Cristina-Ancuța POCORA

Sa facem baraj din masinile ministrilor!

30 June 2010 ·

Emil Boc le-a cerut ministrilor sai sa plece toti in teritoriu, acolo unde sunt inundatii.

Suna frumos!

Dar am si eu o intrebare, ce poate face concret doamna Udrea daca merge in judetul Suceava? Ce poate face concret domnul Videanu daca merge in judetul Iasi? Ce poate face domnul Vladescu daca merge la Botosani? Sau domnii Baconschi, Funeriu sau Gabriel Sandu?!!!!

Se pun in calea apelor? Ii aliniaza pe toti oficialii judeteni si fac pelerinaj pe la locurile aflate in pericol? Fac un dig din masinile lor? … Eu zic ca fac doar poze si mai mult ii incurca pe cei care actioneaza efectiv!

Cred ca ministrii trebuie sa stea la Guvern si sa faca un plan de actiune imediata, pe termen scurt,  pentru cei  sinistrati si, de asemenea, un plan pe termen mediu si lung, pentru prevenirea unor astfel de calamitati. Un plan care nu trebuie sa fie afectat de criza bugetara, de clientela si de comisioanele portocalii. Un plan care sa fie transmis de la un guvern la altul si in care sa se investeasca permanent.

De exemplu, in comuna Bordusani (Ialomita),  riscul de surpare a malului Dunarii este cunoscut de multa vreme. S-a reusit introducerea proiectului pe lista de programe pe vremea guvernului Tariceanu, dar de atunci… nimic concret! Astazi, familiile de aici sunt in mare periocol si trebuie evacuate! Aici nu este vorba despre ceva neprevazut, ci e o situatie super cunoscuta, de foarte multa vreme. La Bordusani nu este nevoie sa vina niciun ministru, nici prefectul, ci trebuie alocati bani pentru consolidarea malului!

Apel catre prefectul judetului Ialomita:

Domnule prefect, ceea ce trebuie dumneavoastra sa faceti este sa semnalati pe un ton ferm ministrului Administratiei si Internelor, ministrului Mediului si ministrului de Finante ca zona malului Dunarii din  judetul Ialomita pune in pericol locuitorii din Fetesti, Giurgeni, Vladeni, Bordusani…!

15 Raspunsuri la “Sa facem baraj din masinile ministrilor!”

 1. Să lăsăm şi miniştrii în ele … 😀

 2. @biblo
  ce repede ti-a reactionat imaginatia! 🙂

 3. Eiiii
  De mult vreau să văd nişte miniştri îmbogăţiţi din banul statului intraţi “la apă”… dacă mă înţelegeţi. 🙂

  Din păcate DNA nu pare să bage inundaţii prin rândul lor… doar pe dl. Dan Diaconescu pare să-l prefere, îi mai creşte audienţa… toată lumea este fericită…

 4. Gabi says:

  Vorbim de ministrii??!!!…d-ul Traian Basescu nu a iesit deloc in teritoriu, cata preocupare d-le presedinte pentru oamenii din judetele afectate de inundatii….ii e teama ca trece valul peste dansul …:))
  Daca d-ul Boc a cerut ministrilor sa iasa in teritoriu sa iasa cu totii poate scapam de incompetentii acestei tari ….

 5. fl_mugur says:

  ptr.mine suntetio dezamagire iprocrizia d-voastra e maxima ce-ati facut ptr.fetesti ; impozite locale marite APA 6RON primmria ,liberalzata strazi pietruite pe ochi frumosi mi-e sila oamenii v-au primit ca o speranta sunteti o deceptie telegenia nu proste pe nimeni

 6. @ fl_mugur
  Dacă nu vă supăraţi, am şi eu o întrebare banală dar importantă.
  De ce nu reproşaţi impozitelor locale, preţul apei, străzile… domnului Gheorghe Catrinoiu, care vă este primar? Un parlamentar nu are legătură cu ele.

  adresa email:
  contact @ primariafetesti . ro

  telefon:
  0243 – 364410
  fax:
  0243 – 361206

  Aveţi dreptate să fiţi supărat şi nemulţumit, dar dacă nu vă adresaţi unde trebuie, nu veţi avea nici un rezultat.

  http://www.primariafetesti.ro/index.php?option=com_contact&view=contact&id=5&Itemid=18

 7. un liberal optimist says:

