Cristina-Ancuța POCORA

Spania ne face bagajele si ne cara mobila!

11 March 2009 ·

Astazi la Comisia pentru Munca  reperezentantul Ministerului Muncii a tinut sa ne faca o scurta informare: la reuniunea ministrilor muncii de la Bruxelles a avut o lunga discutie cu Ministrul Muncii din Spania. Acesta din urma si-a exprimat dorinta ca Romania si Spania sa incheie urgent un acord prin care romanii din Spania sa fie “asistati” in aceste conditii de criza economica!

Mai exact, spaniolii nu mai incearca integrarea sociala a romanilor de acolo, ci acorda tot sprijinul Romaniei pentru a-i aduce inapoi acasa. Dupa ce am contribuit la cresterea PIB-ului Spaniei si Italiei prin muncitorii nostrii acum, ca nu le mai suntem utili, ne fac bagajele!

Este foarte interesant de vazut care va fi pozitia pe care o va avea Guvernul Roamaniei fata de acest lucru!!!

3 Raspunsuri la “Spania ne face bagajele si ne cara mobila!”

 1. Alexandra Stroia says:

  Cu toate ca ne aflam in conditii de criza economica , desi suntem stat membru al U.E , se pare ca nu numai ca nu se mai tine cont de integrarea sociala a romanilor in alte state membre , ba chiar mai mult se incalca si reguli de libera circulatia a persoanelor si drepturile acestora la rezidenta si la locuri de munca pe teritoriul Uniunii Europene.
  Asa cum Romania nu a stiut sa negocieze pentru aderarea la Uniunea Europeana si nu s-a putut conforma multor aspecte si acum , cel mai probabil , Guvernul va ramane nepasator sau nu va intelege ce prejudiciu major ar aduce aceasta miscare a Spaniei , de a trimite toti romanii acasa, Romaniei.
  Aceasta ar contribui considerabil la criza economica din Romania , cifra somerilor s-ar mai ridica.
  Asteptam SOLUTII, nu vorbe , d-le presedinte!

 2. Nelutu says:

  Nu stiu in ce masura va preocupa probleme imprumutului de la FMI .Vreau totus sa fac cateva observatii.
  Graba cu care se doreste contactarea acestui imprumut ,cit si suma vehiculata in raport cu sumele precedente trezesc cateva semne de intrbare. Plus scopul in care va fi folosita aceasta suma mare nu este justificant.
  Indicat este sa mai asteptam 2-3 luni (atunci temperaturile minime nu vor mai fi negative) sa inceapa lucrarile de constructii si amenajarea locuintelor(in regie proprie in special)care sunt mari consumatoare de materiale,si lucrarile agricole ,apoi se va putea face o prognoza realista asupra economiei. Acum ce se face sunt doar manipulari comform diferitelor interese.

 3. Daca va intrebati ce inseamna pasaportul electronic, care sunt implicatiile lui juridice si nu numai, ce contine faimosul CHIP ce devine obligatoriu am gasit o emisiune cu George Roncea pe la voxNews pe care o puteti vedea online aici: http://www.fumsioglinzi.info/despre-actele-biometrice-la-romania-in-alb-si-negru/

Raspunde