Cristina-Ancuța POCORA

SINISTRAT IN AVION…

20 April 2010 ·

Acum ca m-am linistit pot sa va impartasesc si voua stresul pe care l-am trait in acest week-end. Sotul meu, care ar fi trebuit sa se intoarca sambata din SUA,  a fost “victima” vulcanului iar eu am asteptat neputinciasa.    L-am rugat sa scrie despre aceasta experianta. Iata ce a iesit:

 

SINISTRAT ÎN AVION

scris de Dan Cruceru

 

PREFAŢĂ

Voi scrie pe acest blog pentru că mi s-a oferit ocazia. Voi scrie mai multe posturi, în funcţie de traseul pe care îl voi avea. În acest moment, sunt în AMAN!!!! Aţi auzit de el? Iordania. Cum naiba am ajuns aici? Ehhh, o poveste lungă, pe care vi-o spun acum.

 

Săptămâna trecută, marţi, o echipă de jurnalişti din România, printre care am fost şi eu, a plecat să realizeze reportaje despre trupa AC/DC, cea care va veni în România, pe 16 mai. Concertul pe care îl susţineau rockerii era, însă, în Milwaukee, Winsconsin, USA!!!!!!

Surprinzător, călătoria la dus a fost, însă, foarte plăcută. Am mers Bucureşti- Frankfurt- New York- Milwaukee. Am dormit în fiecare oraş de pe drum câte o noapte, aşa că am reuşit să vedem şi câte ceva din atracţiile turistice locale.

Vineri, am pornit înapoi. De la Milwaukee la New York, a fost totul în regulă. De la New York, însă, a început calvarul.

 

1. NEW YORK

Poate că titlul de mai sus vi se pare o glumă. Mulţi şi-ar dori să fie blocaţi în New York. Ei bine, însă, atunci când vrei să ajungi acasă, lucrurile stau cu totul altfel. Vineri seara, ar fi trebuit să decolăm spre Frankfurt. Evident, însă, zborul a fost anulat din cauza vulcanului. Aşa că a trebuit să căutăm un loc de cazare şi o cursă alternativă. Iar aici, am fost extrem de norocoşi. Pentru că cel care organizase această deplasare este un om foarte puternic, cu bani şi relaţii. Zecile de mii de oameni care au dormit prin aeroporturi n-au avut, însă, acest noroc.

Am găsit un hotel aproape de Soho şi am petrecut noaptea acolo. De dimineaţă, deja, stabilisem cursa alternativă. Un avion care urma să plece la ora 23.00!!!!, spre AMAN!!!! Planul era ca, de la Aman, să luăm un avion spre Tel Aviv şi de acolo să vedem ce se va întâmpla.

 

Cu toţii eram, deja, cu moralul la pământ numai la gândul că urma să zburăm peste 10 ore. În plus, în New York, vineri seara, am mai stat patru ore pentru controale, check-in-uri etc.

Am urcat, într-un final în cursa de Aman. Avionul, un colos, plin până la refuz. Arabi, soţiile lor cu batice, copiii lor. Mulţi copii, care, timp de peste 10 ore, au plâns pe diferite tonalităţi.

În plus, peste 10 ore, le-am petrecut pe un scaun vai mama lui, la mijlocul avionului, fără să îndrăznesc să-mi deranjez colegii care dormeau în stânga şi în dreapta mea. La un moment dat, m-am descălţat. Simţeam că îmi va face bine pentru că eram încălţat de aproape 24 de ore. Imediat, însă, picioarele mi s-au umflat exact precum aluatul de gogoşi pus în ulei încins. S-au expandat, pur şi simplu. La aterizare, a trebuit să-mi bag cu forţa adidaşii în picioare.

 

2. AMAN- ora 17.00

Acum suntem în Aman. Ce bucurie!!!! Am găsit un Starbucks şi savurăm o cafea. Singura de vreo două zile. Stăm în aeroport, pentru că peste patru ore, ar trebui să plecăm la Tel Aviv. Vedem ce se va întâmpla.

 

PS: Azi e duminică! În mod normal, deplasarea ar fi trebuit să se termine sâmbătă seara, cu o aterizare pe Otopeni, la ora 23.00. Mâine vom vedea unde vom merge de la Tel Aviv: Istanbul, cel mai probabil, iar de acolo cu un autocar, o maşină, ceva.

Şi întoarcerea acasă continuă!

