Cristina-Ancuța POCORA

Sunt un om politic cinstit. Sunt un om care trăiește din salariu și doar din salariu, și care, de la lună la lună, își împarte veniturile între rate, facturi și cheltuieli zilnice

25 May 2016 ·

Drept la replica in privinta articolului apărut astazi, 25 mai 2016, in EVZ Online si print, „Candidatul cu patru case, două terenuri, dar și… ajutor social!” pentru toate organizatiile media interesate de subiect

Știu că vi se pare greu de crezut, dar sunt un politician cinstit. Sunt un om care trăiește din salariu și doar din salariu, și care, de la lună la lună, își împarte veniturile între rate, facturi și cheltuieli zilnice. Nu sunt o persoană bogată, ci o persoană fericită cu ceea ce are: nu averi, ci o familie minunată, un soț iubitor și un copil frumos. Iar lor mai ales, oameni care nu sunt implicați în luptele politice, care nu înțeleg cum cineva poate spune minciuni despre ei, articolul respectiv le-a adus grave prejudicii, atât morale, cât și de imagine.

Acest articol este un atac mizerabil venit cel mai probabil pe filiera primarului actual al sectorului 3, Robert Negoiță. În repetate rânduri, acesta mi-a transmis că mă va ataca în această campanie.
În acest moment, mă tem pentru siguranța mea și a familiei mele, pentru că acest individ este în stare de orice.
Se pare că acest articol este doar începutul. Mi-e teamă, sincer, de ce ar putea urma.

Eu nu am sute de case, nu am averi în conturi, dar nici datorii la stat sau dosare penale. Spre deosebire de Robert Negoiță. Sunt un om politic cinstit, unul dintre puținii, care luptă pentru niște idealuri, care încă mai crede că țara asta se poate face bine, că lucrurile se pot face normal, civilizat și cinstit.
Și nu pot accepta ca, într-o țară europeană, în 2016, să fiu atacată  pentru că vreau să fiu aleasă pentru o anumită funcție. Nu este normal și voi lupta până în pânzele albe, chiar și cu propria siguranță, ca societatea aceasta să se îndrepte.

Menționez că orice preluare a articolului din EVZ, a informațiilor defăimătoare scrise în acesta, de către alte instituții media, va fi supusă prevederilor legale. Fiecare instituție media care va continua să promoveze acest articol complet mincinos va fi parte a unui proces de defăimare pe care îl voi intenta imediat.
Orice jurnalist este liber să scrie orice, atât timp cât scrie adevărul. Dacă trunchiază intenționat adevărul sau chiar minte, însă, va trebui să suporte consecințele.
Iată de ce articolul din EVZ este o minciună sfruntată și de ce mă voi adresa instanțelor abilitate pentru a mi se face dreptate.

Dreptul la replică trimis redacției EVZ, acționarilor și trustului deținător și autorului articolului
Informațiile prezentate în articolul menționat sunt trunchiate, mincinoase și bazate pe fapte inventate. Ele aduc grave prejudicii de imagine și afectează nu doar propria persoană, ci și întreaga familie. Ați creat neadevăruri grosolane care, prin publicarea lor, nu fac altceva decât să defăimeze inclusiv imaginea dvs de redacție serioasă și profesionistă.
Ce vă imput:
– În primul rând, nu m-ați contactat în privința unui drept la replică. Regulile minime de jurnalism precizează clar că orice informație trebuie confruntată cu cele deținute de acuzat. Telefonul meu este public și ați fi putut oricând să mă sunați pentru a include în articol declarațiile mele. Dvs ați preferat să publicați niște informații mincinoase.

– Ați făcut un adevărat filaj la adresa familiei mele și a mea. Ne-ați fotografiat ca pe niște infractori, de la distanță, cu obiective ascunse, când ați fi putut, pur și simplu, să mă sunați și să stăm de vorbă. Vă invitam chiar și la o cafea în “faimoasa” casă pe care ați fotografiat-o.

– Mare parte dintre informațiile publicate sunt false și scrise intenționat tendențios. Pe acest subiect, mă voi adresa instanțelor competente pentru a-mi găsi dreptatea.

