Cristina-Ancuța POCORA

Scaderea salariilor si cresterea taxelor: o actiune premeditata de Traian Basescu

25 June 2010 ·

Daca pun lucrurile cap la cap, ajung la concluzia ca Basescu, Boc, Udrea, Vladescu, Berceanu, Videanu…PDL, UNPR si UDMR au stiut care va fi verdictul de astazi dat de Curtea Constitutionala.  Au stiut si l-au dorit si au pregatiti si urmatorii pasi. Dar, pentru ca imaginea lor politica este cea mai importanta, au impachetat totul in asa maniera incat ne-au pacalit pe toti– pe politicieni, pe sindicalisti, pe cetateni…

Ritmul alert in care se desfasoara astazi lucrurile, dupa decizia Curtii Constitutionale, sedintele PDL, sedinta de Guvern, sedinta Coalitiei, mesajele cu FMI-ul, toate sunt mimate. Cineva a planuit toate aceste lucruri.

De ce? Pentru ca, atunci cand ai presiunea termenului limita cu Fondul, cand risti ca FMI sa se retraga, nu iti mai permiti discutii, dezbateri, consultari cu opozitia, cu sindicatele, cu cetatenii, ci, pur si simplu, iei masurile care se impun pentru a salva Acordul.  Si asa va lua Guvernul  Basescu, Boc, Udrea, Vladescu, Berceanu, Videanu…PDL, UNPR si UDMR- masura pe care s-a gandit sa o ia de mult timp: scaderea salariilor si cresterea taxelor  (tva), in acelasi timp.

Cred ca asta a fost planul de la bun inceput. Dar pentru ca, la nivel de imagine, costurile ar fi fost mult prea mari, au decis sa ne ia prin invaluire: anunta, stiind ca masurile sunt neconstitutionale, scaderea salariilor si a pensiilor, toata lumea se isterizeaza, opozitia face sesizarea la Curtea Constitutionala, Curtea da verdictul normal, de neconstitutionalitate, dar, pentru ca timpul este prea scurt, se iau, fara a mai vorbi cu nimeni, masuri imediate: scaderea salariilor ramane valabila si e dublata si de majorarea taxelor…

Spuneam ca pun lucrurile cap la cap si anume: acum o saptamana, parlamentarii PDL recunosteau ca, dupa motiune, i-au cerut lui Boc un plan concret de actiuni in urmatoarea saptamana, iar Boc le-a promis, pe langa acest lucru, si o “ surpriză, plăcută, în privinţa pensiilor”. Stia cumva domnul Boc decizia Curtii Constitutionale? Ati auzit voi de o alta surpriza legata de pensii din partea guvernului? SURPRIZA LUI BOC

Apoi, intr-o discutie cu un ocupant al unui loc la masa Guvernului, am aflat ca, in perioada imediat urmatoare, pana la sfarsitul lunii iunie, Guvernul se va reuni in multe sedinte de guvern si va da multe ordonante de urgenta…

… Care sa fie scopul acestor ordonante si de ce intr-un timp atat de scurt? Ce stabilesc pe ultima suta de metri?

La o prima lectura, ceea ce am scris eu s-ar putea sa vi se para doar un scenariu. Reflectati, insa, putin, si s-ar putea sa-mi dati dreptate. Si, atunci, va veti da seama ca am fost dusi cu totii de nas, ca am fost prostiti pe fata. PDL-istii asculta orbeste directivele de la Cotroceni, merg pe mana lui Zeus, asa cum le-a cerut-o el si, se pare ca le iese. DOAR PENTRU INTERESELE LOR DE HAITA, INSA. CEILALTI NU MAI CONTEAZA!!!

11 Raspunsuri la “Scaderea salariilor si cresterea taxelor: o actiune premeditata de Traian Basescu”

 1. Parmalat says:

  Sincer sa fiu, nu cred… altfel nu s-ar fi batut o noapte intreaga pentru judecatorul Minea de la CCR.

  De altfel s-a si vazut, Minea si toti ceilalti bagati acolo de Basescu si PDL au votat in favoarea pachetului legislativ, scurtcircuitul s-a produs la Puskas, propus de UDMR.

