Cristina-Ancuța POCORA

Șova și Firea trebuie să plece acum!

21 October 2014 ·

“Cine se aseamănă se adună” spune un vechi proverb românesc, din păcate, extrem de actual și în zilele noastre în tabară social-democrată.

Victor Ponta și-a ales purtătorii de cuvânt după chipul și asemănarea lui. Gabi Firea și Dan Șova sunt aroganți, compromiși la nivel public și disprețuitori față de oameni și litera legii. Cei doi sunt principalii purtători de mesaj al candidatului PSD, sunt vocea lui Ponta atunci când acesta dorește să evite răspunsurile la întrebări incomode, sunt cei care scot castanele încinse, doar, doar, șeful lor va scăpa cu imaginea imaculată ca o fecioară.

Prin simpla păstrare a celor doi în funcție, Victor Ponta le girează, însă, activitatea și mesajele. Victor Ponta i-a jignit, prin Gabriela Firea, pe românii care nu pot avea copii. Și nu și-a cerut scuze niciodată. Victor Ponta îi jignește, prin Dan Șova, pe românii care cred că guvernanții lucrează în folosul societății și nu al lor, personal. Îi jignește prin faptele penale de care Dan Șova este acuzat. Și nu îi trece măcar o secundă prin cap premierului să-și ceară scuze.

Domnule Victor Ponta, să ştiţi că românii nu uită că doamna Firea a aruncat cu noroi într-un sfert dintre cuplurile din această ţară, oameni care trăiesc o adevărată dramă prin neputinţa de a avea copii pe cale naturală, dar pentru care dumneavoastră, în calitate de prim- ministru, continuaţi să nu faceţi nimic. De partea cealaltă, domnul Şova, deşi avocat de profesie, apare ca fiind lipsit de orice scrupule, dispus să fabrice legi la comandă politică pentru a-şi pune la adăpost colegii de partid certaţi cu legea sau cu condamnări definitive pentru acte de corupţie, iar dumneavoastră, domnule Ponta, îi girați activitatea prin simpla lui păstrare în funcția de purtător de cuvânt. Mai mult, susțineți tacit promovarea unei legi a amnistierii și grațierii. Doar ați crescut, ați fost susținut și promovat de Hrebenciuc, Sârbu, Șova, Mazăre, Voiculescu și mulți alții ca ei, iar, prioritatea dumneavoastră, odată ajuns la Cotroceni, va fi să-i faceți pe toți aceștia scăpați.

Situația este clară și nu cunoaște decât o singură interpretare. Dați-i afară, acum, pe Șova și Firea din funcțiile de purtători de cuvânt! Delimitați-vă, acum, de orice proiect de lege privind aministierea și grațierea! Faceți astfel și veți putea “păcăli” românii că nu sunteți un candidat al baronilor și al disprețului!

Altfel, sunteți doar un candidat la fel de “penal” ca apropiații dumneavoastră!        

 

Raspunde