Cristina-Ancuța POCORA

Toamna se numara…borcanele

10 October 2011 ·

Cum va anuntam aici, sambata am avut loc, la Fetesti, cea de-a doua editie a concursului ‘’Recolta de Toamna’’ organizat, in cadrul Targului de Toamna din municipiu.

Cele mai bune si aspectoase preparate au fost premiate cu prduse utile in bucataria fiecarei gospodine.

 Suntem deja la cea de a doua editie a acestei expozitii-concurs, in care gospodinele din Fetesti isi prezinta bunatatile din camara. Anul acesta s-au intrecut pe  ele si ne-au prezentat bunatatile lor ca la marile competitii de profil, frumos aranjate dar si foarte gustoase.

Ma gandesc foarte serios chiar sa reunesc, intr-o carte de bucate, toate aceste retete dar si altele, din celelalte localitati din Colegiu. Cred ca ar putea fi o carte utila pentru toate tinerele si toti tinerii, mai ales pentru tinerele mame, din care sa invatam sa preparam conserve si dulciuri ecologice si sanatoase pentru familia si copilasii nostrii.

 

Iata si lista castigatoarelor concursului ‘’Recolta de toamna ‘’editia a II a:

Sectiunea Fructe :

Locul I Purcareanu Carmen

Locul II Ionescu Liliana

Locul III Martin Radita

Mentiune Raceanu Emilia

 

Sectiunea Legume:

Locul I Gabor Anca

Locul II Mitache Cornelia

Locul III Purcareanu Carmen

Mentiune Cosac Eugenia

 P.S. voi reveni cu retetele castigatoare

4 Raspunsuri la “Toamna se numara…borcanele”

  1. Eu nu mi-am pus în toamna asta decât un borcan mare de fasole cu ardei iuţi… Abia aştept să se facă, pentru că săptămâna trecută am terminat borcanul de anul trecut. 😀

  2. fasole cu ardei iuti?!

  3. Se pune nişte fasole din cea subţire la un loc cu doi sau trei ardei iuţi… în oţet, aşa cum se conservă de regula ardeii iuţi. Rezultatul este spectaculos pentru cei care nu suportă iuţeala pe care o au ardeii iuţi. Merge la ciorbă ca focul.

  4. […] atunci va invit sa va amintiti ce culori si arome au fost la primele trei intalniri: editia I, editia II si editia […]

Raspunde