Cristina-Ancuța POCORA

sa radem cu generalul Oprea si cu armata sa din plastilina

24 May 2011 ·

 Astazi am dezbatut si votat in Comisia pentru Munca, Proiectul de lege privind aprobarea OUG 1/2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala (PL-x 158/30.03.11).

Desi ministrul Oprea a iesit public si si-a aratat opozitia fata de prevederile acestei OUG, dupa ce s-a batut cu caramida in piept ca a depus o serie de amendamente la Comisia de Aparare care vor face dreptate pentru pensionarii militari… astazi la Comisia de Munca am asistat la un spectacol jenant pentru Guvernul Boc, ministrul Oprea si UNPR. Initial, la prima luare de cuvant, secretarul de stat de la Ministerul Apararii, a declarat ca sustine amendamentele aprobate de Comisia de Aparare, ca ei sunt foarte grijulii fata de soarta pensilonarilor militari. Secretarul de stat de la Ministerul de Finante a spus ca nu sustine pentru ca acele amendamente ar provoca o grea povara bugetara. Dupa un telefon primit, secretarul de stat de la Ministerul Apararii a luat cuvantul si a declarat ca “Ministerul Apararii nu sustine nici un amendament al Comisiei pentru Aparare si doreste aprobarea OUG in forma prezentata de Guvern”

Un alt moment de mare “professionalism” a fost atunci cand doamna Mariana Campeanu a cerut secretarului de stat de la finante sa precizeze exact impactul bugetar al respectivelor amendamente pentru a vedea si noi care este acel efortul bugetar catastofal… si, surpriza… domnul Gherghina afirma ca acest impact bugetar nu a fost calculat!!!

In concluzie, deputatii PDL, UDMR, UNPR au votat impotriva amendamentelor cu care s-a laudat domnul ministru Oprea, si ordonanta a fost adoptata in forma agreata de Guvern.

Mai ramane ceva de comentat?!

2 Raspunsuri la “sa radem cu generalul Oprea si cu armata sa din plastilina”

  1. Nicu Bazga says:

    Da, mai ramane!
    Anume: cine conduce tara asta?
    Ca noi nu ne-am prins!

  2. Uite, aceasta ar putea fi o intrebare de blog?

Raspunde