Cristina-Ancuța POCORA

România – Titanic-ul portocaliu

26 October 2009 ·

 

(Declaratia mea politica, de marti dimineata)

 

 

Ultimul an de guvernare Băsescu-Boc a adus românilor o premieră extrem de tristă şi nedorită: circa 83% din populaţie consideră că ne îndreptăm cu toţii într-o direcţie greşită.

            Este un procent incredibil, neatins până acum în ultimii 20 de ani, care arată perfect „eficienţa”  guvernării PDL.

 

            Cu alte cuvinte, România seamănă tot mai mult cu Titanicul care se izbeşte şi se scufundă pe fondul unei muzici halucinant de ireale.

            Diferenţa stă în faptul că zi de zi România reuşeşte să se scufunde de-a binelea în sărăcie, mizerie, foame şi disperare.

            În curând, vom fi cu toţii naufragiaţi în ţara noastră şi asta numai pentru că un comandant de navă confundă România cu un vapor si se încăpăţânează să dea muzica tare, în loc sa cârmească la timp corabia sau să se retragă.

            Numărul şomerilor creşte cu zeci de mii pe lună, la ţărani nu mai ajung subvenţiile, la firme nu mai ajunge TVA-ul plătit statului onest şi anticipat şi, în curând, la pensionari şi bugetari nu vor mai ajunge pensiile şi salariile.

            Tot suntem ameninţaţi cu FMI-ul, că nu îndeplinim criteriile. Dar cei care ne ameninţă uită să spună că ei sunt cei care au apelat la FMI din cauza propriei lor incompetenţe, hoţiei şi proastei administrări a ţării.

            A cui este vina că, în timp ce românii erau păcăliţi în direct la televizor de un premier care, vezi Doamne, restructura aparatul central, Cancelaria sa şi întreg sectorul bugetar, miniştrii săi făceau cheltuieli suplimentare şi angajări la stat pe bandă rulantă pentru cei cu ochi portocalii?

            A cui este vina că Guvernul Boc a scăzut ajutoarele de căldură şi acum mii şi mii de români sunt la limita supravieţuirii ?

            A cui este vina paralizării unei ţări care musai trebuie să facă aşa cum îi zice comandantul suprem, altfel toţi suntem acuzaţi de trădare naţională?

           

            Răspunsul este unul cât se poate de simplu.

 

            Vina este a unei minorităţi care se încăpăţânează până în ultimul moment să-şi impună punctul de vedere în faţa majorităţii.

            Vina este a acelor oameni care se agaţă de putere până în ultimul moment ca şi Ceauşescu.

            Vina este a acelor care conduc România aşa cum a fost condus Titanicul!

 

            În faţa pericolului de a ne izbi definitiv de stâncile trecutului, eu încă mai sper că, pe 6 decembrie, românii vor lua singura decizie înţeleaptă: să-i înlocuiască în ultimul ceas pe cei care conduc România spre dezastru.

Este singura noastră şansă să nu eşuăm jalnic după 20 de ani.

5 Raspunsuri la “România – Titanic-ul portocaliu”

 1. gabi says:

  Va fi destul de greu pentru ca sunt destul de multi fanatici care nu vor sa vada adevarul si mai sunt cei aproximativ 5% din cei care voteaza care sunt analfabeti si chiar pintre ei persoane cu handicap mintal si nu este poveste ce va spun am fost in ultimul timp in sectile de votare si asta este adevarul, oameni calculati sunt greu de dus la vot si apoi mai sunt cei cu functii care sunt interesati sa si le pastreze. Dar cel putin la noi la Sibiu domnul Antonescu nea ajutat mult cu propunerea dansului de premier in persoana domnului Iohanis care are o imagine foarte buna printre sibieni. Eu sunt convins ca domnul Antonescu merita functia de Presedinte al Romaniei si de faptul ca se va descurca intr-un mod onorabil mult peste nivelul “domnului” Basescu de acea am sa ma straduiesc sa conving cat mai multa lume ca sa-l voteze pe domnul Antonescu si de altfel acesta a fost si motivul pentru care am venit si la Bucuresti la alegerile pentru presedentia partiduluifost unde am avut onoarea sa va cunosc si pe dumneavostra prin domnul Fesan, sper sa va vad in viitorul apropiat la televizor cu vesti bune cum ar fi faptul ca domnul Antonescu a iesit Presedinte.

 2. Alexandra Stroia says:

  Domnul Presedinte Basescu, “conducatorul atotstiutor si absolut al Romaniei”…Defapt, un om lipsit de scrupule si luciditate, cand vine vorba de situatia Romaniei.Un “bun antrenor” am putea spune totusi, pentru “echipa” sa, in fata careia s-a impus irevocabil si care urmeaza ad – literam ordinele Domniei Sale…
  Avem de-a face cu o “haita” de …(oameni nu pot fi numiti)”lupishori portocalii”, care nu au facut decat sa sfasie si sa devoreze din progresul pe care Romania incepuse sa-l cunoasca, incet …!
  Tot ce trebuie sa facem, este sa ii inlaturam!!!

 3. tibi says:

  Si eu sunt de acord ca vina este a lor.Principalul motiv pentru care vina este a lor este ca este responsabilitatea lor(a guvernului) ca Romania sa nu se scufunde in saracie si haos.Dar mi-e frica ca nici cu Geoana nu o sa o ducem prea bine.Si nici cu Antonescu nu sunt sigur ca se poate bascula directia gresita in care mergem.

 4. Ar trebui intai sa stim ce vrem. Nu poti cere saracilor sa voteze PNL cand Domnul Patriciu trambiteaza desfiintarea tuturor ajutoarelor din partea statului. Cat timp Romania va fi un stat sarac, fara o clasa de mijloc bine organizata, socialistii vor fi la putere. Problema e ca acum este nesimtirea la putere. Eu acum as vota si cu Ceausescu daca ar fi singura solutie pentru a scapa de nebunul asta. Macar ala nu si-a pus amanta ministru…

 5. am primit mesg asta pe mail ieri…circula prin tara… « dom’le stiu eu un blog nou foarte tare http://crizeleluarvinte.wordpress.com ….explica cu maiestrie de ce au ajuns tinerii intelectuali sa alunece de foame spre extreme, blogul e laboratorul unde se coace urmatoarea revolutie din romania, va zic eu, o revolutie a curajosilor intr-o tara de lasi snobi… blogul are staif, e scris cu nerv, cu umor, cu o ironie distrugatoare, fara false pudori, in raspar fata de modelele, tendintele, atitudinile fetide de azi…..am aflat citindu-l ca legionarii astia vor sa organizeze atentate impotriva puterii statale, sunt niste dementi decisi sa ucida politicieni…cica au in plan sa-l rada pe Base… » pai meritam tot ce ni se intampla…suntem un popor de clovni lasi si pomanagii

Raspunde