Cristina-Ancuța POCORA

Rovana Plumb te minte-n față!

13 February 2015 ·

Rovana Plumb  minte cu seninătate pe toata lumea! Minte parlamentarii, minte sindicatele, minte cetățenii, ne minte în față, cu zâmbetul pe buze!

 

Ultima dată, din câte ştim noi, a minţit în legătură cu OUG 86 din 2014, referitoare la desfiinţarea Inspecţiei Muncii şi a Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, al cărei proiect de aprobare a fost discutat în cadrul Comisiei pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului de marţi, 10 februarie 2015. De ochii lumii și în mod demagocic, a susținut un amendament care modifica OUG 86/2014, când, de fapt, știa foarte bine că legea nu va mai apuca să fie dezbătută în Camera Deputaților și astfel amendamentul nu ar fi ajuns în forma finală a legii.  

Acestă dezbatere a avut loc cu participarea doamnei ministru al Muncii,  Rovana Plumb, a domnului ministru delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, dar şi a liderilor principalelor confederaţii sindicale. Aici, reprezentanţii Guvernului au fost de acord cu aprobarea unui amendament prin care organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Inspecţia Muncii şi Securitate Socială, rezultată prin comasarea celor două instituţii mai sus menţionate, precum şi atribuţiile specifice ale acesteia, să se aprobe prin lege, în loc de hotărâre a Guvernului, aşa cum era prins în textul iniţial al OUG.

Aprobarea acestui amendament, prin care cei doi miniştri au vrut să arate disponibilitatea ministerelor pe care le conduc la dialog, dar şi să impresioneze confederaţiile sindicale prezente, s-a dovedit a fi doar praf în ochii participanţilor la dezbatere!

 Practic, pe față, doamna ministru le-a promis sindicaliștilor că le face dreptate, dar, pe la spate, și-a îndeplinit planurile inițiale.

Acum apare şmecheria, minciuna, dublul limbaj al PSD în toată splendoarea lui: proiectul de lege nu a intrat pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor de miercuri, 11 februarie 2015, următoarea şedinţă de plen cu dezbatere de legi fiind în data de 18 februarie 2015, iar termenul de adoptare tacită pentru acest proiect fiind în data de 16 februarie 2015.

Acest lucru arată clar că OUG 86 din 2014 va ajunge la Senat în forma iniţială, nemodificată, adică fără amendamentul pe care doamna Plumb şi domnul Pop s-au făcut că îl acceptă în Camera Deputaţilor, la solicitarea parlamentarilor şi a sindicatelor.

Acest exerciţiu de imagine al celor doi reprezentanţi ai Guvernului în faţa comisiei de specialitate demonstrează că Guvernul PSD nu este deloc interesat de soarta controlului în domeniul relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă, de combaterea muncii la negru, de administrarea şi gestionarea plăţii beneficiilor de asistenţă socială, singurele lucruri care îl atrag și în care își folosește toată energia fiind legate de câștigarea puterii totale și de punerea României la dispoziția baronilor și a șmecherilor corupți din PSD.

Un Raspuns la “Rovana Plumb te minte-n față!”

  1. D-na Pocora multumim pentru sprijinul acordat acestei institutii, iar daca se doreste cu adevarat intarirea acesteia, cu o activitate mult mai buna si indepententa , trebuie sa se inceapa cu: subordonarea acesteia parlamentului, protectia inspectorilor de munca (statut), masini suficiente, legi clare (fara, de regula), e.t.c.
    Cu respect.

Raspunde