Cristina-Ancuța POCORA

Solidaritatea lui Băsescu cu poporul român

21 May 2011 ·

      Din toate declaraţiile date recent de preşedintele Traian Băsescu mi-au atras atenţia următoarele fragmente:  “Cred că nicio ţară nu a avut o atmosferă atât de ostilă împotriva reuşitei ieşirii din criză. Nu este, Doamne fereşte, un atac la mass-media, pe care eu nu am atacat-o niciodată şi nu m-a atacat niciodată, dar trebuie să vă spun că au creat o atmosfera groaznică. Să treci prin criza cu un popor voit descurajat nu-i uşor. De aici sentimentul singurătăţii şi că, totuşi, trebuie să mergi înainte. (…) Nu obligă nimeni mass-media să fie solidară cu politicul, cu guvernul, cu majoritatea, dar poate putea fi puţin solidară cu românii pentru că este nepermis să-i descurajezi în fiecare zi”.

            În primul rând, în viziunea aceluiaşi om, ba nu suntem ameninţaţi de criză, ba suntem, dar nu aşa rău ca alţii, ba am ieşit, încă din campania alegerilor prezidenţiale din 2009 şi aşa mai departe. Cine să-l mai creadă? Despre care “reuşită a ieşirii din criză” vorbeste oare? În al doilea rând nu mass-media au descutajat românii, nu ziariştii i-au trimis în alte ţări dacă nu le convine că nu pot câştiga o pâine cinstit în România, nu ei au închis spitalele, nu ei dau afară 10.000 de poliţişti, nu ei le-au tăiat salariile cu 25%, nu ei propun impozitarea pensiilor, nu ei au încheiat acordurile înrobitoare cu FMI…şi lista poate continua.

Domnule Presedinte,            

Veniţi în faţa naţiunii cu morga unui om genial, căci geniile sunt neînţelese şi singure, care nu este apreciat pe deplin pentru ceea ce face pentru poporul său. Ziariştii sunt răi, nu numai că nu vă recunosc meritele, dar vă mai şi atacă şi încă atât de răutăcios…

            Ceea ce mi se pare strigător la cer este că tocmai dumneavoastră îi acuzaţi pe ziarişti că nu sunt solidari cu românii. Probabil ar fi fost solidari, în viziunea dumneavoastră, dacă ar fi minţit ca dumneavoastră şi ca cei aflaţi la Palatul Victoria, pe care îi dirijaţi cu mână dictatorială. Dar solidaritatea administraţiei portocalii cu poporul român unde este? Cum se manifestă ea? Pentru că toate măsurile pe care le-aţi luat până acum au fost ani-româneşti, menite să sufoce, să sărăcească, să îndobitocească naţia.

            Este clar că Traian Băsescu dă semne clare de om care nu se mai poate desprinde de putere, care, înconjurat doar de slugi, crede sincer că este omul providenţial pentru România. Şi cum presa a rămas cam singura care îi arată lumii întregi chipul necosmetizat, Băsescu şi-a reglat tirul atacurilor asupra acesteia. Nu degeaba presa este considerată, la nivel de stat, ameninţare la adresa siguranţei naţionale. În ceea ce mă priveşte, sper ca mass-media să dea dovadă în continuare de lipsă de solidaritate cu clica băsesciană care are pretenţia că se identifică cu poporul român.

Un Raspuns la “Solidaritatea lui Băsescu cu poporul român”

  1. “Veniţi în faţa naţiunii cu morga unui om genial…”

    Nu ştiu de ce, dar cred că în curând vom vorbi de “Veniţi în faţa naţiunii la morga unui om genial”, pentru că parcă toţi suntem astăzi prea grăbiţi spre “Morga”.

    Se duse şi academicianul Fănuş Neagu…

    http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/05/ingerul-alergat.html

Raspunde