Cristina-Ancuța POCORA

Roberta Anastase trebuie sa reduca Bugetul Camerei Deputatilor cu 30%!

17 May 2010 ·

Iata ce am propus, noi parlamentarii PNL, conducerii Camerei Deputatilor sub forma unei “Petitii”:

 

Doamnă deputat Roberta Alma Anastase,

 

 

Grupul Parlamentar PNL din Camera Deputaţilor vă readuce aminte că la dezbaterea şi adoptarea legii bugetului de stat pe anul 2010 a propus reducerea cu 30% a bugetului Camerei.

Această propunere avea în vedere tocmai faptul că guvernul PDL invoca existenţa încă a unui an de criză economică şi că era normal ca toate instituţiile să suporte reducerile de cheltuieli bugetare.

Din păcate deputaţii PDL au respins cu majoritatea parlamentară orice diminuare a costurilor parlamentarilor şi Parlamentului.

De aceea, considerăm că este de datoria noastră să vă cerem cu fermitate să reluăm procedura de reducere a bugetului Camerei Deputaţilor cu 30% pentru anul 2010.

În acest sens vă solicităm să dispuneţi chestorilor şi secretariatului general al Camerei Deputaţilor prezentarea în maximum 48 de ore a proiectului de buget rectificat şi programarea pe ordinea de zi a şedinţei în plen din data de 19 mai 2010.

Totodată apreciem că putem să contribuim direct la aceste reduceri, astfel:

Anularea pana la sfarsitul acestui mandat a tuturor deplasarilor in strainatate, cu execeptia participarii la Adunarea Parlamentara, dar cu delegatii restranse. Si in acest caz, sa se renunte la acordarea diurnei;

Renuntarea la acordarea de facilitati pentru carburant;

– Desfiintarea restaurantului/bufetelor ; 

– Blocarea investitiilor si reducerea cu pana la 50% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii;

Diminuarea abonamentelor telefonice pentru deputati si personalul auxiliar cu 50%;

– Reducerea cu 50% a costurilor pentru transport

– Diminuarea costurilor de cazare cu 30% prin acordarea unei sume fixe per deputat care sa acopere cazarea;

Reducerea parcului de masini  şi reanalizarea alocării masinilor pentru membrii conducerii Camerei Deputatilor;

– Reducerea personalului auxiliar care deserveste atat conducerea Camerei Deputatilor  şi secretariatul general cu pana la 50 %;

Renuntarea la protectia SPP;

            – Identificarea prezenţei parlamentarilor la plen pe bază de cartelă de vot şi nu prin semnarea condicii.

            Considerăm că se va da dovadă de responsabilitate.

 

Parlamentarii Grupului PNL

11 Raspunsuri la “Roberta Anastase trebuie sa reduca Bugetul Camerei Deputatilor cu 30%!”

 1. @ Cristina Pocora
  Foarte interesante aceste propuneri. Atât de interesante încât mă întrebam dacă există un buget al Camerei defalcat pe tipuri de cheltuieli. De exemplu, se poate afla la cât se ridică cheltuielile cu SPP-ul, cu carburantul, cu deplasările în străinătate, cât este personalul de serviciu şi cu ce se ocupă el…? Astfel de lucruri nu ar trebui să fie afişate cumva pe site-ul instituţiei?

 2. @biblo
  in mod normal aceste sume exista, defalcat pe capitole, in Bugetul Camerei Deputatilor, aprobat la inceputul anului. Tot in mod normal ar tr sa fie afisat pe site. Voi verifica sa vad daca exista.Ma voi uita si eu pe mail-urile mai vechi (de la dezbaterea bugetului) sa vad daca am o forma electronica a lui.

 3. nu pot fi solidara cu Basescu,Boc, Udrea, Videanu, Berceanu, Vladescu, Seitan, ….

 4. Gabi says:

  Reducerea cheltuielilor ar trebui redusa de sus …si apoi treptat sa se ajunga la noi.Din cate observ ei fac reduceri de salarii, reduceri de personal direct din cadrul celor cu salarii mici.
  Asa ca un exemplu cat o sa afecteze pe cei care au un salariu de 40 -50 de milioane cei 25%?….si cat ar afecta un om care are salariu minim pe economie cei 25%…..e simplu aluia cu salariu mare poate ii scade un pik ratia de tigari si combustibil :))…iar celuilalt ii ia banii de mancare,….aaa uitasem d-ul Boc a zis sa strangem cureaua…deci nu mai mancati ….
  E foarte grav ce se intampla in tara, asta e dictatura… ca presedinte de tara sa nu ti cont de nevoile si suferintele oamenilor …..

 5. Pe langa reduce rile pe care la vrem la camera deputatilor ar tr facut la fel si la senat, ministere, presedintie, sri, sie, spp, sts, …

 6. Gabi says:

  Pai exact asta spuneam …daca vor sa scoata tara din criza trebuie intervenit peste tot …ei gasesc imediat solutii….pensionari , copii, pers cu handicap , bugetari…

 7. Alexandra Stroia says:

  Propunerea venita din partea grupului parlamentar al PNL este una cat se poate de umanitara si responsabila, avand in vedere faptul ca aceste sume alocate pe tipuri de cheltuieli constituie totusi o sursa de venit la buget…Sincer, ma indoiesc ca “stimabila frumusete” (ex-Miss) D-na Roberta Alma Anastase va cuteza sa ia in considerare propunerea PNL …Nu i se va permite, asta e sigur. E mai simplu sa se ia bani din buzunarele categoriilor vulnerabile, decat sa se caute solutii in folosul si interesul oamenilor…Aceasta este metodologia specifica pe care a aplicat-o dintotdeauna Guvernul “Piticot”, din pacate, pt noi insa…

 8. […] cristinapocora: “Roberta Anastase trebuie sa reduca Bugetul Camerei Deputatilor cu 30%! http://blog.cristinapocora.ro/?p=1628 ” 1 day ago view tweet retweet Filter […]

Raspunde