Cristina-Ancuța POCORA

Soricelul Emil a mancat struguri si se crede Tom

17 June 2010 ·

Am ascultat astazi declaratiile lui Emil Boc si, imediat am simtit nevoia sa imi reconfirm coordonatele in timp. Desi mi s-a confirmat ca sunt bine si ca astazi este 17 iunie 2010, ma uitam uimita cum Emil Boc repeta, cu un ton triunfalist, un discurs pe care l-a mai avut in cel putin 3 sau 4 momente in perioada 1 ianuarie 2009-17 iunie 2010 – “vom reduce cheltuieli”, “vom demite demnitari….”, voi fi rau, voi musca din ei, voi fi zmeu…. Am ajuns ca in situatia lui Petrica si lupul.

**********************************

Emil Boc: Plafonul lunar de carburanţi alocat instituţiilor publice pentru parcul auto va fi redus cu 50%, până la sfârşitul anului, concomitent cu diminuarea cu 20% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, a declarat, joi, premierul Emil Boc. Nivelul cheltuielilor cu deplasările, telefoane, carburanţi şi birotică vor fi reduse cu 50% la nivelul tuturor instituţiilor guvernamentale, pornind de la cabinetul premierului şi până la agenţii, concomitent cu diminuarea cu 20% a costurilor cu bunuri şi servicii şi reducerea cu 25% a numărului de angajaţi.

Premierul a precizat totodată că reprezentanţii statului în consilii de administraţie din companii la care statul este acţionar minoritar vor fi obligaţi să îşi doneze indemnizaţiile într-un fond de solidaritate, în caz contrar urmând să fie demişi.

http://www.antena3.ro/stiri/politica/boc-anunta-reducerea-cu-20-a-cheltuieilor-cu-bunuri-si-servicii-pentru-institutiile-de-stat_101881.html

Cuvinte Cheie:
, ,

10 Raspunsuri la “Soricelul Emil a mancat struguri si se crede Tom”

 1. Anonim says:

  Din pacate doar … latra, de un an si ceva si joaca prost teatru ieftin, cum ca e sabotat cand de fapt, cu buna stiinta, face loc clientelei de partid.
  Astazi aflu ca a dat o OUG prin care imprumuta autoritatile locale (cu rambursare pe 5 ani) ca sa plateasca serviciile clientelei politice prestatoare deja de servicii si lucrari publice (oare la ce preturi ?!).
  Si atunci nu pot sa nu-mi pun intrebarea: de asta era nevoie de toate taierile de la pensii, salarii, ajutoare ,…? Ca sa se plateasca toti clientii politici?
  Iata un alt motiv pentru Curtea Constitutionala.

 2. Anonim says:

  Donati bani pentru clientii PDL, prezenti si viitori!
  A se vedea:
  Ordinul 1810/2010 pentru aprobarea Precizarilor privind modul de incasare a fondurilor banesti primite sub forma de donatii pentru diminuarea efectelor crizei economice

  Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 395 din 15 iunie 2010

 3. Anonim says:

  Ordin 1810/2010 al Min.Finante, la art.2 alin.(2):
  “Donatiile pentru diminuarea efectelor crizei economice care se vireaza de catre persoanele fizice prin intermediul angajatorilor institutii publice se achita de catre acestea din conturile de cheltuieli bugetare sau de disponibilitati, dupa caz, din care se achita obligatiile catre persoanele fizice donatoare.”
  Deduc de aici ca, dupa ce ca le-au fost taiate salariile cu 25%, bugetarii sunt obligati sa si doneze.
  Sa doneze catre ceva asupra caruia nu se precizeaza modul de utilizare a sumelor; deci vom face si munca voluntar obligatorie(durata normala de lucru si ore suplimentare neplatite), si donatii voluntar obligatorii.
  Mai rau ca la comunisti.

 4. Gabi says:

  M.am saturat de ”piticania ”asta, de cate ori ma uit la tv nu vad decat solutiile lor distrugatoare pentru noi….ne-am saturat ,taie salarii, indemnizatii , vor da afara ….toate ideile lor sunt numai in sens distructiv …de nu dau solutii in cazul celor care vor ramane someri …ce vor face d.le ministru ??!!, taiati salariile dar scumpiti utilitatile, mancarea ..romanii pe care ii reprezentati ce vor face ca nu vor putea sa.si achite utilitatile , sa cumpere de mancare ….nu mai zic de copii…ei vor deveni foarte greu de intretinut …vor abandona scoala pentru ca nu au bani sa.si cumpere manuale, rechizite ….eiii dati.ne solutii si la problemele acestea …chiar as dori sa stiu daca pentru astfel de probleme aveti solutii…!!!

 5. Este o simplă reacţie faţă de cele spuse de Realitatea TC, anume că sunt sute de litri de benzină pe cap de maşină…

 6. […] Caius, Cepeca, Chat Noir, Codeus, Constantin Gheorghe, Corina, Corina Cretu, Cosmin, Cristian Dima, Cristina Pocora, Daniela, Diana Tusa, Dispecer, Dumitru, Elisa, Epistole, Florin Matei, George Valah, Ghilotina, […]

 7. […] Dan; Caius; Cepeca; Chat Noir; Codeus; Constantin Gheorghe; Corina; Corina Cretu;  Cristina Pocora; Daniela; Diana Tusa; Dispecer; Dumitru; Elisa; Epistole; Florin Matei; George […]

 8. mihai says:

  Imi place ce spui si cum te prezinti la televizor, ne-am cunoscut poate din vedere la congrese. Ai multa dreptate in articolul tau, da uiti un proverb care spune:PROSTUL NE E PROST DESTUL DACA NU E SI FUDUL, suntem singura tara unde se taie asa fara mila fara sa se puna nimic in loc si fara perspective. Dumnezeu stie ce va mai urma!

 9. Anonim says:

  @mihai
  Ce va urma?
  … cu coasa! Deocamdata este Emil cu coasa!

 10. […] Caius, Cepeca, Chat Noir, Codeus, Constantin Gheorghe, Corina, Corina Cretu, Cosmin, Cristian Dima, Cristina Pocora, Daniela, Diana Tusa, Dispecer, Dumitru, Elisa, Epistole, Florin Matei, George Valah, Ghilotina, […]

Raspunde