Cristina-Ancuța POCORA

Sa amendam Legile iresponsabilitatii guvernamentale!

07 September 2009 ·

Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe trei proiecte de lege, Marti, 15 septembrie a.c. dupa cum urmeaza:

 

 • Orele 16.00- pentru Proiectul de lege privind educaţia naţională;
 • Orele 17.00– pentru Proiectul de lege privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice;
 • Orele 18.00– pentru Proiectul de lege privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea Acordului-cadru cu Comisia Europeană şi FMI.

 

Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au hotarat ca pana vineri, 11 septembrie a.c.. orele 20.00, se pot depune amendamente la aceste legi!

 

Puteti consulta aceste legi aici:

 http://www.gov.ro/proiectele-de-lege-pe-care-guvernul-isi-va-asuma-raspunderea-in-fata-parlamentului__l1a106509.html

 

Timpul este extrem de scurt!

Aveti amendamente?!

 

 

 

2 Raspunsuri la “Sa amendam Legile iresponsabilitatii guvernamentale!”

 1. costi says:

  Cristina,

  Pe scurt, doua probleme ce ar trebui amendate in celebrele, de acum, legi, pe care vrea Guvernul sa-si asume raspunderea, astfel:

  1. In legea salarizarii unitare, la art. 49 (pct 41), art 49 (pct 15) si 50, se recunoaste de catre legiuitor existenta unor sporuri reglementate prin legea 188/1999, sporuri care nu au fost NICIODATA acordate ( nu se prevedea vreun cuantum).
  Problema este ca sunt mii sau zeci de mii de functionari care le-au castigat in instante ( de aici si prevederile art 50), mai ales in tara, iar cei din Bucuresti nu au avut aceasta sansa, Curtea de Apel Bucuresti stabilind o cutuma in a respinge astfel de solicitari.

  Cum este posibil ca printr-o prevedere DISCRIMINATORIE sa se statueze faptul ca cei ce au luat ( din 2004 pana azi), sa ramana luat, iar cei ce nu au luat sa ramana asa.

  Cred ca ar trebui facuta o mentiune cu privire la modalitatea in care aceste drepturi vor fi acordate TUTUROR functionarilor publici, intrucat ele au existat in toata perioada, fiind abrogate tocmai acum (exista precedentul primelor de vacanta);

  2. In legea privind restructurarile,etc., la capitolul privitor la cumul pensiei cu salariul, exista cel putin o prevedere care “se bate cap in cap ” cu alta.
  Mai exact, este vorba de art. 18, corobotar cu art. 26.
  pai daca in 90 de zile MMFPS trebuie sa emita norme in aplicarea capitolului respectiv. cum ramane cu termenul de 15 zile in care impricinatii trebuie sa opteze??

  Multumesc frumos pt intelegere si scuzele mele pentru eventualul deranj provocat!

  Cu stima,

  Costi

 2. costi says:

  Cristina,

  Inca o precizare, ca tot a “sanctionat” Consiliul Legislativ forma acestor legi: UNDE SUNT SALARIILE celor de la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), ca ei au si acum cu 75% mai mult decat secretarul general din ministere???

  Multumesc mult!

  O zi excelenta,

  Costi

Raspunde