Cristina-Ancuța POCORA

Traian Basescu a salvat-o pe Roberta Anastase

08 October 2010 ·

Un prieten cu studii juridice temeinice mi-a explicat cum, prin gestul sau – retrimiterea la Parlament a Legii pensiilor, Traian Basescu a salvat-o pe  Roberta Anastase de plangerea penala pe care o are pentru fraudarea si falsul de la votul final.

 Dupa acest gest presidential, Roberta Anastase va primi NUP!

Mi s-a explicat ca falsul este demonstrat si sanctionat atunci cand “creeaza consecinte juridice”. Cand gestul doamnei Anastase ar fi creat consecinte juridice?.., daca legea ar fi fost promulgata! Fiind trimisa la reexaminare, pentru orice articol, se va vota acel articol si apoi se va da, din nou, votul pe forma finala a legii (cu noul articol introdus).

Si uite asa, plangand pe umerii femeilor din Romania, Traian Basescu o salveaza pe Roberta Anastase, soldatul devotat care a furat pentru ca el si gasca sa ramana la guvernare! …Iar parlamentarii PDL vor dansa asa cum li se canta…chiar si la bara!

11 Raspunsuri la “Traian Basescu a salvat-o pe Roberta Anastase”

 1. mecanicul-L says:

  heheee, … trei capre si un cioban = o gasca de golani :))
  HAI CRIN!

 2. Stimată doamnă,
  Să-fie cu iertare… dar cine vă sfătuieşte?

  Art. 289. – Falsul intelectual
  Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de cãtre un functionar aflat în exercitiul atributiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurãri necorespunzãtoare adevãrului ori prin omisiunea cu stiintã de a insera unele date sau împrejurãri, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
  Tentativa se pedepseste.

  Cât timp se pedepseşte şi tentativa, ce importanţă are dacă falsul este sau nu este folosit astfel încât să producă efecte juridice. Scrie acolo că trebuie folosit falsul?

 3. Georgian says:

  Perfect adevarat !
  Prietenul tau e un SuperJurist,Jos Palaria !
  Ipocrizia in politichia romaneasca e omniprezenta,de 20 de ani nu ne serviti decat aceleasi gogosi !
  In opozitie va victimizati,ajunsi la putere,respectati acelasi scenariu…indiferent ca sunteti de la …psd…pc…pdl….!!!!!!!

 4. Lucian says:

  Salut PNL pentru decizia de a nu participa intrunirea inselatorie de la cotroceni.

 5. Ciprian Paul Frandeș says:

  Pentru fals material în înscrisuri oficiale și fals în înscrisuri sub semnătură privată există mențiunea că trebuie să producă consecințe juridice. Pentru fals intelectual nu există această mențiune, iar plângerea e depusă pentru fals intelectual.Mențiunea privitoare la tentativă în cazul de față este inutilă pentru că nu e vorba de tentativă ci e vorba tocmai de infracțiunea în formă consumată. Eu mizez pe faptul că îi dă începerea urmăririi penale și dup-aia îi dă scoatere de sub urmărire penală pe motiv că fapta nu prezintă pericol social, tocmai pentru că nu a produs consecințe juridice.Deci Roberta probabil scapă cu o amendă contravențională și poate să fure în continuare. Oricum, rămâne de văzut ce vor face procurorii. 🙂

 6. Si cu casa din Mihaileanu s-a afirmat ca prin faptul ca a renuntat la ea, Baseascu nu a devenit caz penal, ceea ce-i fals. Daca de cate ori s-a recupera prejudiciu infractorii ar scapa, unde am ajunge?
  Asa cum afirma Bibliotearul mai sus, tentatva se pedepseste la fel ca fapta.
  In cazul darii su luarii de mita, flagrantul impiedica consumarea actului si nu exista efecte, dar se pedepseste tentativa.
  “Prietenul” cred ca te saboteza.

