Cristina-Ancuța POCORA

“Să-i stingem lumina lui Traian Băsescu!”

08 September 2010 ·

Am primit acest manifest pe e-mail.Stingem televizorul si lumina la ora 21.10?

****

În această seară, la ora 21.10, Traian Băsescu vine la TVR. În semn de dezaprobare faţă de persoana celui care a împins România în faliment, prin politica lui nefastă, să închidem televizorul şi lumina timp de 5 minute.

 

    Preşedintele se adresează naţiunii la oră de maximă audienţă. Ne va spune, probabil, că trebuie să trecem prin criză senini, fără să ne uităm la televizor, aşa cum a făcut deunăzi de pe treptele crâşmei favorite. Că situaţia sistemului de pensii este dezastruoasă din cauza ticăloşiei guvernelor trecute şi că trebuie aduşi bani din altă parte. Că un nou împrumut de la FMI, care ne va îndatora două generaţii la rând, reprezintă soluţia pentru relansarea economiei.

 

Ce nu va spune preşedintele este că solicitarea unui nou împrumut arată incompetenţa şi eşecul guvernului Boc pe care îl dirijează din 2009.

 

Să nu uităm că Traian Băsescu a fost cel care a susţinut public că acordul cu FMI reprezintă doar o “curea de siguranţă”, iar banii vor ajunge în rezerva Băncii Naţionale. În realitate, au fost utilizaţi pentru plata pensiilor, a salariilor, a sporurilor birocraţilor şi a satisfacerii lăcomiei clientelei politice. În tot  acest timp, soluţiile de relansare economică au lipsit cu desăvârşire. Recesiunea continuă şi, spre deosebire de alte ţări din regiune, capacitatea României de a-şi plăti datoriile este pusă sub semnul întrebării.

 

www.spunesitu.ro consideră că doar demiterea lui Traian Băsescu poate îndrepta lucrurile şi a lansat, cu doar căteva zile în urmă, Manifestul “Ne este ruşine şi silă!.

 

www.spunesitu.ro le cere tuturor celor care împărtăşesc acelaşi punct de vedere să i se alăture în acest demers.  

 

Dacă sunteţi de acord cu demiterea lui Traian Băsescu, semnaţi aici.

 

Să stingem lumina în faţa lui Traian Băsescu! În această seară, când apare la TVR, să închidem televizorul şi lumina timp de 5 minute. Sute de mii de becuri stinse în acelaşi moment reprezintă o formă de rezistenţă civică.

12 Raspunsuri la ““Să-i stingem lumina lui Traian Băsescu!””

 1. Dany says:

  ….si folosim vuvuzele!nu se uita si nu se va ierta nimic din ce au facut criminalii astia-pe la altii se numeste GENOCID.

 2. Berheci says:

  Ma gindesc daca era Ilescu presedinteoare cum era,sau Nastase 4 ase,ce parere aveti dna?

 3. georgiana says:

  dar un manifest de chemare la munca n’ar fi mai indicat? cu Iliescu in varf de băţ!??

 4. N-ai sa vezi, stimabilo! Cata vreme se difuzeaza doar scuipati la adresa lui Basescu, nu va deranjeaza, nu? Eu personal, m-as bucura sa stea si Vantu si Voiculescu la racoare, pentru ca acolo este locul infractorilor. Sau daca-l cheama Vantu, nu se aplica aceeasi lege?

 5. georgiana says:

  Sper c-or să se aprobe comentariile…

 6. Gabi says:

  Draga Angela,
  La adresa lui Basescu si a intregii lui gasti de portocalii…eu cred ca scuipa o tara intreaga…:)) sunt niste incompetenti care au adus tara in halul asta fara sa se gandeasca la consecintele pe care le suporta oamenii.

 7. Gabi says:

  Draga Georgiana,
  Dupa revolutie intregul popor a votat cu Iliescu …toti erau bucurosi ca au scapat de comunism …. nu stiam ce ne asteapta…si pun pariu ca l.ai votat …dupa tot raul facut tarii de PSD, eu cred ca PDL in momentul de fata este pe locul I.
  Ne.am bucurat ca am scapat de Ceausescu ..??!!…in curand o sa ne aducem aminte de el, ne.am bucurat ca suntem liberi …..actualul guvern nu demonstreaza asta …nu tine cont de nevoile oamenilor , de noi, poporul ….chiar ca suntem liberi, foarte multi dintre noi au fost da.ti afara de la serviciu ..tu vrei manifest de chemare la munca ??? :)))
  Pacat de tara asta, ca are atatea lucruri de care s.ar fi putut folosi ….Baraganul – Agricultura ….asa frumos cresc buruienile ….pamantul acela trebuia lucrat sa nu mai importam , livezile …care livezi ???….noi mancam fructe ” made in turkey, italy ” etc ……Turismul – cum il promovam ??!! prin pletele ”Cosanzenei Udrea ” …avem Maramuresul , Muntii care sunt o spendoare , Marea Neagra , Delta…..alte tari daca aveau asa ceva le exploatau la max ….dar cred ca mai trebuie si putina minte pentru asta….si astea au fost cateva exemple……

 8. georgiana says:

  Gabi, ai dreptate: nu mai au unde munci oamenii c’a avut Iliescu grija sa puna toate fabricile pe chituci!
  Si nu, in 1990 am votat cu Ion Ratiu. Niciodata n’am votat comunismul.
  P.S. “foarte multi dintre noi au fost da.ti afara de la serviciu” – daţi se scrie legat 🙂

 9. georgiana says:

  Lasă nu mai fi supărată, mai ai şi tu răbdare vreo 3 ani şi-o să-ţi fie bine! Nouă, tot nu!
  Şi încă ceva, promit să nu mai intru la tine pe blog, îţi fac trafic!

 10. Gabi says:

  Draga Georgiana,
  Cred ca ai inteles gresit, eu am facut un comentariu, mi.am spus parerea, cred ca inca mai suntem liberi sa ne spunem parerile sau se vor cenzura si astea…. :)))))
  Ce vrei, nu avem aceleasi gusturi in materie de culori ….mi.e imi sta bine in galben….tie in portocaliu ”Sa traiti bine ” :)))

 11. Gabi says:

  @Georgiana
  Corecteza….hai…. fa trafic…..:))))

 12. Att politicienii Puterii ct i cei din Opozi ie au inut s -i transmit o urare Pre edintelui Traian B sescu la mplinirea vrstei de 59 de ani. SEVER VOINESCU deputat PD-L Domnul Traian Bsescu este un cettean romn ca oricare altul iar eu pentru cettenii romni am o urare simpl Sntate! Traian B sescu s-a n scut pe 4 noiembrie 1951 n comuna Basarabi jude ul Constan a.

Raspunde