Cristina-Ancuța POCORA

Toamna bogată se cunoaşte după numărul borcanelor!

11 October 2012 ·

 

Expoziţia-concurs “Preparate pentru iarnă” din cadrul Târgului de toamnă de la Feteşti, aflată deja la a treia ediţie, se va desfăşura sâmbăta aceasta, 13 octombrie, ora 15.00,  în incinta fostei unităţi militare, lângă jandarmerie (vis-a-vis de benzinăria Petrom).

 

             Ca organizator, mărturisesc că aștept cu mare plăcere întâlnirea, din fiecare an, cu doamnele gospodine  și, de ce nu, cu domnii iscusiți în ale bucătăriei.

 

De la fiecare ediţie am plecat cu sfaturi şi idei de reţete pe care îmi doresc ca, într-o zi, să le pun și eu cât de cât în aplicare pentru familia mea. Dar cred că voi mai amâna puţin acest moment şi, în acest an, vom consuma conservele făcute de mama.

            Mă bucur de fiecare dată să văd cât de talentate sunt ialomiţencele nostre, cât de inventive şi ce simţ estetic deosebit au. Am fost impresionată de diversitatea preparatelor, fie ele dulceţuri, care mai de care mai colorate și parfumate,  fie murături, legume gătite în fel şi chip. Dar și mai mult îmi place bucuria de pe chipul participantelor, mândre să arate și să împărtășească celorlalți rodul muncii lor.

 

             Îmi pare rău că produsele româneşti nu sunt preţuite aşa cum ar merita; oamenii ar putea mânca mult mai sănătos, ecologic, cu bani mai puţini. Chiar este nevoie de o politică serioasă în acest domeniu şi voi continua să fac demersuri pentru a valorifica această mare bogaţie pe care o avem: pământul.

 

             Cred că acest eveniment a intrat deja în tradiţia oraşului şi că toţi cei care vor să participe şi-au pregătit deja toate produsele. Aştept cu nerăbdare să mă reîntâlnesc cu concurenţii, am pregătit premii pentru toţi, mai substanţiale, bineînţeles, pentru câştigători.

 

             Îi invit pe toţi cei care îşi doresc să mănânce cât mai natural şi variat să ne viziteze la această expoziţie şi sunt sigură că vor aprecia, aşa cum o fac şi eu, atât preparatele gustoase, cât şi atmosfera jovială!

2 Raspunsuri la “Toamna bogată se cunoaşte după numărul borcanelor!”

  1. […] asa cum v-am mai spus, incepand cu ora 15.00, la Fetesti sunteti invitati cu borcanele…la Expozitia-Concurs […]

Raspunde