Cristina-Ancuța POCORA

Refuz ca prin prezenta mea sa condamn pensionarii!

25 August 2010 ·

Desi, astazi, aveam mai multe actiuni in agenda, toata activitatea mi-am concentrat-o in cadrul Comisiei pentru Munca si Protectie Sociala, unde am reluat dezbaterile asupra Legii Pensiilor.

De la inceput, vreau sa subliniez ca am ajuns sa rediscutam legea pensiilor in comisie datorita deciziei plenului, prin care legea a fost retrimisa pentru a fi pusa in acord cu decizia Curtii Constitutionale. Acest lucru s-a intamplat la solicitarea grupului PD-L.

Am sperat, atunci, ca, dupa votul strans la motiunea de cenzura, dupa protestele ample, dupa marturiile pensionarilor, dupa o vacanta in care parlamentarii ar fi trebuit sa se intalneasca cu cetatenii pe care ii reprezinta, colegii din PD-L, UNPR si UDMR vor lua parte, in mod activ si constructiv, la dezbatere. Am sperat ca vor fi atenti la argumentele care insotesc amendamentele depuse de opozitie si ca vor accepta o parte dintre acestea in asa fel incat sa facem o lege buna, o lege care sa arate respect pensionarilor!

Speranta mi-a fost repede spulberata cand, parca cu o pereche de ochelari de cal pe ochi, colegii din arcul guvermanental au respins toate amendamentele opozitiei si au adoptat doar amendamentele cu care a venit ministerul. Au respins ca varsta de pensionare pentru femei si barbati sa ramana la nivelul actual, au respins dreptul la o pensie speciala pentru categorii sociale care au cotizat intr-un sistem special: artisti, aviatori, politisti, militari, magistrati, medici din serviciul de urgenta, diplomati etc. , au respins respectarea legii in vigoare prin care este stabilita valoarea punctului de pensie la 45% …

Eu, personal, deputat PNL din Colegiul nr 1 Ialomita (Fetesti-Tandarei), refuz sa mai fiu prezenta in comisie, la dezbaterea acestei legi, pentru ca, prin prezenta mea, sa asigur trecerea unei legi care condamna generatii de pensionari. Astazi, m-am retras de la dezbatere si, prin plecarea mea, a colegilor din PNL si a celor din PSD, nu a mai existat cvorum de sedinta si, astfel, Puterea nu a putut sa-si treaca legea.

Daca vor sa legifereze scaderea pensiilor si condamnarea pensionarilor din Romania, sa o faca fara sa beneficieze de prezenta mea in comisie. Sa se mobilizeze toti deputatii PDL-UNPR-UDMR pentru a legifera in aceasta maniera!

Stiri din dezbateri aici si aici.

5 Raspunsuri la “Refuz ca prin prezenta mea sa condamn pensionarii!”

 1. Gabi says:

  Oare credeti ca domnii deputati /senatori de la PD-L, UNPR sau UDMR au irosit vacanta parlamentara sa asculte problemele cetatenilor ..?!! sincer nu prea cred …
  Sa speram ca initiativa PNL, PSD de a nu participa la comisie, o sa le dea de gandit, desi …. ei nu tin cont de nimeni si nimik….trist, dar asta e realitatea.

 2. @ Cristian Pocora
  Rolul domniei voastre este să asistaţi şi să faceţi ce credeţi, conform conştiinţei că este mai bine.

  Nu puteţi să alegeţi să nu participaţi la elaborarea legilor, pentru că asta este funcţia dumneavoastră ca parlamentar, să faceţi legi. Dacă nu doriţi să participaţi cu părerea domniei voastre la facerea legilor, nu vă puteţi retrage punctual, trebuie să vă daţi demisia.

  Rugămintea mea, în calitate de cetăţean, este să mergeţi acolo şi să vă bateţi pentru principiile în care credeţi, chiar dacă nu aveţi nici o şansă “ei” fiind mai mulţi. “Democraţia” înseamnă “fiecare dintre aleşi”.

 3. @ Cristian Pocora

  Desigur, un alt rol al dumneavoastră este să demascaţi orice încălcare a principiilor anti-democratice de care abuzează cei aflaţi la Guvernare. Solicitaţi realizatorilor de emisiuni să vă primească pentru a explica unde anume se încalcă principiile democraţiei, constituţia, principiile de drept. Sensibilizând populaţia, cei aflaţi la guvernare vor trebui să se conformeze regulilor democratice.

 4. Bună ideea cu boicotul. Poate nu ar strica o grevă parlamentară.

 5. @paul
  traim si vedem.

Raspunde