Cristina-Ancuța POCORA

Speriat de remaniere, Mihai Şeitan experimentează legi şchioape pe spinarea românilor

31 August 2010 ·

În loc să plece din fruntea unui minister unde şi-a dovedit măsura incompetenţei, Mihai Şeitan se ambiţionează să experimenteze, din păcate pe spinarea oamenilor, legi şchioape care au ca principal rezultat sărăcirea românilor, sclavia persoanelor active şi tortura categoriilor vulnerabile. 

Lipsa de viziune economică şi socială pe termen mediu şi lung, dar şi teama de a fi detronat din fruntea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, îl determină pe ministrul Mihai Şeitan să iasă săptămânal în faţa opiniei publice şi să arunce pe piaţă declaraţii menite să-i îngrozească şi mai tare pe români.

           

Astăzi s-a consumat un nou episod din acest serial de prost gust care nu se mai termină. Astfel, am aflat că aproximativ 100.000 de beneficiari de alocaţii monoparentale sau complementare vor pierde aceste drepturi odată cu intrarea în vigoare a noii legi prin care va fi redus venitul pentru care acestea pot fi acordate. Iar în ceea ce priveşte salarizarea, n-am schimbat nicio grilă – a anunţat Şeitan – există doua proiecte de lege în discuţie, cel referitor la grilă şi cel privind majorarea salariilor în 2011 şi numărul de personal care urmează să fie salarizat”. Cred că doar ministrul Şeitan înţelege ce-a vrut să spună prin această declaraţie.

            Mai mult, după ce timp de doi ani de zile am cerut ministrului să reacţioneze în faţa efectelor crizei care duc la vulnerabilizarea femeilor pe piaţa muncii, ministrul Mihai Şeitan a făcut-o abia acum, dar doar la nivel declarativ. Ţinând cont de activitatea sa în fruntea ministerului, nici nu mă aştept să ia şi măsuri concrete în acest sens.            

Normal ar fi fost ca ministrul Muncii să ne prezinte o viziune socială care să cuprindă măsuri active pentru creşterea nivelului de trai prin crearea locurilor de muncă platite conform cu munca prestată, măsuri pentru stimularea persoanelor active ca acestea  să-şi caute un loc de muncă, măsuri de reconversie profesională, măsuri pentru dezvoltarea serviciilor sociale sau măsuri reale prin care să li se asigure accesul la şcoală şi sănătate tuturor copiilor şi persoanelor cu dizabilităţi, sau politici prin care sa se asigure egalitte de şanse şi tratament pe piaţa muncii pentru femei si tineri. În loc de aceste programe, măsuri ce ar trebui asumate de un guvern care în campania electorală promitea marea cu sarea, ministrul Muncii, Mihai Şeitan, anunţă o cârpeală care va avea mai multe efecte negative decat pozitive. 

Aceste manifestări arată, încă o dată, că PD-L-ul are o abordare de stânga în politicile sociale, în care anunţă “combaterea” sărăciei ducând, de fapt, la generalizarea acesteia.             

Cred că singura soluţie pentru a ieşi din coşmarul pe care-l trăim de doi ani de zile, de când guvernul Băsecu-Boc-Udrea hotărăşte destinele României, este răsturnarea actualei administraţii, aruncarea acesteia la coşul de gunoi al istoriei, acolo unde-i este locul.

4 Raspunsuri la “Speriat de remaniere, Mihai Şeitan experimentează legi şchioape pe spinarea românilor”

 1. Gabi says:

  Pai da, ….experimenteaza pe noi ….doar ce ne.am invatat ….solutii??!! sa fim seriosi, astia de la guvernare cred ca nu stiu ce inseamna acest cuvant ….

 2. Gabi says:

  Citeam…
  ”Familiile cu venituri pe membru mai mari de 370 de lei nu vor mai beneficia de ajutor de la stat. Guvernul a elaborat un nou proiect de lege, prin care vrea să împartă banii în aşa fel încât să ajungă mai mult la cei cu venituri mici.
  Astfel, familiile cu patru sau mai mulţi copii, cu un venit mai mic de 200 de lei pe membru, pot primi o alocaţie de 240 de lei. Acest ajutor se adaugă la alocaţiile de copii, care rămân neschimbate. Ministrul Muncii, Mihai Şeitan susţine că guvernul încearcă astfel să distribuie banii mai mult către familiile defavorizate.”
  Sincer ….no comment!!!!!!!!!…n.are rost 🙁

 3. […] Sute de mii de becuri stinse in acelasi moment reprezinta o forma de rezistentă civica […]

 4. […] Sute de mii de becuri stinse in acelasi moment reprezinta o forma de rezistentă civica […]

Raspunde