Ce neadevăruri conține articolul:
– Spuneți că locuința în care stau cu familia mea este o locuință socială. Locuința nu este una socială. Este construită printr-un program pentru tineri, care, ca să se califice pe lista de viitori proprietari, trebuia să îndeplinească inclusiv criterii de salarizare și nu să aibă venituri modeste.

– Locuința este achizitionată cu credit ipotecar și credit de nevoi personale. Și acestea sunt trecute în declarația de avere, sumele enorme pe care le am încă de plătit la bănci. Pe acestea le-ați omis însă.

– Spuneți în articol că dețin 4 case și două terenuri. Nimic mai fals. Locuința pe care ați fotografiat-o a fost dobândită înainte de căsătorie, prin credit ipotecar. Deci este încă a băncii. Soțul meu, înainte de căsătorie, a dobândit, tot prin credit ipotecar, un apartament care, acum, este mult sub valoarea achiziționării. Dar la care plătim, până în 2035, rate la bancă. Și pentru acesta. Tot prin rate la bancă, achităm și valoarea unui “imens teren din București” despre care faceți menționare în articol. Concret, sunt 50 de mp, o grădină, în spatele blocului pe care l-ați fotografiat. În urma decesului tatălui său, soțul meu a moștenit și 50% dintr-un mic apartament din Focșani, este casa în care el a copilărit. Celaltă jumătate îi aparține mamei lui. Încă o casă și un teren, despre care dvs spuneți că sunt în București, sunt, de fapt, așa cum precizez clar în declarația de avere, pe care dvs ați analizat-o selectiv și prin omisiune, moșteniri primite de soțul meu în urma decesului tatălui său. Este vorba despre o casă bătrânească și terenul aferent, la țară, în comuna Tătăranu, județ Vrancea. Sunt atât de valoroase, încât de 4 ani, nimeni nu vrea să le cumpere. În plus, dvs îmi imputați mie că aș deține toate aceste imobile și terenuri, pe când legea privind moștenirile spune clar că sunt doar bunurile moștenitorilor și nu ale soțiilor acestora. Repet, toate aceste informații sunt trecute clar în declarația de avere, pe care, însă, dvs le-ați omis. Vi le-aș fi putut spune eu, dar ați evitat să mă contactați.

– Vorbiți apoi despre o mașină în valoare de 70 de mii de euro, pe care aș deține-o. Din nou, un mare neadevăr. Mașina este proprietatea soțului meu, este cumpărată la mâna a doua, cu o valoare mult mai mică decât cea menționată de dvs. La vremea respectivă, soțul meu avea o serie de venituri importante, fiind angajat ca prezentator tv la cel mai mare trust media din România.

– Spuneți că sunt anchetată de ANI pentru că aș fi înfăptuit fapte penale pentru care aș putea ajunge la închisoare. În urmă cu doi ani, ANI a cercetat foarte mulți parlamentari, pentru a vedea dacă respectă legea în privința angajării anumitor persoane. În cazul meu, ANI a decis că nu am încălcat nicio lege și, drept urmare, anul trecut, a oprit cercetarea. Practic, dosarul a fost închis și nicio suspiciune nu planează asupra carierei mele. Ați fi putut afla și aceste lucruri, dacă m-ați fi contactat. Dar ați ales să nu o faceți.

Una peste alta, știu că vi se pare greu de crezut, dar sunt un politician cinstit. Sunt un om care trăiește din salariu și doar din salariu, și care, de la lună la lună, își împarte veniturile între rate, facturi și cheltuieli zilnice. Nu sunt o persoană bogată, ci o persoană fericită cu ceea ce are: nu averi, ci o familie minunată, un soț iubitor și un copil frumos. Iar lor mai ales, oameni care nu sunt implicați în luptele politice, care nu înțeleg cum cineva poate spune minciuni despre ei, le-ați adus grave prejudicii, atât morale, cât și de imagine.

Întreaga mea carieră m-am luptat pentru binele familiei. Am reușit dublarea alocației pentru copii, am eliminat plafonul pentru părinții aflați în concediul pentru creșterea copilului. Aceasta este cartea mea de vizită ca om politic, nu minciunile pe care le-ați enunțat dvs. Mă voi lupta pentru aceste valori și mai departe din postura de primar al Sectorului 3, începând din 5 iunie.
Dvs ați ales să publicați acest articol în plină campanie electorală, un articol mincinos, lipsit de argumentele mele, ale acuzatului. Prejudiciul de imagine pe care mi-l aduce este evident. Așa că mă voi adresa instanțelor compentente pentru a-mi cere dreptatea și repararea imaginii.

