Cristina-Ancuța POCORA

Scrisoare catre profesori, elevi si parinti

14 April 2010 ·

Stimate cadre didactice,

Stimati parinti si elevi,

 

După cum vă este cunoscut, la începutul acestei săptămâni, Guvernul a aprobat, într-o şedinţă specială, Proiectul legii educaţiei naţionale. Acesta a fost transmis deja Parlamentului spre dezbatere şi adoptare în procedură de urgenţă, astfel încât, legea să fie votată până la sfârşitul sesiunii parlamentare, adică până la finalul lunii iunie. Conform procedurii parlamentare, în acest moment proiectul se află în dezbatere la Camera Deputaţilor, urmând ca apoi legea să intre în dezbaterea Senatului, Camera decizională.

 

Sistemul de învăţământ din România are nevoie de o lege clară, corectă, structurată pe o bază care să răspundă nevoilor actuale ale elevilor şi profesorilor. Improvizaţiile şi experimentele care s-au făcut în scurta istorie post-decembristă, n-au făcut decât să afecteze şi mai mult calitatea sistemului educaţional din România.

 

Dat fiind că una din preocupările mele majore ca şi parlamentar, este aceea de a contribui la crearea unui cadru legislativ modern, eficient, performant dar şi corelat cu realitatea românească, vă invit, ca în masura în care aveţi, să-mi transmiteţi amendamentele şi observaţiile dumneavoastră la Proiectul legii educaţiei naţionale, adoptat de Guvern.

 

Dat fiind că termenul limită pentru depunerea amendamentelor  este 19 aprilie 2010, fac, si pe această cale, un apel la toate cadrele didactice dar şi la toţi cei interesaţi de subiect, să-mi transmită amendamentele lor pe Legea Educatiei Nationale, până cel mai târziu 16 aprilie 2010, la adresa de e-mail [email protected] .

Voi prelua propunerile dumneavoastră si le voi susţine în dezbaterile din comisiile de specialitate şi din plenul Camerei Deputaţilor, în calitatea mea de reprezentant al dumneavoastră în acest for legislativ.

 

Proiectul poate fi citit pe pagina de Internet a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, www.edu.ro.

                                                                                    

 

Cu consideraţie,

 

Cristina Pocora, Deputat PNL

 

P.S. Astazi, in Comisia pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor am avizat negativ aceasta lege!

6 Raspunsuri la “Scrisoare catre profesori, elevi si parinti”

 1. Gabi says:

  Art 303
  ”(2) Statul sprijina dreptul la educatie permanenta prin acordarea sumei reprezentând
  echivalentul în lei a 500 EURO, calculat la cursul de schimb leu/euro comunicat de Banca
  Nationala a României si valabil la data platii, fiecarui copil cetatean român, la nasterea acestuia. Suma este acordata în scop educational în beneficiul titularului, din bugetul de stat,
  prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
  (3) Suma se depune într-un cont de depozit, numit în continuare cont pentru educatie
  permanenta, deschis la trezoreria statului pe numele copilului, de oricare dintre parintii firesti,de împuternicitul acestora sau de reprezentantul legal al copilului, pe baza certificatului de nastere.
  (6) Titularul contului este singura persoana care poate solicita sume din contul pentru educatie permanenta, începând cu vârsta de 16 ani si cu acordul expres, dupa caz, al parintilor, al
  tutorelui sau al reprezentantului legal. Trezoreria elibereaza vouchere echivalente în valoare cu sumele solicitate. Metodologia prin care se certifica faptul ca sumele au fost cheltuite pentru educatia permanenta se elaboreaza de catre MECTS. ,,

  Oameni se bucura cand primesc ceva. Asa pot fi manipulati, mai usor! In primul rand de unde are guvernul bani? Daca zilele trecute acelasi guvern dorea sa umble la alocatiile copiilor…. vrea sa taie pensiile, pentru ca nu are bani! Brusc la apucat marinimia!
  Nu ar fi mai simplu ca in loc sa blocam acesti bani timp de 16 ani intr-un cont….sa acordam fiecarui copil la implinirea varstei de 16 ani un credit in valoare de 500 Euro din care sa isi achizitioneze calculator, carti etc. ?!?

 2. Pop Mircea says:

  In legatura cu articolul 279, al propusei legii, cu regret dar nu iti dau dreptate sa te revolti. Te invit in schimb sa vezi la ce se rezuma actualmente invatamantul superior, unde studenti lui “copy-paste” nu au sansa de a face practica in anii de facultate, iesind timorati si fara tact pedagogic. Compara ce se facea la liceele pedagogice: cinci ani de pedagogie, in fiecare saptamana o ora de practica, semestrial o saptamana saptamana cu grupa si individual o zi in fiecare luna. Am terminat liceul cu 200 de proiecte de lectie (fiecare modificat in 3 exemplare minim de invatatoarea metodidista, de profesorul metodist si de profesorul de pedagogie). Iar acum la facultate cu colegele tinerele, nu avem ore de practica, repetam teoria din liceu, nimic nou sub “palarie”. Daca cumva il citesti si verifici ce am scris, iti las o adresa [email protected] sa imi arati unde se face facultate “pe bune”.

 3. Chiar imi place modul in care scrii articolele.Felicitarile mele!Am adaugat articolul la favorite.

 4. interesant blog… cam putine articole da in rest e ok

 5. click click si iarasi click si uite

 6. Asta e romania si asta ne mananca tot timpul :))). Te as ruga daca se poate sa sa scri un mic articol despre siteul http://www.youvideo.ro downloadezi si convertesti muzica de pe youtube, Multumesc, sau un simplu link te rog.

Raspunde