Cristina-Ancuța POCORA

Un exemplu clar despre derapajele prezidenţiale de la regulile democratice

05 August 2011 ·

Vă supun atenţiei un fragment din gândirea prezidenţială: „Nu mă feresc de mulţime…pe de altă parte dacă ştii reacţia, că fluieră, ce rost are să te duci în mulţime, e ca şi cum ai fluiera. Văd că domnul Pleşu a făcut o preocupare zilnică pentru mine. Nu aş vrea să spun lucruri publice care să nu-i placă despre cum l-am văzut eu ca şi consilier. Este ultimul apel la decenţă pe care îl fac eu la Pleşu”.

Ceea ce reiese fără efort este că preşedintele Traian Băsescu nu suportă că fie criticat. Iar ca formă de apărare a ales şantajul, care a devenit un gest firesc, natural pentru domnia sa. Şi nu oricum, ci făcut în mod public. Adică un fel de „bă, dacă nu taci, zic şi eu de tine nasoale!”.

Din păcate, acesta este nivelul la care Băsescu a adus Administraţia Prezidenţială a României. Nu cu mult timp în urmă, spuneam că Băsescu are doar supuşi şi duşmani. Pleşu a ieşit din categoria supuşi şi orice referire a sa la activitatea prezidenţială este catalogată ca un atac direct care trebuie să înceteze. A devenit duşman. Aşa că îl ameninţă public despre ce va păţi dacă nu tace.

 Oare aceste posturi si ceea ce spun in emisiunile TV il sâcâie pe domnul presedinte?! Voi ce părere aveţi? Este normal ce se întâmplă? Unde vom ajunge dacă la orice critică se va răspunde cu pumnul în gură?

Un Raspuns la “Un exemplu clar despre derapajele prezidenţiale de la regulile democratice”

  1. Spuneati recent intr-un interviu ca actualul Guvern a distrus agricultura Romaniei si ca USL are o strategie pentru a o dezvolta.

    Din pacate, am citit strategia pe agricultura a USL si nu rezolva prea mult probleme din agricultura romaneasca. Aveti nevoie de specialisti pe politici agricole, nu fermieri sau ingineri care sa isi dea cu parerea cand faceti o strategie de genul asta.

Raspunde