Cristina-Ancuța POCORA

Un guvern care trebuie sa creeze premisele cresterii economice, ale domniei legii si ale unei vieti linistite pentru romani

27 April 2012 ·

Nu voi mai reveni aici la ceea s-a  intamplat astazi in Parlament. Toata lumea a vazut cum, in ciuda presiunilor foarte dure, Guvernul MRU a fost demis, prin adoptarea motiunii de cenzura.

Dupa acest episod, nominalizarea lui Victor Ponta pentru funcția de premier este un gest firesc, normal, care vine ca o consecință a unei noi realități politice pe care votul Parlamentului a consfințit-o astăzi.

Există o nouă majoritate și o nouă putere, am revenit în parametrii constituționali și la respectarea Constituției. Acesta este drumul pe care trebuie sa mergem!

Toata lumea este constienta de responsabilitatea acestui moment, de dificultățile socio-economice cu care se confruntă România și tocmai de aceea trebuie să parcurgem rapid procedurile parlamentare și să instalăm cât mai repede noul Guvern. Nu mai este timp de pierdut!

Printre obiectivele imediate pe care le va avea în vedere noul Cabinet Ponta se numără restabilirea normalității în raporturile instituționale, identificarea unui set de măsuri economice necesare, după o analiză realistă a situației actuale.

12 Raspunsuri la “Un guvern care trebuie sa creeze premisele cresterii economice, ale domniei legii si ale unei vieti linistite pentru romani”

 1. Eu m-aş mulţumi cu puţină linişte… măcar până la parlamentare.

 2. ionel serban says:

  Dece tot faceti promisiuni? Si de fapt nu faceti nimic k politicienii. SIncer nu s-a facut nimic in aceasta tara din 1990-2012. Spuneti k redeschideti spitalul din Tandarei, ma mira faptul k nu promiteti k redeschideti si fabrica de zahar. Intrebarea este alta. Cat mai aveti degand sa inchideti ochiii la furturile si vanzarile ilegale ale resurselor energetice ale romaniei? CONSTITUTIA CE SPUNE IN EA. NU SE INSTARINEAZA SI NU SE VAD ACESTE RESURSE. SI TOTUSI CE S-A intamplat cu “Petrom cu tot cu puturile de extractrie” ,”Petromidia” . Cu este posibil sa vina americanu sa extraga ” gazele de sest” iar faceti cum s-a facut cu ” behtel” vreti bani F.M.I. Si favorizati firmele lor?Fratilor trezitiva k la cum ati pornit in romania nu va mai vad bine , nu eu toata tara. VOi cei de sus de acolo daca nu faceti ceva curand spre binele populatiei.Invatamantul este distrus , o reforma nu aveti si voi cum trebuie, dorit cumva sa devenim o tara de inculti si fara viitor? o tara fara cultura si invatamant plus sanatate este egal cu 0. unde vreti sa ne duceti?

 3. Odata cu schimbarea guvernului sper sa va ocupati si de problemele persoanelor cu dizabilitati pe langa celelalte probleme importante ale societatii.Felicitari pt mobilizarea de astazi din Parlament.

 4. Problema Roamaniei nu sunt masurile economice, sunt masurile democratice, pe care USL-ul nu da doi bani.
  Daca nu avem democratie nu vom avea nici economie.
  Daca ne uitam cum functioneaza democratia in interiorul USL si a partidelor din USL, vedem ca nu se schimba nimic.
  Ce program de dezbateri aveti la nivel de partide? Ce decizii ati supus votului membrilor partidleor?
  Sustineti votul majoritar intr-un tur care este nedemocratic, si exemplele ar putea continua.
  Perceptia ca toti sunteti la fel este justificata, asa ca nimeni nu asteapta nimic de la USL.
  “Pleac-ai nostri, vin ai nostrii/ Noi ramanem tot ca prostii”.

 5. marian says:

  este o majoritate extrem de fragila pe care azi o ai maine nu o mai ai si de aceea eu nu pot sa ma bucur pe deplin. nu pot sa ma bucur pentru ca ma tem ca traian basescu pregateste ceva urmareste ceva nu stiu ce dar am senzatia ca traian basescu pregateste ceva.
  sper din sufelt ca guvernul ponta sa reusasca sa faca o majoritate care sa ii permita sa reziste pana in nooiembrie pana la organizarea alegerilor. sper ca guvernul ponta in cele 6 luni dar si dupa cele 6 luni sa se aplece si asupra problemelor persoanelor cu handicap grav din nastere.
  va felicit si sper sa treceti de parlament si sa reusiti sa rezistati pana la alegeri asfel in cat sa fie organizate alegeri corecte doar guvernul ponta poate organiza alegeri cu adevarat corecte.