 

3. TEL AVIV- ora 1.30

Am ajuns la Tel Aviv. Din nou, se vede că dacă eşti, cu persoana potrivită, te poţi descurca oriunde. Suntem cazaţi la un hotel extraordinar, lângă plajă. Apropo, Tel Aviv-ul e superb. Asta din câte am putut să văd de pe geamul taxiului, la ora 12 noaptea. Din păcate, nu vom putea să ne bucurăm prea mult de atracţiile turistice ale acestui oraş. La ora patru dimineaţa, plecăm iar spre aeroport. Încercăm să ajungem la Sofia. Otopeniul e încă închis, iar Sofia e cel mai aproape. De acolo, Dumnezeu cu mila! Înţeleg că vom pleca cu o dubiţă spre Bucureşti.

Oricum, se pare că încet, încet ajungem acasă.

 

4. SOFIA- ora 9.30

Am aterizat cu bine şi la Sofia. Ne e cam foame, bieţii bulgari sunt cam sărăcuţi. Am primit o chiflă şi o felie de caşcaval pe post de mic dejun în avion.

De aici, plecăm spre Bucureşti cu maşina. Aproximativ 5-6 ore de mers, ce mai contează, însă, mergem spre destinaţia CASĂ.

 

5. BUCUREŞTI- ora 17.00

Văd patul în faţa ochilor!!!! Am ajuns!!!

 

 

Bilanţ: de vineri până luni, am făcut aproape înconjurul lumii!!! Pot spune, însă, că suntem extrem de norocoşi spre deosebire de zecile de mii de oameni care stau încă în aeroporturi şi nu ştiu când vor ajunge acasă.

 

PS: În 6 zile, dus- întors, am trecut prin şase ţări şi şapte aeroporturi: Bucureşti- Frankfurt- New York- Milwaukee- New York- Aman- Tel Aviv- Sofia- Bucureşti. Prin unele, chiar de mai multe ori.

3 Raspunsuri la “SINISTRAT IN AVION…”

 1. robert horvatn says:

  BASESCU IN MIJLOCUL UNUI SCANDAL POLITIC SI MEDIATIC FARA PRECEDENT !

  ARMELE DE DISTRUGERE IN MASA PENTRU CARE SUA A ATACAT IRAKUL SI NU AU FOST GASITE, AU FOST ASCUNSE IN ROMANIA.
  BASESCU IN CALITATE DE MINISTRU AL TRANSPORTURILOR A CORDONAT INTREAGA ACTIUNE TERORISTA !

  DESVALUIRI EXTRAORDINARE – CITITI NEW YORK MAGAZIN
  Cea mai importanta carte scrisa despre razboiul din Irak spune New York Times despre varianta in engleza a cartii DACA TRECI PRIN CASA MORTII de Victor Nicolae. Cartea este bazata pe interviurile cineastului si ziaristului de investigatie
  Robert Horvath- DEVA din New York . Dupa ani de investigatii si studierea aproape a tuturor documentelor despre armele de distrugere in masa detinute de Saddam cineastul a ajuns la concluzia ca ARMELE LUI SADDAM AU FOST ASCUNSE IN ROMANIA. Noile documente descoperite vor fi in curand prezentate unei comisii al Senatului SUA.
  Varianta in engleza poarta titlul BOMBA A 3 si urmareste traiectoria transferului de tehnologie de la Ceausescu la Saddaam la Basescu. Cartea atrage atentia asupra mafiei armelor din Romania care detinand sume fabuloase in valuta, devine un pericol major pentru functionarea institutilor statului roman.Aceasta mafie este condusa de TRAIAN BASESCU. Principala statie de TV NHK din Japonia va prezena in curand un documentar bazat pe aceasta ipoteza intradevar uluitoare. CNN a cumparat deasemenea drepturile de autor.
  Cititi in New York Magazin Nr. 664 Miercuri, 14 Aprilie 2010 http://www.nymagazin.com primul capitol din cartea serializata.

  Fragmente din aceasta carte pot fi urmarite deasemenea pe blogul ROBERT HORVATH -DEVA
  http://devanewyork.blogspot.com/

  http://www.devagallery.com

 2. Gabi says:

  Viata de jurnalist are parti frumoase ….dar are si partile ei mai putin placute.Totusi interesanta experienta … 🙂

 3. Am citit, am vrut să comentez… dar nu am ştiut ce. Bine că s-a întors sănătos.

Raspunde