Cristina-Ancuța POCORA

Scade pensia in 2011? (ce ne scrie ministrul Finantelor?!)

22 June 2010 ·

Ministrul Finantelor ne trimite un amendament prin care vrea ca punctul de pensie sa nu se mai  stabileasca prin legea unitara din sistemul de pensii ci prin Legea Bugetului Asigurarilor Sociale. Aceasta schimbare brusca de optica ma face sa ma gandesc ca este foarte posibil ca, in anul 2011, punctul de pensie si, implicit, pensia sa scada si mai mult!

Iata scrisoarea trimisa catre Parlament de catre ministrul Finantelor:

6 Raspunsuri la “Scade pensia in 2011? (ce ne scrie ministrul Finantelor?!)”

  1. Eu zic să-l liniştiţi pe domnul ministru. Domnia sa vorbeşte despre o creştere a sumei pentru că, probabil, că se gândeşte că vor creşte numărul de pensionari. Nu este însă cazul, după măsurile deja luate, adică micşorarea pensiilor, creşterea preţului energiei şi creşterea preţurilor serviciilor medicale, respectiv co-plata actului medical şi creşterea preţului medicamentelor din cauza reducerii compensărilor, este imposibil ca în asemenea condiţii această creştere a numărului de pensionari să existe. Eu cred că în 2013 aceste acţiuni vor produce cel puţin înjumătăţirea pensionarilor. Mai cred că această iarnă, datorită şocului financiar puternic, va provoca ravagii printre pensionari, şomeri, oameni cu venituri mici. Va fi un an bun pentru Pompele Funebre.

  2. Este ora 23 şi la Judecătoria sectorului 1 încă se judecă problema arestării (sau reţinerii… că nu am înţeles bine) domnului Dan Diaconescu. Am observat astfel de ore târzii şi în alte cazuri. Este normal ca astfel de instituţii să lucreze până dincolo de miezul nopţii? Judecătorii nu sunt protejaţi de lege, de codul muncii…? Au voie să muncească atât de mult? Nu e nici o problemă ca cei reţinuţi să fie plimbaţi în plină noapte, ba chiar şi interogaţi?

    Parcă am un deja-vu cu acţiunile Securităţii.

  3. Am observat pe facsimilul pe care îl prezentaţi că data actului este 14/06/2010, după o săptămână de la angajarea răspunderii, şi ajunge în Parlament exact după ce s-a votat moţiunea. Cred că acest act ar fi fost un argument în dezbaterea moţiunii, pentru că devine clar că aceşti -15% nu reprezintă o soluţie ci mai mult o amânare a soluţiei.

  4. sigur o sa te intereseze asta…cristoiu isi face blog si a recunoscut ca va fi un blog portocaliu

    http://presainblugi.com/exclusiv-presainblugi-ion-cristoiu-imi-fac-blog-portocaliu-vezi-foto/

  5. S-a Facut Dreptate, Dan Diaconescu A fost Eliberat!

Raspunde