Cristina-Ancuța POCORA

România îsi bate joc de bătrâni în timp ce în Marea Britanie guvernul conservator, de dreapta, face programe sociale

04 November 2011 ·

În timp ce în România guvernul închide spitale, dă vina pe pensionari considerându-i asistati si îi condamnă la frig prin tăierea subventiei la căldura, în Marea Britanie, guvernul conservator, de dreapta, a demarat un program social complex, pornind de la constatarea că în timpul iernii multi bătrâni suferă de frig si viata le este pusă în pericol. Acesta prevede trei tipuri de măsuri: 1. un sistem special de avertizare; 2. deplasarea periodică a asistentilor sociali la casele pensionarilor cu venituri mici, pentru a vedea dacă au probleme de sănătate, dacă au alimente si căldură; 3. alocarea de fonduri pentru încălzire.

 

Este cel mai bun exemplu al modului în care otarăcivilizată îi tratează pe pensionari si în care un guvern cu adevărat de dreapta asumă responsabilităti sociale. Iată că într-o societate normală nu se foloseste distinctia ideologică stânga vs. dreapta, pentru a justifica umilirea unor categorii sociale sau învinovătirea lor.

 

Ar trebui să luăm aminte la acest exemplu si să iesim din falsa discutie ideologică atunci când vine vorba de chestiuni elementare, care tin de gradul de civilizatie si dezvoltare al unei societăti.

6 Raspunsuri la “România îsi bate joc de bătrâni în timp ce în Marea Britanie guvernul conservator, de dreapta, face programe sociale”

 1. Ar trebui… dar mai întâi ar trebui să ne civilizăm.

 2. cam cat timp vom mai spune asta? cand ne vom considera civilizati?

 3. Puţin timp după ce vom găsi profesorii şi modelele ce vor provoca transformarea. Deocamdată ne zbatem în preşedinte, premier şi… “vedetele” mass-mediei tabloide.

 4. marian says:

  stimata doamna pocora as vrea sa stiu daca se poate care mai este situatia cu legea asistentei sociale a ajuns la comisia pentru munca a camerei deputatilor?
  va rog din sufelt sa va ajutati si persoanele cu handicap din nastere sa faceti toate eforturile ca amendamentele noastre sa se regaseasca in aceasta lege.
  nu ne lasati prada celor din pdl care prin aceasta lege loveste cel mai grav tocmai in noi cei cu handicap grav din nastere profitand ca in lege persoana cu handicap nativ nu se distinge ferm de cei cu handicap dobandit sau fals dobandit care mai au si alte venbituri si in mare parte pacalesc sistemul.
  de aceea este necesar un paragraf special in aceasta lege dedicat persoanelor cu handicap nativ care are ca unic venit indemnizatia de handicap grav de 290 de lei.

 5. marian says:

  primul si cel mai important amendament al meu este acela ca: persoanei cu handicap din nastere sa i-se ofere un statut special in lege.
  persoana cu handicap grav din nastere trebuie sa aiba un paragraf special in lege prin care sa fie diferentiata la nivel de venit cat si la statutul sau fata de persoana cu handicap dobandit care a muncit si are si alte venituri.
  aceasta diferentiere trebuie facuta si la nivel de indemnizatie in sensul ca indemnizatia persoanelor cu handicap grav din nastere trebuie sa fie mai mare decat indemnizatia persoanei cu handicap dobandit care are si alte venituri in afara indemnizatia de handicap.
  sunt persoane cu handicap grav din nastere care au handicap asociat de exemplu viziual grav si neuromotor grav. adica este si nevazator si in fotoliiu rulant nu poate merge.
  aceste persoane cu handicap grav asociat care nu poate se munceasca niciodata si are ca unic venit indemnizatia de handicap trebuie ajutata mai mult de lege si sa aive un statut special in lege fata de persoanele cu handicap dobandit care pana la dobandirea handicapului a putut munci si ca urmare au si alte venituri in afara de indemnizatia de handicap.
  trebuie sa eliminam aceasta confizie intre persoana cu handicap nativ care are un singur venit si cel cu handicap dobandit sau fals dobandit.
  de aceea amendamentul meu cel mai important este acela de a reusi sa facem diferentierea clara ferma intre cele doua categori.
  trebuie oferit un statut special in lege persoanelor cu handicap nativ asfel legea o sa ajute mai mult pe cei care au cu adevarat handicap si ar fi evitate confuziile si fraudele.
  la categoria persoanelor cu handicap dobandit sunt cel mai multe fraude cel mai multe false persoane cu handicaop si de aceea noi cei cu handicap sutem tarati abuziv la comisie.
  de asemenea cred ca este nevoie si de o prevedere asfel in cat persoanele cu handicap grav din nastere sa nu mai fie tarate pe la comisia de expertiza abuziv.
  de asemenea asistentului personal al persoanei cu handicap grav sa aiva si el un statut mai aparte pentru ca noi depindem de acel asistent personal.
  asistentrul personal pentru noi cei cu handicap este vital fara el noi cei cu handicap grav din nastere nu putem face nimic depidem de asistentul personal 24 din 24 de ore.
  am inteles ca in legea asistentei sociale articolul 3 din capitolul 4 al acestei legi prevede ca idemnizatia de handicap nu se mai acorda daca apartinatorul persoanei cu handicap depaseste un coantum pe membru de familie care urmeaza sa fie stabilit de sulfina barbu.
  acest lucru nu este in regula pentru ca persoana cu handicap grav din nastere este pus in dependenta juridica cu familia si asfel persoana cu handicap nativ nu este considerata libera in aceasta lege.
  aci este o mare ilegalitate o mare discriminare nu imi poti taia indemnizatia pentru ca apartinatorul depaseste acel plafon.
  daca eu am handicap din nastere de ce sa imi tai indemnizatia pe alte criterii decat cele medicale.va multumesc din inima pentru raspuns si pentru sprijinul acordat ar fi un lucru vital un lucru mare mare pentru noi cei cu handicap grav din nastere daca s-ar reusi distinctia intre persoana cu handicap nativ fata de cel dobandit.

 6. coalitia a adoptat un program fulger: maine o dezbatem in comisie iar marti e la votul plenului.

Raspunde