Cristina-Ancuța POCORA

scrisoare catre dl. Gabriel Berca

24 February 2012 ·

 Domnului

 Gabriel Berca

Ministru, Ministerul Administraţiei şi Internelor

                                                           

                         Domnule Ministru,

Înundaţiile din anul 2010 au afectat şi localităti din Colegiul pe care îl reprezint, Colegiul 1 Feteşti-Tăndărei, din judeţul Ialomiţa. Cu eforturi foarte mari, prin cooperarea dintre autorităţi dar şi prin solidaritate, am reusit, în 2010 să depăşim pericolul, fără victime.

 

Din păcate, odată ce a trecut ameninţarea, problema a fost abandonată, banii promişi pentru plata serviciilor de întărire a digului Braţului Borcea nemaifiind primiţi, iar în acest an problema riscă să reapară, pericolul fiind mult mai mare de această dată, pentru că digul slăbit în 2010 nu a fost consolidat.

 

În acest sens, domnule Ministru, vă aduc la cunoştinţă că primăriile din Municipiul Feteşti şi din comuna Stelnica nu au primit nici acum banii pentru inundaţiile din 2010, iar aceste localităti, dar şi altele situate pe malul Dunării, sunt în continuare expuse riscului de inundaţii.

 

Astfel, la Feteşti suma neachitată este de  352.936,05 lei, fără TVA (cartier Buliga 236642,48 lei, fără TVA + cartier Feteşti Oraş 116294,02lei, fără TVA).

Vă pot spune că autorităţile locale au fost anunţate că firmele cu care a lucrat Primaria Feteşti în perioada inundaţiilor nu mai doresc să coopereze la o eventuală inundaţie, deoarece nu şi-au primit banii.

 

Pentru o bună informare, doresc să vă precizez domnule Ministru, că printre obiectivele situate în zone inundabile sunt: GSDP Feteşti, Moara Feteşti Oraş, Complex agroturistic SC SPM Gaz SRL, gospodării individuale – 156, căi comunicaţii ( drumuri ) – 7 km, reţele de energie electrică -7 km, reţele alimentare cu apă – 7 km, terenuri agricole – 160 ha, păşuni – 500 ha.

 

Deşi în acest moment cotele apelor Braţului Borcea sunt cu 3,5 m sub cota de atenţie, care este de 5,65 la baza digului, în zona Feteşti Oraş se impune monitorizarea cu atenţie a zonei şi pregătirea, aşa cum aţi spus, din timp, pentru a preîntâmpina inundaţiile în zonă.

 

În acest sens, se impune cu celeritate  alocarea fondurilor restante din 2010, şi pregătirea pentru o primă etapă de interveneţie cu: saci rafie -10.000 buc, motorină-12 tone şi fascine-1000 buc.

 

În acelaşi timp, reiterez solicitarea făcută şi în anul 2010, de a aloca buget pentru efectuarea lucrărilor de consolidare a digului Braţului Borcea.

 

Aceeaşi situaţie, cu datorii neachitate din 2010 şi cu risc în eventualitatea creşterii cotelor Dunării, este şi pentru comuna Stelnica. Această localitate mai are de primit 38.000 lei de la inundaţiile din 2010.

 

Vă rog, domnule Ministru, să analizaţi situaţia din zonă şi să  luaţi de urgenţă măsurile ce se impun, pentru a preîntâmpina eventualele inundaţii din acest an.

 

În acelaşi timp, vă rog să-mi comunicaţi care este situaţia plăţilor din 2010 şi care sunt demersurile întreprinse pentru a preîntâmpina inundarea localităţilor de pe malul Dunării.

 

  24 februarie 2012  

Cristina Ancuţa Pocora

Deputat de Feteşti- Ţăndărei

3 Raspunsuri la “scrisoare catre dl. Gabriel Berca”

  1. Trist spun… nici o şansă.

  2. ce pretentii sa avem din moment ce bolnavilor de cancer li s-a luat pana si dreptul la o moarte decenta?

  3. adrian says:

    Cum este tipic celor din guvern cel mai probabil, scrisoarea dumneavoastra va ramane din pacate fara niciun raspuns, ori va fi ceva de genul: stim care este situatia, totul este sub control, stai linistiti, fara nicio grija. La fel s-a intamplat si cu domnul presedinte Basescu care dadea asigurari ca in Bucuresti nu vor fi probleme cu energia electrica, si la 2 zile distanta mai mult de jumatate din capitala a fost paralizata de acea bine cunoscuta pana de curent.

Raspunde