Cristina-Ancuța POCORA

Se impune demisia lui Pogea si a lui Ilie Sarbu!

04 July 2009 ·

În timp ce se plânge că Ministerul pe care îl conduce nu are bani pentru a achita subvenţiile pentru producătorii agricoli şi avertizează, pe tonuri dramatice, că agricultura e în pragul colapsului dacă pierde fondurile neramburasabile de la UE, Ilie Sârbu creşte salariile directorilor din minister cu procente ameţitoare.

O investigaţie jurnalistică arată că, prin două ordine de ministru date la interval de o lună şi jumătate, sporurile salariale ale directorilor de minister au crescut, în două tranşe,  cu circa 80%.

           

Gestul lui Ilie Sârbu nu poate fi calificat altfel decât unul iresponsabil, ţinând cont de dezastrul care domneşte în Agricultură: subvenţii amânate la plată din lipsă de bani, terenuri neirigate din cauză că statul nu are fonduri cu care să suporte investiţii de acest gen şi recolte dezastruoase în 2009.

 

Colegul său de Cabinet, ministrul Finanţelor Gheorghe Pogea dă şi el dovadă de aceiaşi inconştienţă, dublată, cel mai probabil, de nepricepere. Propovăduitorul impozitelor cu nemiluita, al birurilor puse investitorilor privaţi, umple şi el buzunarele angajaţilor din Ministerul Finaţelor cu prime de vacanţă din bani publici. Astfel, angajaţii ministerului condus de Pogea primesc în această vară prime de vacanţă de peste 13 milioane de euro, cam 400 de euro pentru fiecare salariat al MFP, după cum recunoştea ministrul.

            Ce are de spus oare Emil Boc, şeful celor doi, cel care susţinea, cu ceva vreme în urmă, că angajaţii de la stat trebuie să-şi ia adio de la primele şi sporurile de odinioară?

Emil Boc nu spune nimic, dovedind astfel că ştie să mintă cot la cot cu miniştrii săi. Ar putea să recunoască cinstit că printre cei care trebuie să strângă cureaua, nu se numără şi şefii din ministere, clientela politică a Guvernului PDL-PSD, ci simpli angajaţi, cum sunt cei de la CFR, de exemplu, ameninţaţi cu disponibilizări şi rămaşi fără salarii de două luni.

 

2 Raspunsuri la “Se impune demisia lui Pogea si a lui Ilie Sarbu!”

 1. Alexandra Stroia says:

  Intr-adevar criza economica si financiara se manifesta acut doar in cazul anumitor categorii de oameni.Defapt, nu ar trebui sa mire pe nimeni, ca in timp ce unii raman fara loc de munca sau intra in somaj tehnic, altii primesc prime de vacanta si cresteri salariale neobisnuit de mari.
  Acesta este principiul de functionare al Romaniei impus de Guvernul BOC, de unde si decalajul nivelului de trai existent.
  Nu putem pretinde unor oameni fara scrupule si discernamant, sa ia atitudine in favoarea celor cu adevarat afectati.
  Sunt profund dezgustata de acesti oameni, care ar trebui sa plece repede de tot de la Guvernare si sa fie sanctionati cat mai aspru posibil…
  Pana atunci, suntem simpli spectatori la cum se RIDZIPESC banii romanilor…

 2. Criza economica este o regie facuta pentru inrobirea natiunilor lumii, menita sa ingenuncheze tarile slab dezvoltate si nu numai. Raspandeste aceasta informatie la toti cunoscutii tai. Daca vrei sa descoperi adevarul despre criza economica vino pe fumsioglinzi.info pentru a vedea un documentar de nota 10!

Raspunde