Cristina-Ancuța POCORA

STOP violentei TV- Saptamana familiei, saptamana fara TV

25 October 2010 ·
Va prezint mai  jos o initiativa laudabila. Mesajul l-am prelut de pe facebook, de pe pagina  “stop violentei TV”. II felicit pentru initiativa si ma alatur lor!
STOP violentei TV

Stiai ca anual copilul tau petrece mai multe ore in fata televizorului decat la scoala?

Stiai ca televizorul, prin continutul neadecvat pe care-l promoveaza uneori, poate propaga in randul copiilor atitudini antisociale precum: dezinhibitia, desensibilizarea fata de victime, afectarea operationalitatii sistemului cognitiv, invatarea de tehnici de agresiune?

Pentru a atrage atentia parintilor si profesorilor asupra acestui fenomen, declaram saptamana 22-28 nov. – “Saptamana familiei, saptamana fara TV”

Ce se va intampla?

In aceasta saptamana vom ruga parintii ca TV-ul si calculatorul sa fie inchis (sau macar limitat la max. o ora /zi pentru copii)
Se vor propune actiuni impreuna cu familia si scoala, in special in aer liber.
Actiuni propuse:
-vizite la muzee, gradini zoologice si botanice (vor fi stabilite parteneriate cu acestea pt. ca joi 25 nov sa fie intrare libera)
-iesiri in parcuri unde se vor organiza concursuri de: cros, desen pe astfalt, sarit coarda, majorete, etc

Aceste actiuni vor fi surpinse in imagini si filmulete care vor fi incarcate pe www.zibo.ro. Participantii vor primi diplome de participare, iar cele mai interesante actiuni vor fi rasplatite cu diplome de excelenta si premii.

Obiectivele actiunii:
-constientizarea parintilor privind pericolul TV si internet-ului in educatia si formarea copiilor
-educarea parintilor in ceea ce priveste controlul parental: setarea browserelor pt. a se evita accesarea unor situri cu continut neadecvat, selectarea programelor TV potrivite si excluderea canalelor cu continut neadecvat
-regasirea timpului petrecut in familie

Actiune principala:
Ziua de joi 25 nov. va fi dedicata iesirilor in parc, organizarii de concursuri. Activitati comune parinti – scoala.
Scop: se va atrage atentia organelor si autoritatilor abilitate ca legislatia privind protectia copilului NU este respectata

Cuvinte Cheie:
, ,

6 Raspunsuri la “STOP violentei TV- Saptamana familiei, saptamana fara TV”

 1. astralro says:

  vantu – voiculescu – antonescu ????
  televiziuni curate ?

 2. gabryela says:

  anumite lucruri de pe internet sunt foarte daunatoare celor sub 14 ani.copiii mei au avut acces dupa 14 ani,dar am cunostinte care au dat voie de la 9 ani copilului la internet.acum are 12 ani si este o razvratita si nici de scoala nu se mai tine.parintii trebuie sa ii controleze cu cine vorbesc,ce anume vorbesc,trebuie supravegheati indeaproape.

 3. Şi eu vorbesc cam de 10 de ori mai mult cu persoane virtuale decât cu cele reale. Sunt şi eu dintre cei vinovaţi.

 4. 🙂 nu se compara cu “alba ca zapada”

 5. Gabi says:

  Da….este adevarat, copiii petrec mai mult timp la tv si la pc decat sa iasa afara sa se joace , sa citeasca o carte ,sa petreaca timpul liber cu familia …..de ce ?! ai cui este vina ?!…..a parintilor ?!….nu cred , pentru ca ei sunt nevoiti sa munceasca cate 12 ore /zi pentru a putea asigura traiul acestora.E normal, ei petrecand timpul mai mult singuri sa se refugieze in tv ( incercand sa imite personajele din desene animate) si pc ( care, incercand sa intre pe un site de jocuri….. vz stanga /dreapta diverse siteuri 18+ care unii visau acum ceva vreme sa nu se paroleze …..pai da ..suntem o tara libera educam copiii ….!!!!!!! si ne mai miram ca vedem la stiri violuri , crime etc … )
  Din punctul meu de vedere nu este o problema, deoarece copilul meu are program pe care il respecta si de calculator si de tv ….. 🙂

 6. gabryela says:

  asta am spus si eu “Gabi”copilasii trebuiesc supravegheati si nu vor derapa.ce spuneam la comentul anterior ai mei copii au avut internetul la 14 ani,acum au 22 respectiv 21 de ani si sunt studenti f.buni,unul la finante banci(fiind intr-un fotoliu rulant) altul la psihologie.in privinta tv-ului copiilor mei le-a fost benefic au invatat de mici limba engleza si germana de la desenele animate care atunci nu erau traduse.

Raspunde