 6. Ovesea Nicolai says:

  Indemnizatiile persoanelor cu handicap si ale insotitorilor lor cind vor putea fi majorate?AMENDAMENTELE USL LA LEGEA ASISTENTEI SOCIALE SI LA LEGEA 448/2006 POT FI INTRODUSE PRIN ORDONANTA DE URGENNTA!?

 7. RELATIA TRAIAN BASESCU – VIKTOR BOUT – TRAFIC DE ARMAMENT

  Viktor Bout, fost ofiter GRU, anchetat pentru trafic de armament în favoarea retelelor teroriste din Orientul Mijlociu, Africa si al gherilelor FARC, si-a procurat arme si munitie din România (principalul “troc” fiind tigari-armament).
  Reteaua lui Viktor Bout este unica atat din cauza abilitatii sale de a livra arme sofisticate oriunde în lume, cat si prin faptul ca traficul a luat amploare cu sustinerea lui Traian Basescu, in timpul mandatelor sale de ministru al Transporturilor.

  O paranteza:
  In 2005, odata cu instalarea lui Traian Basescu la Cotroceni, in calitate de presedinte, in Romania s-au desfasurat (cu protectie dispusa de la Cotroceni) chiar negocieri intre traficantii de armament (colaboratori si membri ai retelei lui Viktor Bout) si detinatarii livrarilor ilicite.
  Implicarea lui Traian Basescu in operatiunile specifice traficului de armament a continuat, dupa 2005, in principal prin oferire de protectie.

  Unul dintre colaboratorii apropiati ai lui Viktor Bout, arestat anterior acestuia, a furnizat informatii despre modul de operare al ramificatiilor retelei si despre implicarea lui Traian Basescu in traficul “negru” transfrontalier de armament, in perioada in care era ministru al Transporturilor.
  Pe parcursul anchetei el a declarat ca Romania a fost, alaturi de Bulgaria, una dintre tarile care îi furnizau armament lui Viktor Bout.

  Informatia a fost confirmata si prin declaratiile date de Viktor Bout in timpul investigatiilor din SUA, unde a ajuns dupa arestarea sa in 2010, in Thailanda.

  In perioadele in care Traian Basescu a fost ministru al Transporturilor, Viktor Bout a cumparat din Romania, cu sprijinul acestuia, avioane din florile aeriana romaneasca. Avioanele au fost destinate traficului transfrontalier de armament.
  Ulterior cumpararii, aeronavele au fost inregistrate la companii precum Air Cess (Emirate), Santa Cruz Imperial Airlines, Renan Air.

  Conform unor importante surse americane, Viktor Bout a virat, in beneficiul lui Traian Basescu, sume de bani in conturi din afara Romaniei.

  Dupa 1996, in perioada celor trei mandate ale lui Traian Basescu de ministru al Transporturilor, Viktor Bout a transportat (conform propriilor declaratii) printre altele, armament catre zone din Africa aflate in conflict .
  Ruta transporturilor era Bugaria- Romania- Africa.
  In unele dintre aceste operatiuni, era transportat armament din Bulgaria catre Africa (fiind facuta o escala “tehnica” la Otopeni- militar, Baza-Sud, cu protectia lui Traian Basescu).
  In alte cazuri, la Bucuresti ajungeau avioanele incarcate cu tigari. Se realiza “trocul” tigari- armament. Apoi, armamentul era transportat, mai departe, catre Africa. Unul dintre aceste transporturi (aprilie 1998) este binecunoscut sub numele “Tigareta II”- “acoperit”, in Bulgaria, de Ioan Talpes (ambasador al Romaniei la Sofia) si, la Bucuresti, de Traian Basescu (ministru al Transporturilor, in epoca).