  E prematur sa spunem si ce va urma, deocamdata sunt dezorientati. Sigur vor mai scoate o magarie cei de la PDL.

 2. tibi says:

  1.Curtea Constitutionala este o institutie ai caror membri au dovedit de nenumarate ori (as spune ca in totalitatea cazurilor ) ca principala lor motivatie in luarea deciziilor este personala.Si acum , prin faptul ca au decis ca toate pensiile speciale pot fi recalculate-cu exceptia pensiilor speciale ale celor din magistratura-au dovedit partizanat in interes personal.
  2. Membrii CCR au ajuns in inalte functii publice facand politica si nu prezinta nici o incredere -nici din punct de vedere profesional nici moral.Singurul motiv pentru care au ajuns in functiile respective este faptul ca s-au implicat politic.
  3.Daca acceptam 1. si 2. atunci nu putem sa aplaudam niciodata nici o decizie a CCR pentru ca nu avem nici o garantie ca aceasta decizie a fost luata pentru ca legea asupra careia s-a pronuntat CCR este /nu este constitutionala sau decizia a fost luata conform interesului personal al membrilor CCR.

 3. Parmalat says:

  N-au trecut nici 2 ore de cand postam primul mesaj si PDL-ul scotea magaria – impozit pe pensii de la 16 la 50% =))

  Astia de la PDL sunt la fel ca oile alea proaste care dau cu capul in gard.

 4. un liberal optimist says:

  Eu unul, nu-i creditez cu atata desteptaciune. Ba, cred, sunt de-a dreptul idioti. Pur si simplu nu mai au solutii la dezastrul pe care l-au produs cu buna stiinta( evident, nu dezinteresat!)

 5. bla bla says:

  or sa schimbe si cota unica… or sa incerce toate prostiile posibile. nu i mai ridicati atata in slavi… chiar o sa va creada lumea ca ei sunt cei mai destepti. ei saracii.. is … de dau prin gropi… nu vedeti ca neputinta i a adus la disperare …nici macar nu stiu ce sa faca si daca ar avea bani tot nu ar face ce trebuie cu ei…

 6. Eu nu inteleg cum se poate face asta acum. Legile au fost respinse la CC, merg la parlament, urmeaza sa fie scoase paragrafele neconstitutionale, merg din nou la CC etc. Dar, pana atunci, nu se reduc salariile bugetarilor, nu? Eu asa inteleg. Iar in parlament … ei, vom vedea pana atunci.
  Asta daca nu vine Boc cu o noua asumare a raspunderii.

 7. un liberal optimist says:

  Iar TVA-24% le-a venit in plic de la FMI. Bine, ca si aia s-au pacalit. Ei,in naivitatea lor si-au zis ca avem economie functionala nu una de cumetrie. Mai bine le-ar da in plic si demisia.Nu de alta, dar daca o festelesc cu Romania ajung in insolventa ,la cate prostii au facut pe cele 5 continente. Nu vrea nimeni sa mai auda de ei.Dar nici de noi!

 8. Gabi says:

  Astia sunt nebuni , cred ca ii depaseste situatia si nu stiu sa ce faca …si in situatia in care ar putea avea bani sa zicem …cu siguranta nu vor sti ce sa faca cu ei, iar tara ar fi tot in acelasi haos ….de ce nu lasa oameni competenti si ocupa scaunele alea degeaba ?!?

 9. […] Scris de Theodora pe iunie 27, 2010 Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, a atacat proiectul de modificare a legii finantelor spunand ca acesta desfiinteaza descentralizarea si concentreaza toata puterea locala in mainile prefectilor numiti politic. […]

 10. @ Adrian Stoica
  Nimic nu se întâmplă până la promulgare. Dacă legile nu au fost promulgate, cum este această situaţie, nu pot avea efecte.

  În Parlament nu se vor scoate acele articole şi gata, legea poate fi schimbată oricum, la orice capitol, procedeul legislativ se reia de la început… sau poate să nu treacă la votul final şi să “dispară” cu totul.

 11. […] Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, a atacat proiectul de modificare a legii finantelor spunand ca acesta desfiinteaza descentralizarea si concentreaza toata puterea locala in mainile prefectilor numiti politic. […]

Raspunde