Cristina-Ancuța POCORA

Strategia PD-UNPR-UDMR pentru eutanasierea romanilor pana in 2014

12 August 2011 ·

“ înghețarea pensiilor până în 2014; amânarea până în 2014 a finanțării învățământului cu 6% din PIB; blocarea angajărilor; sistarea tichetelor de masă și primelor de vacanță până în 2014….””

 

Aflam pe surse ce urmează să se întâmple cu noi până în 2014. Puterea duce o politică  deliberată de distrugere a sistemelor sociale și de sărăcire extremă a categoriilor cele mai defavorizate.  

 

În afară de tăieri de venituri și creșteri de taxe, guvernul Boc n-are nicio idee și nicio soluție. Marile solutii ale lui Boc presupun mereu taieri de venituri de la categoriile vulnerabile. Emil Boc nu a aflat ca investitiile si consumul pot fi o solutii reale de crestere economica! Incompetența este dublată însă și de rea-voință și cinism, de sfidarea opiniei publice.

Toate autoritățile statului – de la președinte la premier și ministru de finanțe, ba chiar însuși guvernatorul Băncii Naționale, ne-au dat asigurări, rând pe rând, la ore de maximă audiență, pe toate posturile de televiziune, că nu avem motive de îngrijorare, că situația este sub control, ba chiar au acuzat opoziția și presa că vorbesc despre criză și panichează populația.

Trebuie sa scapam repede de aceasta guvernare, pentru că altfel România riscă să intre pe un drum fără întoarcere!  Sunt lucruri care, de la un punct încolo, nu se mai pot repara. Ce facem cu pensionarii care, după ce au muncit o viață întreagă, nu au din ce trăi? Ce facem cu sistemele de educație sau de sănătate, care sunt  în pragul colapsului? Deciziile luate acum de un guvern incompetent, iresponsabil și mincinos vor avea consecințe pentru mulți ani de aici înainte. România nu-și mai permite să piardă nicio zi cu Traian Băsescu și Emil Boc.

Pe de alta parte, n-am auzit nimic însă despre blocarea cheltuielilor aberante din bani publici pentru clientela politică. Doamna Udrea ne anunță că va reabilita cazinoul din Constanța, iar la Palatul Victoria se construiesc fântâi arteziene de 175 milioane lei…

Trebuie sa amintesc si ca de luni de zile, USL a cerut guvernului să aibă un dialog cu toate forțele politice și sociale, să prezinte un plan de măsuri de limitare a efectelor unui nou val de criză. Puterea a refuzat sistematic, iar răspunsurile PDL nu au fost decât atacuri permanente împotriva opoziției, diversiuni și manipulări.

Ce urmeaza? La ce sa ne mai asteptam de la acesti oameni?

P.S. Mi s-a parut mie ca ii aud pe Boc si corul guvernamental spunand ca “suntem pe crestere economica…. ne revenim”?!

Un Raspuns la “Strategia PD-UNPR-UDMR pentru eutanasierea romanilor pana in 2014”

  1. Unde mă pot înscrie pe lista de eutanasieri?

Raspunde