Cristina-Ancuța POCORA

Revoltător: Preşedintele Traian Băsescu admite că un copil poate fi lovit!

27 November 2009 ·

Preşedintele Traian Băsescu s-a descalificat, aseară, în ochii opiniei publice. Pus să comenteze, în direct la Realitatea TV,  filmul care îl înfăţişa lovind un minor în plină figură, şeful statului nu a negat incidentul, ba a lăsat să se înţeleagă că gestul său ar fi fost deplin justificat, dacă respectivul copil “ar fi înjurat”.

 

Indiferent dacă filmul prezentat e real sau e doar un trucaj, atitudinea lui Traian Băsescu este şocantă şi revoltătoare. De fapt, preşedintele a admis public că folosirea unor metode brutale pentru pedepsirea unui copil sunt permise şi indicate!

În calitatea sa dublă de preşedinte şi de candidat la cea mai înaltă funcţie în stat, Traian Băsescu ar trebui să fie un model de comportament pentru semenii săi. Departe de dânsul acest lucru! Abia după ce s-a consultat cu consilierii domniei sale şi, din considerente pur electorale, Traian Băsescu a negat veridicitatea incidentului, ceea ce ridică semne serioase de întrebare privind sinceritatea sa!

 

În calitate de preşedintă a Subcomisiei pentru Protecţia Copilului din Camera Deputaţilor, sesizez public Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, cea care asigură, potrivit legii, respectarea convenţiilor internaţionale în domeniu şi, la care, România este parte semnatară. La rândul său, ANPDC este în măsură să sesizeze organele competente în privinţa comportamentului brutal al preşedintelui Traian Băsescu!

Este inacceptabil ca, într-o ţară copleşită de cazuri de violenţă şi abuzuri împotriva minorilor, tocmai şeful statului să încurajeze aceste lucruri reprobabile!

5 Raspunsuri la “Revoltător: Preşedintele Traian Băsescu admite că un copil poate fi lovit!”

 1. Anonymus says:

  Toti am fost loviti … pentru ca l-am ales atunci!
  Agresivitatea verbala si violenta sunt starile sale normale, anormal este cand nu ne ameninta, cand nu ne ataca.
  Ce vrea sa spuna afisul cu textul: “Acum sunteti 22 milioane, veti ramane 10!”
  Sa intelegem ca vom fi exterminati, sau supusi inanitiei?

  Vedeti si relatarea unei alte scene: http://mariusmina.blogspot.com

  Razvan Murgeanu : “Si pac, i-a ars un cap in gura”(audio)

 2. Emilia says:

  Nu stiu daca va auzi cineva dar macar incerci sa faci ceva. Iti tin pumnii sa iti reuseasca sesizarea!

 3. Emilia says:

  Felicitari pentru felul cum arata site-ul si blogg-ul tau! Incepand cu prima pagina mi se pare cel mai original si dichisit site. Se vede ca pui mult suflet si imaginatie.

 4. ioana says:

  la cateva zile dupa, observ cenzurarea unei opinii in dezacord cu pledoaria dvs. multumesc. m-am numarat printre nehotarati, dupa ce am votat toata viata cu pnl. are si Traian Basescu asta dreptate pe undeva. si mai rau imi pare insa ca ne cunoastem!

 5. Criza economica este o regie facuta pentru inrobirea natiunilor lumii, menita sa ingenuncheze tarile slab dezvoltate si nu numai. Raspandeste aceasta informatie la toti cunoscutii tai. Daca vrei sa descoperi adevarul despre criza economica vino pe fumsioglinzi.info pentru a vedea un documentar de nota 10!

Raspunde