Cristina-Ancuța POCORA

3 Raspunsuri la “Unde am ajuns dupa 20 de ani de tranzitie, sacrificiu… (Raport ICCV)”

 1. MARINA LUTESCU says:

  Doamna Pocora,
  Buna ziua
  Sunt suparata pe sindicatul meu, FSLI, pentruca nu am gasit nici un fel de sprijin in ultimile luni si de aceea va sciu D-vs, poate… poate.
  Sunt profesoara, am implinit limita de varsta pentru pensionare si doream sa mai continui 3 ani asa cum aveam dreptul conform legii. Am facut cerere la ISMB si nu s-a aprobat, de fapt nimanui de la disciplina mea, desen. Nu am facut contestatie pentruca PE FORMULARUL TIP PE CARE A TREBUIT SA-L COMPLETEZ ERA UN PARAGRAF MICUT UNDE SCRIA CA MA ANGAJEZ SA NU CONTEST HOTARAREA CONSILIULUI…!!!!! Acest lucru nu s-a mai practicat pana acum.
  A doua nemultumire o am in legatura cu faptul ca noua, pensionabililor nu ni se mai acorda acele trei salarii, cadou sa zicem, cum este prevazut in lege si cum a fost pana anul trecut.
  Ma simt mizerabil, parca as fi aruncata la gunoi.
  In rest, sa auzim de bine..
  Credeti ca se mai poate?

 2. @marina lutescu
  uf, paragrafele acestea micute, care introduc tot felul de clauze pentru care platim din greu…
  Eu cred ca dupa o viata de munca, cei pensionati nu trebuie sa fie umiliti. Ar trebui ca regulile sa fie foarte clare si stabile in timp. Atunci cand alegem o anumita cariera sa stim foarte clar care sumt treptele ei de evolutie, remuneratia, limita de varsta pana la care profesam, drepturile la iesirea la pensie…
  Din pacate nici Legea salarizarii unitare nici noul proiect al Legii unice in sistemul public de pensii nu aduc aceste garantii. De azi pe maine nu mai esti sigur de nimic in Romania.

Raspunde