  Intr-o ordine conexa de idei, conform declaratiilor lui Viktor Bout, prin mijlocirea si cu sprijinul lui Traian Basescu ar fi fost trimise, catre zonele de conflict, rachete sol-aer.
  Memento.
  Aceasta declaratie aminteste, celor cu memorie buna, faptul ca, in 1998, Romania a fost tinta unui scandal declansat si sustinut, cu precadere, de CNN. Era vorba de faptul ca, in anul respectiv (1998)- cand Traian Basescu era ministru al Transporturilor- Romania ar fi fost implicata in livrarea de giroscoape de rachete balistice intercontinentale (SCUD) catre Irak.
  Ulterior, scandalul a fost acoperit prin declaratiile unor specialisti, conform carora Romania nu producea giroscoape de rachete SCUD. Analizand cu atentie declaratiile, se observa o deviere logica in declaratiile pentru stingerea scandalului: daca este adevarat ca Romania nu producea giroscoape de rachete SCUD, este la fel de adevarat ca scandalul viza livrarea lor, nu fabricatia.

  Conform surselor americane, un alt traficant de armament care a fi dat declaratii referitoare la implicarea lui Traian Basescu in traficul de armament si la relatiile dintre acesta si reteaua transforntaliera condusa de Viktor Bout este Shimon Naor.

  P.S.
  Se pare ca vizita-fulger (si neasteptata) facuta de seful CIA la Bucuresti a avut directa legatura cu relatia dintre Traian Basescu si “traficantul mortii” Viktor Bout, aflat, din 2010, detinut in SUA.

  Relatia Traian Basescu – GRU, privitoare la traficul de armament. este veche, ea luand amploare in perioada in care a fost sef al Agentiei NAVROM din Anvers (aflata in stricta vecinatate al unui “sediu sub acoperire” GRU).
  Sub acoperirea Agentiei NAVROM din Anvers a fost desfasurata si condusa de Traian Basescu o ampla operatiune de trafic “negru” armament- diamante (am detaliat in postari precedente).

  P.S.2

  A bon entendeur, salut!

 8. marian says:

