Cristina-Ancuța POCORA

Si tacerea ministrului Botis poate fi un raspuns

19 October 2010 ·

Domnul ministru Nelu-Ioan Botis, ministrul muncii, a venit astazi la comisia de munca pentru a ne vorbi despre “Codul asistentei sociale”.

 Din spusele sale, aceasta lege va avea doua parti: “prestatii sociale” si “servicii sociale”. Pana in momentul de fata ar fi finalizata prima parte, si anume, “prestatii sociale”. Intreaga legea, conform spuselor guvernamentale va fi lansata in dezbatere in luna noiembrie.

Acesta fiind subiectul si calendarul am adresat domnului ministru urmatoarele intrebari:

 1. Cum va fi reflectata in viitorul Cod situatia persoanelor  cu handicap si anume, care va fi nivelul indemnizatiei persoanei  cu handicap si  cum va fi abordata persoana asistent a persoanei cu handicap (este adevarata varianta vehiculata conform careia asistentul persoanei cu handicap trebuie sa aiba in ingrijire trei personae cu dizabilitati pentru a beneficia de indemnizatie)?
 2. Cum se va reflecta in noul Cod indemnizatia pentru cresterea copilului, mai exact, daca se are in vedere modificarea perioadei concediului parental si daca se are in vedere modificarea cuantumului indemnizatiei?
 3. Cum va fi abordata in noul Cod alocatia pentru copii?

Am insistat pt un raspuns, confirmarea  sau infirmarea informatiilor vehiculate pe aceste subiecte. Ei bine, diplomatic, mi-a raspuns   ca “nu comenteaza zvonuri”! Ca, in viitor, este posibil ca aceste lucruri sa se intammple. ..Dar nu poate sa spuna acum!

Ei bine, cine ar fi trebuit sa ne clarifice pe acest subiect, cine ar fi trebuit sa infirme aceste zvonuri, daca ele nu ar fi adevarate, ne-a lasat in ceata.

In aceasta situatie stau si ma intreb, ori ministrul nu are cunostinte minime de comunicare si a ratat momentul de a infirma zvonuri care nelinistesc  populatia, acest lucru aruncand umbre asupra mandatului sau, ori zvonurile sunt reale, si tacerea poate fi considerate un raspuns.

7 Raspunsuri la “Si tacerea ministrului Botis poate fi un raspuns”

 1. gabryela says:

  sa-i duca naiba de pedelisti.sper ca motiunea sa treaca si sa duca dupa tata acesti pedelisti!sunt josnici.

 2. gabryela says:

  d-na pocora v-am semnalat ceva important aici:Guvernul vrea ca persoanele cu dizabilitati sa moara!

 3. Anonim says:

  Chiar v-ati asteptat sa aflati ceva interesant si inteligent de la dansul?

 4. ionut says:

  ce face acest guvern este o rusine daca botis tace inseamna ca acesta ordonanta o sa fie pusa in aplicare pe ascunsi si prin frauda asa cum s-a incercat si cu legea pensiilor.
  va rog din inima sa faceti tot ce este posibil sa impiedicati aplicarea acestei ordonante care ne condamna la moarte lenta si chinuitoare.

 5. @anonim
  asteptam un raspuns sincer si deschis, asa cum ma obisnuise ca si coleg in comisie.

 6. Aura V says:

  Se stie deja ce variante de modificare exista pentru modificarea indemnizatiei de crestere a copilului?
  Multumesc,

 7. Aura V says:

  scuzati repetitia…

Raspunde