Cristina-Ancuța POCORA

Scamatoriile Guvernului Boc

01 June 2010 ·

In aceste zile dezbatem la Comisia pentru Munca din Camera Deputatilor, Legea Pensiilor.

Spun pentru a “n” oara ca acest Guvern nu are viziune si habar despre ceea ce trebuie sa faca si unde vrea sa ajunga, ci are ca unic ţel doar sa ne jupoaie.

Demonstreaza acest lucru si prin amendamentele pe care Guvernul le doreste adoptate la comisie, prin care sa inlocuiasca in lege, formula “salariu mediu brut” cu “castig mediu brut”.  

Unde duce asta? Prin aceasta schimbare de filosofie se colecteaza mai multi bani la sistem, prin largirea categoriilor impozitate dar, acest lucru nu se regaseste si intr-o crestere a valorii pensiei ci atunci cand imparti punctajul la “castigul mediu”(o cifra mai mare) reiese o pensie mai mica decat atunci cand imparti la “salariu mediu”(o cifra mai mica).

Cert este ca prin aceasta modificare se va introduce un element de confuzie in sistem, atat pentru cei aflati in pensie cat si pentru cei care vor intra in pensie. Ministrul Seitan nu a adus suficiente clarificari asupra consecintelor din sistem. Nici definitiile nu sunt foarte clare.

***

“Castigul salarial brut” (cf. INS) cuprinde: salariile, respective drepturile in bani si in natura cuvenite salariatilor pentru munca efectiv prestata (inclusive pentru timpul lucrat suplimentar), potrivit formei de salarizare aplicata, sporurile si indemnizatiile acordate ca procentaj din salariu sau in sume fixe, alte adaosuri la salarii potrivit legii, sumele platite pentru timpul nelucrat (indemnizatiile pentru concediile de odihna si de studii, zile de sarbatoare si alte zile libere, sumele platite din fondul de salarii pentru concediile medicale), premiile, primele de vacanta si alte sume platite din fondul de salarii potrivit prevederilor legislatiei in vigoare sau contractelor colective de munca; sumele platite din profitul net si din alte fonduri (inclusive contravaloarea tichetelor de masa)

4 Raspunsuri la “Scamatoriile Guvernului Boc”

 1. Gabi says:

  Tot ceea ce vor sa faca nu este clar …scaderea pensiilor , salariilor ….nimeni nu specifica de exemplu pentru salarii, din ce se iau cei 25% din brut sau din net ….deja din salariul brut sa iau 16% pentru CAS, somaj sanatate ….in afara astora se vor mai lua inca 25%???!!….asta dupa calculele mele se opresc din salariu 41%….faceti.ne sa intelegem …..

 2. deeutza says:

  ejti superrr!!!!!!
  :))

 3. Nu înţeleg prea bine, se doreşte impozitare pe o valoare şi plata pensiilor pe altă valoare?

  Există înregistrate aceste şedinţe, tare aş vrea să le aud.

 4. […] sa ne jupoaie. Demonstreaza acest lucru si prin amendamentele pe care Guvernul le doreste […] Ultimele articole despre A Posted in Stiri Tags: Guvernului, Scamatoriile « Woman on a mission You can leave a […]

Raspunde