  doamna deputat cristina pocora numele meu este marian si sunt o persoana cu handicap grav din nastere.
  va scriu pentru a va aduce la cunostinta situatia disperata in care se afla categoria persoanelor cu handicap din nastere in romania.
  as vrea ca daca se poate acum cu noul guvern usl atat dumneavoastra cat si partidul dws si usl sa faceti ceva concret si pentru noi persoanele cu handicap grav din nastere. o persoana cu handicap inascut asa cum sunt eu traieste dintr-o indemnizatie in valoare de 290 de lei care nu a mai fost indexata din vremea guvernului nastase.
  credeti ca o persoana cu handicap si automat cu nevoi speciale poate sa isi duca traiul zilnic cu 290 de lei in conditiile in care doar medicamentatia necesara ca aerul costa peste 200 de lei?
  de asemenea va aduc la cunostinta ca legea 448 pentru protectia si promovarea drepturilor persoanei cu handicap este nedreapta pentru persoana cu handicap din nastere si o sa va explic si de ce:
  in aceasta lege nu se face separatia diferentierea intre persoanele care se nasc cu handicap grav nu se mai vindeca si nu pot munci niciodata si persoana care in decursul vietii capata ( dobandeste) un handicap.
  de exemplu o persona sufera un accident la locul de munca in urma caruia ramane cu un handicap aceasta persoana are doua venituri pensia de vechime in munca de la locul de munca unde a suferit accidentul pentru ca pana la dobandirera handicapului a muncit dar si pensia de handicap comform prevederilor legii 448. datorita acesti categori de persoane cu handicap se face confuzia de clasa politica voit sau nu ca toate persoanele cu handicap din romania au doua veniturii ceea ce este total fals persoana cu handicap grav din nastere care nu a muncit si nu o sa poata sa munceasca niciodata are un singur venit si anume indemnizatia de 290 de lei care din cauza confuziei voite sau nu intre cele doa categorii de persoane cu handicap nu a mai fost marita de 8 ani.
  cele doua categorii de persoane cu handicap din nastere si dobandit sunt total diferite si au particularitatile lor si asta trebuie inteles de toata lumea si stabilita separatia diferentierea intre cele doua categorii sociale.
  nu este normal ca aceasta confuzie pe noi cei cu handicap din nastere sa ne conadmne sa traim cu o indemnizatie de 290 lei si ea sa nu se mai mareasca din cauza confuziei voite sau nu.
  cei cu handicap dobandit in decursul vietii daca inainte de dobandire a putut sa munceasca au un nivel de viata mai bun si un nivel financiar mai bun conferit de avantajul ca a putut sa munceasca pana la dobandirea handicapului si asfel are in afara indemnizatiei de handicap si o pensie de vechime in munca.
  in schimb persoana care se naste cu un handicap grav este condamnat sa traiasca din indemnizatia de 290 lei fara a avea alt venit si fara a putea sa muncesca vreodata. acum va intreb eu credeti ca e corect ca datorita unei legi strambe persoana cu handicap din nastere sa aiva de suferit?
  nu credeti ca ar fi mai bine ca legea sa fie modificata si persoana cu handicap din nastere care nu are alt venit sa beneficieze de o indemnizatie mai mare decat cel care a muncit si a capatat handicapul in decursul vietii?
  va rog sa incercati sa modificati legea 448 asfel in cat persoana cu handicap din nastere sa nu mai fie defavorizata sa se faca o specificatie clara ca persoana care se naste cu handicap grav si are ca singur venit aceasta indemnizatie trebuie ajutata mai mult de lege decat cel care capata handicapul in urma unui accident de munca si nu din nastere pentru ca acel ce capata handicapul in timpul vietii are 2 pensii de handicap si de vechime in munca.
  va rog din suflet sa faceti tot ce putetii ca aceasta lege sa fie modificata in avantajul celor care se nasc cu handicap si nu se mai vindeca nicodaata de acest handicap.
  va rog din sufelt ca guvernul usl sa faceti toate eforturile sa fie marita aceasta indemnizatie de 290 lei.
  cred ca a venit vremea ca cei din clasa politica sa se gandeasca ca si categoria persoanelor cu handicap din nastere au dreptul la un trai decent, demn si sa se vorbeasca si de aceasta categorie sociala nu doar de pensionari si bugetari.
  va rog din suflet daca puteti face o initiativa legislativa care sa introduca un paragraf special dedicat persoanelor cu handicap grav din nastere. in lege acest paragraf nu exista si din acest motiv noi cei cu handicap grav din nastere avem de suferit pentru ca suntem in permanenta confundati cu persoanele cu handicap dobandit in decursul vietii.
  urmare a lipsei acestui paragraf din lege se creeaza voit confuzia intre persoana cu handicap din nastere si persoana cu handicap dobandit sau fals dobandit care pacalesc legea.
  un alt lucru foarte grav cauzat de faptul ca persoana cu handicap grav din nastere nu are un paragraf special in lege prin care sa fie diferentiat de persoana cu handicap dobandit sau fals dobandit este acela ca persoana cu handicap grav din nastere este trata abuziv pe la cvomisia de evaluare fiind asfel umiliti si bagati in aceiasi oala cu cei care pretind ca au dobandit un handicap pe parcursul vietii si de fapt nu au nimic.
  in lege persoana cu handicap din nastere nu exissta si de aceea noi murim de foame in case din cauza celor care se erijaza in persoane cu handicap dobandit care de fapt nu au nimic.
  credeti ca este posibil ca prin intermediul dws usl sa ajute la indreptarea acestei legi care umileste persoanele cu handicap grav din nastere?
  credeti ca este posibil ca prin lege persoana cu handiocap grav din nastere sa fie diferentiata de persoana cu handicap dobandit sau fals dobandit care in decursul vieti pana la dobandirea handicapului a muncit si asfel are si alte venituri in afara indemnizatie de handicap?
  este necesra ca aerul pentru noi cei cu handicap grav din nastere.o asfel de separatie clara intre cele doua categorii de persoane cu handicap ar face ca legea sa ajute cu adevarat si persoanele cu handicap grav din nastere care toata viata o sa fie condamnat sa traiasca din indemnizatia de 290 lei care de 8 ani nu a mai fost indexata de nimeni.
  un paragraf care sa diferentieze pe cei cu handicap grav din nastere care nu se mai vindeca niciodata fata de cei cu handicap dobandit sau fals dobandit ar opri si abuzurile facute de comisiile de expertiza care profitand de lipsa acestei diferentieri la nivel de lege tarasc persoane cu handicap grav nativ pe la comisie din an in an de parca o persoana cu hndicap grav se mai vindeca peste noapte. va rog din inima sa ne ajutati si pe noi cei cu handicap grav din nastere sa avem un statut in legea 448 si in legea asistentei sociala. fara acest statut special fara diferentierea clara la nivel de lege intre cele doua categorii de persoane cu handicap noi cei cu handicap grav din nastere o sa murim lent prin infometare pentru ca nu se mai poate trai asa.
  va scriu cu speranta si sper ca o sa ne ajtati in acest demers si o sa convingeti toti colegii din usl sa se alature acestui demers.
  poate usl sa introduca amendamnete la lega asistentei sociale si sa revina la normele de incadrare in grad de handicap de care erau inainte si pe care pd-l le-a modificat? prin lipsa paragrafului dedicat persoanelor cu handicap din nastere si prin modificarea normelor de incadrare in grad de ahndicap pd-l a zapacit tot si persoane cu handicap nativ sunt umiliti la comisiile de expertiza. de aceea va rog daca se poate sa faceti ceva si in sensul acesta.
  va multumesc din inima si sper ca o sa gasiti timp sa cititi si randurile mele si daca se poate sa oefriti si un raspuns la problemele ridicate de mine.

