Cristina-Ancuța POCORA

Ridicaţi definitiv barierele !

16 September 2009 ·

Astăzi, pentru prima dată de la începerea şcolii, autorităţile au ridicat barierele puse în drumul spre şcoală copiilor din „Baltă” ( peste braţul Borcea), din Feteşti. Demersul pe care l-am iniţiat, alături de administraţia locală feteşteană, are un prim rezultat. Modest însă, şi neoficializat printr-un act aşa cum este actul care face această nedreptate.

 

                        Concret, astăzi, microbuzului şcolar, care îi transporta, i s-a permis trecerea pe podul Feteşti-Cernavodă fără plata taxei de pod.

                        Autorităţile locale au fost înştiinţate telefonic de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale că microbuzul poate trece fără să mai achite această taxă.

                        În calitatea mea de deputat de Feteşti-Ţăndărei, solicit în continuare ca microbuzul şcolar să fie nominalizat clar, în scris, printr-un ordin al ministrului de resort, în rândul categoriilor de autovehicule exceptate de la plata taxei de pod.

                        Aceasta şi ca o garanţie că, pe viitor, statul în care trăiesc  nu-i va mai priva pe copiii din Feteşti de dreptul legitim de a ajunge la şcoală şi de a învăţa.

 

                        Reamintesc că, în prima zi a anului şcolar, am semnalat miniştrilor transporturilor şi educaţiei situaţia dramatică a copiilor din Feteşti, de la fermele din Baltă.

                        Aşa cum arătam în Scrisoarea deschisă, microbuzul care îi preia dimineaţa şi îi aduce înapoi ar trebui să facă două drumuri dus-întors/zi. Prin urmare, ar trebui să plătească taxa de pod 35 RON x 4 ( 2 drumuri dus-întors) = 140 RON/ zi x 5 zile= 700 RON/ săptămână.

                        Aceşti bani nu i-a prevăzut nimeni, în niciun buget. Nici al Primăriei Feteşti, nici al Consiliului Local.

                        Deşi suma pare mică, în condiţiile în care administraţia locală se confruntă cu mari probleme bugetare, banii necesari plăţii taxei sunt, pur şi simplu, imposibil de acoperit.

                       

Soluţia găsită astăzi este una salutară. Aceasta trebuie însă completată printr-un act juridic.

                        De aceea, solicit autorităţilor centrale să rezolve până la capăt situaţia.

                        Ridicaţi definitiv barierele ! Lăsaţi copiii să meargă la şcoală !

           

http://www.primatv.ro/stiri-focus/chinuiti-de-stat.html

 

2 Raspunsuri la “Ridicaţi definitiv barierele !”

  1. fortez o comparatie: asa cum un neamt (Carol I) a scos romania din evul mediu, a fost nevoie sa vina d-ra Pocora din Galati ca sa scuture praful de pe imaginea parlamentarului de provincie. Poate invata si adormitii ceilalti (gaina, panturu) ceva din acest exemplu.

  2. 🙂
    e fortata rau!
    mai sunt inca atat de multe de facut! ma pregatesc sa o iau pe drumurile de tara! Voi reveni aici cu cronici din fiecare dintre cele 9 comune din colegiul meu!

Raspunde