facut galagie cu pensiile.Acelasi lucru l-a facut si seful Sindicatului CMD de la Fetesti,care s-a inscris si este membru marcant al UNPR.

Raspunde