Până atunci, vă cer să-mi publicați dreptul la replică, potrivit legii, integral și în exact aceleași condiții în care ați publicat articolul defăimător, în următoarea dvs ediție print și să eliminați imediat articolul defăimător de pe editia onlina a EVZ.

Vă mulțumesc.
Cristina Ancuța Pocora
Deputat PNL
Candidat PNL la Primăria Sectorului 3 București

6 Raspunsuri la “Sunt un om politic cinstit. Sunt un om care trăiește din salariu și doar din salariu, și care, de la lună la lună, își împarte veniturile între rate, facturi și cheltuieli zilnice”

 1. Ati uitat sa validati si sa postati comentarii.
  Chiar daca sunt intrebari incomode trebuie sa raspundeti la ele. Daca PNL este o restrictie in acest sens atunci poate mai bine schimbati partidul sau candidati independent.
  NU cred ca e de mirare daca cineva cu resurse intimideaza pe altul cand i se ameninta afacerea. Orice ar fi acest Negoita nu mai iese primar si in 2016.

 2. zaharia horia says:

  Cineva minte, cred . Ute ce spune pe un blog . Si scrie mai multe valiverne .
  In acest moment, Cristina Pocora locuiește în apartamentul ANL din Sectorul 6, având pe lângă acesta alte două apartamente și două case în București și Vrancea, dar și două terenuri în București, așa cum reiese din declarația de avere.

 3. Daniela C says:

  Imi pare rau draga ca esti reprezentanta PNL!! M-am saturat de PNL-isti!! Oricat de cinstita si onesta ai fi, daca reprezinti un partid – mai ales PNL – cand vei ajunge in functie toata cinstea ta si toata onestitatea ta nu vor mai conta! Partidul iti va dicta ce sa faci, cum sa faci, ce sa spui, cand sa spui, cum sa spui, ce sa promiti!!! Apoi, acei oameni care au avut incredere in persoana ta vor fi extrem de dezamagiti (vezi acum situatia lui Klaus Iohannis – a fost votat pentru ca era nou, il consideam un om cinstit si vertical, vezi acum cum a ajuns; marea majoritate a celor care l-au votat striga pe toate retelele de soacializare ce rau le pare acum ca l-au votat!) si nu vor mai dori sa auda de tine!
  Mai ai sansa sa alegi!

 4. Constantin Stefan says:

  Ce face si spune despre Dvs. , este APA DE PLOAIE fata de ce este in stare acest MILIARDAR – COMUNIST . In campania cu Liviu Negoita , la acuzat ca HOT , in fiecare fraza , desi el a furat sute de milioane de EURO !Ce CINSTE POATE AVEA un primar care face EVAZIUNE FISCALA de 60.milioane de EURO ? Cum sa mai platesc EU impozitele din pensie , cind Robert care GESTIONEAZA banii nostrii , fura, ca toti PSD-istii , sute de milioane ? Ce incredere mai putem avea in Negoita , cind la citeva saptamini dupa alegerea sa ca primar a demolat (FURAT) tribuna din LEMN MASIV , noua si ignifugata , destinata bunicilor si parintilor , din care-si supravegheau copii? Tot atunci , a fost un mare INCENDIU la mansarda unuia din foarte multele blocuri ale MILIARDARULUI Robert . Oare la acele REPARATII au disparut multele camioane cu scindurile TRIBUNEI ?

 5. Multumesc pentru mesaj. Primarul este mai mult adminitrator decat politician. Iar oamenii de la bază, din administrație sunt forța partidelor și de multe ori ei sunt cei care impun linia partidului. Putem schimba felul de a se face politica! Să nu ne irosim votul din 5 iunie!

 6. Declarația mea de avere este publică si toate lucrurile sunt trecute transparent acolo din 2007. Acum însă, în campanie, într-o campanie negativă și murdară, nedorind să discutăm despre proiecte pentru Sectorul 3, contracandidatul PSD a lansat această calomnie. Voi acționa în justiție canalele media unde a apărut acestă minciună pentru că nu au facut nici măcar efortul să mimeze corectitudinea și nu mi-au cerut un punct de vedere.

Raspunde