  Daca pleaca toti e bine. Poate isi revine tara de la sine. N-o mai incurca nimeni..Aud ca si bsescu e internat..iar e bine. E rau cu bietii sinistrati ca bok, se aude, a papat toti banii din fondul de rezerva.. Nici cu solidaritatea romaneasca nu stam prea bine. Lumea a saracit de cand a fost invadata de lacustele portocalii…

 8. Gabi says:

  @fl_mugur

  Asa de curiozitate spuneti.mi si mie concret ce anume a facut fostul primar,deputat pentru municipiul Fetesti…..
  Si ca vorbeam la trecut… haideti sa vorbim si la prezent de exemplu domnul senator Tudor Panturu si domnul Gheorghe Tinel ca si ei sunt alesi de cetateni ……ce activitate de laudat au???!!!??
  Eu vad altceva ..un oras mai curat, strazile au inceput sa fie pietruite , spatiile verzi chiar sunt de laudat …..in plina perioada de criza …. se vede ceva …. 🙂

 9. Gabi says:

  Si referitor la activitatea doamnei deputat, are audiente saptamanal in Fetesti la cabinetul parlamentar si in colegiul dansei …
  Cred ca e de vina culoarea politica pe care o reprezinta nu?!?….daca era deputat pdl sau psd era de laudat …:)

 10. Cristian says:

  Suntem grupul profesorilor liberali afiliati la Organizatia Cadrelor Didactice PNL4.Adresa noastra de blog este http://ocd-pnl4.blogspot.com
  Va rugam sa ne adaugati in lista Dvs de bloguri si, daca sunteti de acord, sa ne comunicati pentru a va adauga si noi in lista noastra.

  Cu multumiri,
  OCD-PNL4

 11. @mugur
  regret ca activitatea mea de parlamentar, prezentata pe larg pe acest blog, nu va multumeste.
  Eu as spune ca folosesc la maxim toate parghiile pe care le poate folosi un parlamentar in opozitie. Sigur, ca este loc de si mai bine.
  Daca sunteti din colegiul Fetsti-Tandarei si activitatea mea va nemultumeste, poate ca sunteti multumit si reprezentat de senatorul Panturu (PDL) senator pentru acelasi colegiu. Ceea ce este un lucru bun pentru dumneavoastra si va doresc succes! Cred ca sunteti multumit de votul domnului senator in ceea ce priveste taierea salariilor si a pensiilor.

 12. Gabi says:

  No comment:
  “Voi de ce v-ati pus casa aici oameni buni?”, a intrebat seful statului pe satenii ale caror case au fost inundate in urma ploilor abundente din ultimele zile.

 13. @fl_mugur
  Imi cer scuze daca intervin in cele spuse de dumneavoastra, insa mi se pare, unu la mana, ca va legati de o persoana care nu are putere decizionala in orasul Fetesti si doi la mana, daca pe dumneavoastra va nemultumeste in acest moment creseterea pretului la apa rece sau mai stiu eu la ce servicii publice, in loc sa fiti nemultumit de taierea salariului cu 25%, cresterea taxeleor si impozitelor, imi dau seama ca nu sunteti realist. Sigur, poate fi si asta o problema, insa incercati sa faceti diferenta si sa realizati ca tara are mult mai multe probleme si mult mai importante, cum ar fi tragediile provocate de inundatii in Moldova. Sa inteleg ca nu sunteti bugetar? Sau da, sunteti bugetar, insa nu va dati seama de realitate?

 14. Acum văd că toată lumea a năvălit pe domnul mugur… Nici aşa.

 15. fl_mugur says:

  eu v-am votat pe dumneavoastra si PNL in speranta ca ve-ti face altfel de politica am considerat cain calitate de reprezentant al cetatenilorcare v-au ales puteti sa va implicatiin rezolvarea problemelor locale duceti-va in strada si vedeti care e adevarul …e greu bugetari primaria fetesti are multi ….politie unii au facut3 luni la campina 3in1 la spiru la slobozia sunt ofiteri secompara cu ce-i care fac academiea bune legi doar sunteti parlamentari cine a facut greva in fetesti sa-si apere drepturile….sunt foarte realist ce se intampla in moldova si romania e rezultatul sistemului instaurat dupa 1989 ginditiva ce ce-o sa maifie in rest numai de bine

Raspunde