 7. simionescu bogdan says:

  Citeste si da-l mai departe!
  “Elena Ceauşescu s-a nascut 7 ianuarie 1919 – conform certificatului de naştere -, Petreşti, Dâmboviţa – d. 25 decembrie 1989, Târgovişte).
  Născută într-o familie săracă dintr-un sat din apropierea Târgoviştei, se mută cu fratele său în Bucureşti dupa absolvirea celor patru clase primare.
  “In 1937 intră în rândurile Partidului Comunistilor din România, unde-l va întâlni pe Nicolae Ceauşescu în 1939. Cei doi se căsătoresc în 1945. Până la alegerea lui Ceauşescu în funcţia de Secretar general al PCR, Elena a ocupat posturi puţin importante, cum ar fi cel de secretară în Ministerul afacerilor externe.” -Biografie Elena Ceausescu

  “S-a născut la Ploieşti, pe 27 martie 1976. Sociolog de profesie, a urmat cursuri post-universitare în Ştiinţe Politice şi Studii Europene.
  Implicarea sa politică datează din 1991 când, la vârsta de 15 ani, a devenit membru al Partidului Democrat. De atunci, a deţinut funcţiile de vicepreşedinte a organizaţiei de tineret, membru în Biroul Politic Naţional, şi Preşedinte al Organizaţiei Prahova. În prezent este Secretar Executiv pentru relaţii internaţionale al Partidului Democrat-Liberal.”
  – CV Roberta Alma Anastase Presedinte al Camerei Deputatilor

 8. @ simionescu bogdan

  🙂 Am şi eu un citat.

  Art. 14. – Poate sa devina membru al Partidului Democrat Liberal orice persoana care a implinit varsta de 18 ani si care:…
  (Statutul PDL)

  Cum putea fi membru PDL de la 15 ani, poate doar dacă de la 15 ani a început cu frauda…

  Cu toţii suntem înconjuraţi de elemente de propagandă diseminată de partidele politice şi serviciile secrete şi serviciile comerciale şi … doamne, multe mai sunt. Este o acţiune concentrată de “spălare a creierelor”… Ar fi bine să fiţi atent măcar la ceea ce poate fi adevărat şi la ce nu.

  Părerea mea.

 9. Ciprian Paul Frandeș says:

  Deceneu văd că și tu ai cunoștințe juridice solide. Luarea și darea de mită sunt infracțiuni în cazul cărora nu este posibilă tentativa pentru simplul fapt că și promisiunea și acceptarea intră în forma consumată a infracțiunilor respective. Prin urmare efectele se produc în momentul în care promiți mita sau accepți mita indiferent dacă ai și apucat să dai mita sau să primești mita. În cazul dării de mită însă, după consumarea faptei, în oricare din formele ei(promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase)dacă mituitorul denunță fapta pe care a comis-o, el nu este pedepsit.La flagrant de fapt victima infracțiunii de luare de mită denunță fapta de luare de mită(nu mai enunț formele, vezi art.254 C.Pen) săvârșită de funcționarul public. Faptul că o parte a promis(dare de mită) iar cealaltă a acceptat să primească(luare de mită) semnifică doar faptul că sunt doi infractori, care au săvârșit două infracțiuni distincte iar unul dintre ei(mituitorul) dacă denunță propria faptă nu este pedepsit.Prin urmare, nici vorbă de tentativă 🙂

 10. liberalul optimist says:

  Bun asa! Si cand venim la putere nu putem s-o bagam la inchisoare vreo 10 ani sa ajunga la formele de pe cand era Miss Romania?. In plus, in inchisoare mai citeste, mai face o facultate de drept, mai invata cele 10 porunci..I-am acorda numai beneficii…

 11. joe black says:

  “Ai grija de gandurile tale pentru ca se vor transforma in vorbe.
  Ai grija de vorbele tale pentru ca se vor transforma in fapte.
  Ai grija de faptele tale pentru ca se vor transforma in obiceiuri.
  Ai grija de obiceiurile tale pentru ca vor fi caracterul tau.
  Ai grija de caracterul tau pentru ca el va influenta destinul tau viata ta.”

  AI GRIJA DE VIATA TA CRISTINA-ANCUTA POCORA CA DEVII TOT MAI COMUNISTA!!

Raspunde