Cristina-Ancuța POCORA

Statul va suporta jumătate din costul salarial al companiilor care creează minimum 20 de locuri de muncă

04 February 2014 ·

Firmele care creează minimum 20 de locuri de muncă vor fi ajutate prin suportarea de către stat a jumătate din cheltuielile totale aferente salariilor.

Este vorba despre decontarea a jumătate din cheltuielile salariale.

Statul va suporta din costul salarial atât salariul net, cât şi taxele aferente, iar schema de ajutor va fi valabilă timp de şapte ani, începând cu 1 iulie 2014.

Această schemă de ajutor de stat a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), iar normele de aplicare vor fi prezentate la începutul lunii aprilie, astfel încât să fie posibile preînscrieri până la 1 iulie.

Conform procedurii, firmele vor achita întregul cost salarial pentru locurile de muncă nou-create, dar vor deconta trimestrial jumătate din acest cost. Condiţia, atât pentru firmele nou-înfiinţate, cât şi pentru cele aflate deja în funcţiune, este să fie create minimum 20 locuri de muncă. Firmele care creează minimum 20 locuri de muncă într-un an pot apela la această schemă de ajutor şi pe parcursul următorilor ani de aplicare a sistemului, în aceleaşi condiţii.

După ce în 2013 guvernarea USL a reparat dezastrul lăsat de miniștrii PDL și a readus economia și finanțele României pe un trend ascendent, din 2014 se iau măsuri tot mai consistente de încurajare a mediului de afaceri, unul dintre motoarele autentice ale creșterii economice.

2 Raspunsuri la “Statul va suporta jumătate din costul salarial al companiilor care creează minimum 20 de locuri de muncă”

  1. Dan Melinte says:

    Adevarat masuri liberale! 🙂 felicitari domnilor, e de bine!

  2. irinastroe says:

    Pai foarte bine!!!!! De asta are nevoie tara asta, de locuri de munca!!! Asta e o veste exceptionala! Sa speram ca va ajuta la redresarea nivelului somajului.

Raspunde