Cristina-Ancuța POCORA

ROVANA PLUMB FUGE DE CETĂŢENI ŞI DE PARLAMENT!

17 February 2015 ·

Doamna ministru Rovana Plumb fuge, de peste cinci luni, de Parlament. Nu înţelegem încăpăţânarea doamnei ministru de a nu se prezenta în faţa Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor, pentru a discuta despre problemele reale ale românilor, politicile ministerului pe care îl conduce şi pentru a prezenta soluţiile pe care le are pentru rezolvarea problemelor multiple din domeniu, de la politici care să susţină angajatorii să creeze noi locuri de muncă, la salarizarea din România, viitorul sistemului de pensii, demografie, protecţia şi susţinerea copilului sau a celorlalte categorii vulnerabile.

Ne-a bucurat pe toţi faptul că astăzi, marţi – 17 februarie 2015, doamna ministru Plumb a acceptat, în sfârşit, invitaţia Comisiei parlamentare de resort pentru a discuta toate aceste probleme… Sau cel puţin aşa am crezut noi că se va întâmpla. În fapt,  doamna Plumb a venit doar pentru a face o prezentare generală a proiectului de lege privind economia socială, proiect aflat în dezbaterea Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, dar care nu are legătură cu invitaţiile repetate pe care i le-am adresat doamnei ministru, în baza art 54, alin (2) din Regulamentul Camerei Deputaţilor. După finalizarea dezbaterii pe proiectul de lege, doamna Plumb a fugit de Comisie, deşi pe punctul doi al ordinii de zi erau prevăzute discuţii în baza solicitării Grupului PNL.

Ministrul Rovana Plumb a fugit de fiecare dată când a fost vorba de problemele reale ale românilor! Asta înseamnă, până la urmă, ori că ai ceva de ascuns, ori că nu faci nimic, ori că îţi este teamă. Probabil lipsa de politici în acest domeniu important o determină pe doamna ministru Rovana Plumb să evite întrebările noastre cu atâta încăpăţânare, preferând, în schimb, lansarea unor teme populiste prin intermediul televiziunilor.  

Constatăm că doamna ministru Rovana Plumb foloseşte Parlamentul României doar pentru a da mesaje electorale şi de partid, în schimb evită cu obstinaţie o discuţie deschisă legată de nevoile reale ale cetăţenilor.  Exemplu în acest sens a fost supărarea evidentă a domniei sale când a fost invitată să explice îngrijorările doamnei Corina Creţu, comisar european pentru politica regională. Comisarul European a spus clar: “Comisia Europeană spune că avem slăbiciuni în ceea ce priveşte harta socială, achiziţiile publice, strategia de incluziune a populaţiei rromilor, de a merge dincolo de reducerea sărăciei, de  avea o strategie integrată. (…) Harta socială este necesară, pentru că noi mergem pe ideea de a vedea care sunt priorităţile de investiţii pentru următorii ani şi pe ideea concentrării fondurilor. Nu am primit încă această hartă…”. Ministerul Muncii este cel care trebuie să realizeze harta socială, pentru ca România să poată atrage bani europeni în domeniu, în perioada de programare 2014-2020.

Doamna ministru Rovana Plumb  nu a dorit să răspundă acestor îngrijorări, nu a dorit să vorbească despre problemele reale din România, despre nevoile sociale, dar și oferta de servicii sociale din fiecare localitate, judeţ sau regiune. Pe doamna Rovana Plumb o deranjează adevărul şi nu o interesează toate aceste lucruri, nu o interesează problemele cotidiene ale oamenilor.

Având în vedere modul în care doamna ministru Rovana Plumb refuză în continuare orice dialog util pentru cetăţeni dând dovadă de o lipsă crasă de profesionalism şi ignorând complet atribuţiile şi obligaţiile ce decurg din funcţia pe care o deţine, solicit din nou demisia doamnei Rovana Plumb, care face uz de poziţia de ministru al muncii doar pentru a servi intereselor politice ale PSD şi nicidecum pentru a rezolva probleme românilor.

În același timp, îi atragem încă o dată atenţia doamnei Plumb că nu poate fugi la nesfârşit de membrii comisiei, că avem nevoie de transparenţă pe acest domeniu atât de sensibil, că avem nevoie să ştim deciziile strategice din partea ministerului pe care îl conduce, deoarece numai în acest fel ne putem aduce contribuţia în calitatea noastră de specialişti în cadrul Comisiei pentru Muncă.

Raspunde