  CU STIMA MARIAN

 9. clara says:

  D-na Pocora,

  Sunt mama unui bebelus de 8 luni si stiu foarte bine cat ati luptat in Parlamentul Romaniei si in media ca OUG 111/2010 sa nu fie adoptata, dar, din nefericire, nu ati putut face nimic cata vreme Boc, Udrea, Botis aveau majoritatea… Acum, ca sunteti la guvernare iar D-na Campeanu e posibil sa fie din nou ministru al Muncii, va rog din tot sufletul sa abrogati aceasta odioasa ordonanta si sa reveniti la cea mai buna lege pe care tot liberalii, in timpul guv Tariceanu, cand ministru al Muncii era tot d-na Campeanu, au dat-o, si anume: indemnizatie de 85% si concediu de crestere a copilului pe timp de 2 ani. Copilul meu a fost conceput inainte ca Boc sa dea aceasta ordonanta, dar evident ca nu le-a pasat, asa ca si eu, si copilul meu, in primul rand, am fost afectati negativ, in sensul ca din august sunt obligata sa ma reintorc la servici si sa-mi las fetita acasa. Imi doresc enorm sa pot sta cu ea pana la doi ani. Va rog, acum aveti puterea efectiva sa indreptati nedreptatea facuta de pedelisti

  Multumesc

 10. marian says:

  doamna cristina pocora vreau sa va adresez si eu doua intrebari daca imi permiteti: in cazul in care o sa treaca de parlament guvernu ponta iar doamna campeanu o sa fie ministerul muncii ce o sa faceti legat de mult contestata lege a pensiilor fraudata de roberta anastase? si cu lega asistentei sociale care condamna la moarte toate persoanele cu handicap grav din nastere? puteti anula sau imbunatatii substantial aceste legi pe care usl s-a chinuit enorm sa le blocheze? va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate si putere de munca.
  astept daca se poate un rspuns si la ce am scris mai sus legat de separatia persoanelor cu handicap grav din nastere fata de cei cu handicap dobandit sau fals dobandit.

 11. dar nu mai spuneti nimic de majorarea indemnizatiilor de handicap ca in anii cand guverna boc ,sau asteptati sa vina alegerile din toamna pentru noi promisiuni se pare ca nu mai va laudati si acum cu acele indemnizatii care ar fi normal sa se dea din iunie sau iulie din moment ce sunteti voi la putere acum

 12. @ r
  dupa cum bine stii sunt o sustinatoare a drepturilor persoanelor cu dizabilitati. am sustinut acest lucru si in cadrul audierilor doamnei Campeanu la Parlament. In ceea ce priveste persoanele cu dizabilitati trebuie refacute lucrurile din temelie pentru ca au fost distruse in ultimii ani. Persoanele care sunt real cu handicap trebuie sa fie sustinute! Este nevoie de o politica coerenta si de un buget. Din pacate, pe acest an, banii au fost cheltuiti in primele sase luni de guvernarea PDL. In aceste luni, in care am preluat guvernarea din mainile lor nu putem decat sa garantam ca se va opri batjocora la adresa persoanelor vulnerabile si incepem sa facem dreptate. Pensionarii, bugetarii, … pe rand. Dupa patru ani de jaf si taieri nu poti repara peste noapte toate nenorocirile!
  Voi sustine urgenta rezolvarii problemelor persoanelor cu dizabilitati, a copiilor si a familiei! Voi cere la minister o lista a proiectelor prioritare pe care o voi prezenta.
  Eu imi pun speranta ca in bugetul pe 2013 programele destinate persoanelor cu dizabilitati vor avea o bugetare corespunzatoare!

Raspunde