Cristina-Ancuța POCORA

Punct de vedere referitor la articolul “Psihiatrul Tudose şi deputata Pocora în faţa Consiliului Discriminării” (ziarul Ring)

29 March 2011 ·

În tenţia www.ziarulring.ro

Stimată redacţie,

Din respect pentru cititorii www.ziarulring.ro, mă văd nevoită sa fac aici câteva clarificări referitoare la articolul cu titlul “Psihiatrul Tudose şi deputata Pocora în faţa Consiliului Discriminării”.

Profesorul Tudose a declarat pentru http://www.inpolitics.ro/drflorin-tudose-femeile-din-mass-media-ar-trebui-controlate-psihiatric-art63935.aspx următoarele: ”As sustine oricând o lege care să presupună ca moderatorii de televiziune si comentatorii politici care intră într-o emisiune televizată, să fie examinati psihic înainte de a avea acces pe sticlă. Să fiu eu sigur că sunt într-o stare mentală perfectă când vorbesc acolo. Spun asta deoarece, ceea ce vad, ascult sau citesc în mass-media, mă face să cred că oamenii ăstia nu au nici o legătură cu realitatea. Că ei vorbesc despre lucruri care nu se întâmplă niciodată. Nu sunt misogin, dar cred că femeile din mass-media ar trebui să fie tinta unei astfel de legi. Nu mă refer doar la cele din televiziune, ci si la cele de la radio, fiindcă diferenta nu este foarte mare. Am pacienti care au dezvoltat nevroze din pricina unor moderatoare de televiziune. Este incredibil.  Mi-au spus că atunci când o văd pe cutare sau pe cutare le vine să spargă televizorul”.

Referitor la “ţinta” controalelor psihiatrice şi a consecinţelor unor astfel de manifestări nu mai insist. Motivaţia care a stat la baza protestului meu public o găsiţi în comunicatele de presa pe care le-am prezentat anterior şi pe care le-am postat si aici. Ar fi fost corect ca realizatorul materialului prezentat in publicatia mentionata, să precizeze exact punctul meu de vedere, aşa cum reiese din poziţiile publice, oficiale, dacă a evitat să-mi solicite un punct de vedere referitor la audierile de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Din câte ştiu, deontologia profesională ar fi impus o astfel de atitudine din partea sa.

În altă ordine de idei, dincolo de tenta evidentă părtinitoare la adresa domnului profesor, ţin să menţionez că în cadrul materialului prezentat astăzi în www.ziarulring.ro, s-a strecurat şi o inexactitate pe care doresc sa o clarific aici. Nu eu sunt cea care nu a putut ajunge la prima programare, din data de 8 martie, la audierile de la sediul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, ci domnul profesor Florin Tudose, conform celor comunicate din partea secretariatului CNCD. O astfel de informaţie, prezentată eronat, poate crea impresii necorespunzătoare cu realitatea, în rândul cititorilor.

Cat despre interpretarea pe care domnul profesor o da actiunii mele am sa spun doar ca tuturor ni se intampla sa gresim, iar recunoasterea greselii si scuzele sunt mai eficiente decat aprecierile rautacioase la dresa celor care ne semnaleaza ca am gresit.Cred ca activitatea mea infirma “teza” domnului profesor. 

Regret că un subiect atât de important este tratat cu superficialitate,  punându-se accentul consider eu, greşit. În spaţiul public din România se aud tot mai multe voci care lezează demnitatea femeii, a persoanelor cu dizabilităţi, a celor neajutoraţi, în general, un atac la adresa persoanelor cele mai vulnerabile. Nu este nevoie să dau eu exemple, acestea pot fi uşor identificate.

            Închei aici cu speranţa că cei de la aceasta publicatie vor face rectificările de rigoare, în numele adevărului şi al respectului pe care se presupune că ni-l purtăm reciproc atât faţă de noi înşine cât şi faţă de cei din jur, cu care interacţionăm. Altfel, demersurile noastre, ale tuturor, de a trăi într-o lume mai bună sunt sortite eşecului.

P.S. Voi reveni cu detalii de la audierile din CNCD dupa data de 31 martie a.c., atunci cand avem termen sa depunem concluziile in scris. Dupa aceasta data Consiliul se va reuni si va delibera. Veti observa ca nici acum domnul profesor, si avocatul sau, nu reusesc sa inteleaga gestul facut.

Un Raspuns la “Punct de vedere referitor la articolul “Psihiatrul Tudose şi deputata Pocora în faţa Consiliului Discriminării” (ziarul Ring)”

  1. […] la un subiect despre care am mai discutat aici, aici si aici. Acum avem o […]

Raspunde