Cristina-Ancuța POCORA

Un ministru “convenabil” pentru cine, domnule preşedinte?

28 April 2011 ·

Aseară, în interviul difuzat de TVR, preşedintele Traian Băsescu a foat foarte clar. Ar fi numit un şef la Muncă daca i s-ar fi propus „un ministru convenabil”. Conform DEX, „convenabil” înseamnă: „care convine sau poate conveni; potrivit, acceptabil; mulțumitor, satisfăcător; avantajos”.

Deci, convenabil, pentru cine, domnule preşedinte? Pentru dumneavoastră? Pentru PDL? Pentru Boc? Pentru un anumit om sau grupare din PDL? Probabil că, dacă interviul ar fi fost realizat la altă televiziune, preşedintelui i s-ar fi pus aceste întrebări. N-a fost însă cazul. TVR, instituţie plătită din bani publici, adică din buzunarul tuturor, a devenit, de mult, goarna puterii.

 Revenind însă la afirmaţia preşedintelui m-aş fi aşteptat (aşa sunt eu pretenţioasă!) ca acesta să spună că „dacă mi-ar fi propus un ministru competent, serios, cinstit, şcolit, cu siguranta emiteam decretul imediat”. Dar nu, şeful statului nu se mai străduieşte să păstreze aparenţele de om imparţial, de preşedinte al tuturor românilor, aşa cum impune Constituţia. Lipsa unei propuneri „convenabile” înseamnă, de fapt, că lupta în interiorul PDL pentru fotoliul de ministru nu s-a încheiat şi că, probabil, cel puţin până la începutul lunii mai a.c., nici nu se va încheia. Atunci intră în vigoare noul Cod al muncii. Or, de ce să nu taie Emil Boc panglica, să-şi mai bifeze „o realizare” (din punctul său de vedere!) în lista cu care se va prezenta în faţa Convenţiei Naţionale a partidului, când va candida pentru un nou mandat de şef al PDL?

În aceste condiţii, mi-e foarte clar că ceea ce e „convenabil” pentru ţară, pentru români, mai trebuie să mai aştepte…

2 Raspunsuri la “Un ministru “convenabil” pentru cine, domnule preşedinte?”

 1. valeriu says:

  stimata doamna cristina pocora va rog sa urmati si dws acest linc si sa semnati aceasta petitie si daca se poate sa convingeti si alti colegi prieteni sa se implice sa semneze aceasta petitie.
  as fi recunoscator daca ati pune si dws umarul la strangerea acestor semnaturi si implicit la sprijinirea persoanelr cu handicap grav din romania.
  http://www.petitieonline.ro/petitie-p66308048.html
  va multumesc anticipat!
  ps in acelasi timp rog toti vizitatorii acestui blog sa se implice si sa semneze aceasta petitie.

 2. un liberal optimist says:

  Ce mai reprezinta in zilele lui basescu un ministru al muncii? Un neica nimeni care sa se faca de ras toata ziua. Ati uitat deja de sarbu si seitan? Unul mai prost ca altul…

Raspunde