Cristina-Ancuța POCORA

Si ca parlamentar si ca cetatean votez pentru suspendarea lui Traian Basescu

06 July 2012 ·

Abuzurile lui Traian Băsescu asupra Constituției, a legilor, a instituțiilor statului de drept, a normelor democratice se reflectă azi într-o realitate politică și socială, caracterizată prin conflict continuu, umilirea și sărăcirea populației, sufocarea mediului de afaceri, falimentul tuturor sistemelor publice, distrugerea fundamentelor democratice.

 

 Traian Băsescu va trebui să răspundă simbolic, la urne, în fața electoratului pentru abuzul de încredere, abuzul de putere și abuzul contra interesului public.

 

Este momentul bilantului: ce a făcut Traian Băsescu din această țară, cum au afectat acțiunile lui Traian Băsescu viața de zi cu zi a fiecăruia dintre noi, ce a însemnat pentru România „președintele jucător”?

…………… (aici, fiecare dintre noi poate numi ceva)……………….

Traian Băsescu a condus România după principiul: „așa vreau eu.” A abuzat de prerogativele sale constituționale și a încercat să-și subordoneze rând pe rând toate instituțiile statului. S-a substituit Primului-Ministru, a impus Guvernului decizii, a desconsiderat Parlamentul și și-a arogat drept de inițiativă legislativă, a făcut vizite nocturne judecătorilor Curții Constituționale…

Pentru toate acestea si pentru altele pe care Romania si romanii le-au suportat din partea lui Traian Basescu astazi, eu voi sta cat este nevoie in Parlament si voi vota pentru suspendarea lui Traian Basescu! Apoi, voi merge in Ialomita si voi sustine campania pentru referendum!

Trebuie sa inceteze conflictul dintre Presedinte si romani, dintre Presedinte si institutii, trebuie sa avem o viata linistita si normala!

9 Raspunsuri la “Si ca parlamentar si ca cetatean votez pentru suspendarea lui Traian Basescu”

 1. 100% de acord!

 2. oana dumitru says:

  Ce noutati doamna Pocora mai aveti legate de domeniul persoanelor cu handicap si al indemnizatiilor acestora de tot rahatul scuzati-mi exprimarea dar asta-i purul adevar,de doua luni tara este guvernata de USL si tot nu se schimba nimic, intrebarea mea este:Veti face ceva si dumneavoastra impreuna cu PSD pentru aceste categori de persoane?toata lumea vad ca ,,vaita”pensionari si bugetari in tara asta, dar de noi nu se aude nimic.Tot binele din lume va doresc si sa va traiasca fetita!

 3. Mai mulţi oameni ai blogosferei cer, într-un singur glas, ca Varujan Vosganian să fie preşedinte al PNL pe perioada suspendării.

 4. cf statutului PNL atributiile vor fi preluate de un vicepresedinte.

 5. Păi domnul Vosganian nu este vicepreşedinte? 😀

 6. MARIAN says:

  doamna pocora ce o sa faca usl daca astazi CCR respinge legera referendumului si se revine la varianta pd-l?
  mai e vreo solutier se votam pe varianta de referendum a usl?
  eu cred ca de aia a mers basescu ieri la ccr sa faca presiuni sa se respinga legea referendumului in varianta usl si sa se revina la varianta bd-l.
  ce facem in situatia forte probabila in care ccr il asculta pe basescu si respinge referendumul gandit de usl?
  ordonanata de urgenta legeata de referendum a guvernului ponta se anuleaza?

 7. oana dumitru says:

  Doamna Pocora ,de ce nu aveti demnitatea morala a unui politician onest ,ce pretindeti ca sunteti de a-mi raspunde la intrebarea legata de domeniul persoanelor cu handicap s-au va ascundeti de raspunsuri?

 8. draga oana,
  imi cer scuze pentru intarzierea raspunsului, insa nu am avut acces la blog in ultima perioada datorita unor chestiuni tehnice.
  ceea ce stiu pana in acest moment, legat de situatia persoanelor cu dizabilitati, este faptul ca au fost aprobate unele modificari care vizau printre altele simplificarea procedurilor, Comisia nationala, anularea obligativitatii ca persoanele cu handicap nerecuperabil sa mai vina anual in fata comisiei etc.http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2010/pr679_10.pdf (legea este acum la promulgare). Acestea sunt modificarile aprobate prin lege in ultima saptamana de activitate parlamentara din luna iunie, pe situatia si bugetul ramas pentru acest an. In ceea ce priveste politicile guvernamentale pentru anul viitor si bugetul am sa revin imediat ce voi avea detalii.
  Daca sunt chestiuni punctuale pe care doresti sa le cunosti te rog sa le punctezi si voi adresa o intrebare la minister.
  multumesc pentru urari,
  multa sanatate!

 9. tocmai am raspuns. imi cer scuze pentru intarziere.

Raspunde