Cristina-Ancuța POCORA

TUDOR CHIRILA…

21 November 2009 ·

Cand am intrebat un liberal de traditie cum i s-a parut dezbaterea de ieri, mi-a raspuns ca i-a placut foarte mult cum s-a prezentat Crin dar nu a inteles de ce l-a ales pe Tudor Chirila…

Si eu am ramas surprinsa de nominalizarea facuta de Crin Antonescu… Tudor Chirila!

Am ascultat, insa, scrisoarea sa catre tineri… si am inteles!

Mi s-a facut pielea de gaina la auzul unor cuvinte simple si dureros de reale! Cred ca  tanara generatie merita acest semnal! Daca 1000 de tineri vor rezona la ceea ce spune Chirila, am castigat!

10 Raspunsuri la “TUDOR CHIRILA…”

 1. Am spus multor prieteni liberali faptul ca tinerii pot decide castigatorul alegerilor prezidentiale. Ma bucur mult ca si Crin a inteles acest lucru. Eu il felicit pentru ca a avut ideea de a-l numi pe Tudor Chirila ca reper moral.

 2. mircea says:

  Buna seara!
  Crin Antonescu a procedat corect cand l-a ales pe T. Chirila. Daca tanara generatie ar citi scrisoarea lui Chirila am putea scoate tara din mizeria in care ne-a bagat PSD-ul si PD-L-ul. Crin s-a prezentat impecabil. De la mine are nota 10 si un vot. VOTATI ANTONESCU PRESEDINTE!!!

 3. Bogdan says:

  V-ati trezit? Unde erati, doamna Pocora, cand liberalii si Crin faceau campanie electorala? Va faceati publicitate, la Focus-Monden de la PrimaTV, emisiune realizata de sotul dv.,cautand si proband rochii de mireasa si facand chiar comentarii imature?
  Asta in timp ce tara si PNL se zbat in asteptare.
  Acum, pentru ca a zbarcit-o Crin, ati iesit la rampa.
  Poate pentru dv., doamna, si pentru liberali, Tudor Chirila va fi fiind un reper moral.
  Pentru noi, intelectualii care l-am sprijinit pe Crin, aceasta declaratie este o blasfemie.
  O scrisoare la comanda nu poate tine loc de reper moral.
  Asa ca, ADIO Crin, ADIO PNL!

 4. Bogdan says:

  Si …. ADIO Doamna! ADIO VOT!

 5. Bogdan says:

  Si “Daca 1000 tineri vor rezona la ceea ce spune Chirila” atunci 10.000 de intelectuali vor renunta la Crin si PNL.
  Buna alegere si trista motivatie!

 6. @Daniel & Mircea
  voi vota pentru Crin! sper ca, si in Colegiul meu, Crin va castiga!

  @Bogdan
  Stimate domn,
  in aceasta campanie am fost in Parlament, in Colegiu si la tv pentru a sustine pozitia partidului meu si candidatura domnului Antonescu.
  Eu zic ca mi-am facut treaba! Poate ca as fi putut face mai mult… dar observatiile acestea le accept de la cei cu care mumcesc cot la cot!

  Despre “reclama de la Focus-Monden”, ma bucura fapul ca urmariti emisiunea. Echipa munceste foarte mult, are o audienta buna, si m-am bucurat ca mi-au propus sa facem acest subiect. Pentru o corecta informare, va pot spune ca subiectul nu a fost propunerea sotului meu ci a coordonatorului acestui proiect. Dar sigur, ca imi va fi greu sa va conving ca asa stau lucrurile in realitate…

  Si, in incheiere, va asigur ca eu cred in sansa lui Crin Antonescu, iar maine se va vedea acest lucru.

  Cu stima, si cu mai putina patima.

 7. O precizare legata de chestia cu Tudor Chirila.

  Un model moral si-l alege fiecare pentru sine, atunci cand este capabil. Reperele sunt cele care ne pot ghida in viata pentru a ajunge la un astfel de model.

  Cine are cea mai mare nevoie de repere morale in Romania azi?

  Ce ar intelege un pusti de 16 ani dintr-un orasel de 15.000 de locuitori dintr-un model gen “Neagu Djuvara” sau “Maica Tereza”? Dar un student de la Universitatea din Targu Jiu?

  Tudor Chirila nu e un model. Dar, in parte, poate fi un reper. Avantajul enorm este ca Tudor este un “ceva” real, viu, tangibil si, cel mai important, poate fi inteles de foarte multi. De foarte multi dintre cei care au nevoie de asa ceva.

  Cati dintre tinerii nascuti dupa ’89 au sansa macar sa se gandeasca la Patriarhul Daniel si sa si-l aleaga ca un model in viata daca nu au nici macar reperele ca sa ajunga acolo.

  Crin si-a asumat un risc. Nu cred ca a fost calculat. Am senzatia ca a fost spontan. Si s-a adresat celor carora urmeaza sa le fie presedinte, nu peretilor.

  Nu Crin are nevoie de un model moral ci societatea noastra are nevoie de repere…

 8. altceva….

 9. Emilia says:

  Si mie mi-a placut “Scrisoarea catre liceeni”. Imi place si Tudor Chirila, este un om care a pus pret pe educatie si care iata poate transmite si mai departe dragostea lui de carte si aspiratia catre o lume mai buna. Si a scris vorbele din scrisoare fara a astepta vreo recunoastere sau vreo recompensa materiala. Cred ca Domnul Crin Antonescu l-a ales ca reper moral pentru aspiratiile sale si nu pentru faptele de zi cu zi. O vorba din batrani zice “sa faci ce zice popa si nu ce face popa”, deci si modelele morale mai pot gresi.

 10. ceea ce I was privire pentru, multumesc

Raspunde