Cristina-Ancuța POCORA

Vantu(l) care acopera prostia, hotia si tradarea guvernantilor

10 September 2010 ·

Incepand de ieri, in spatiul public, mai exact in media, se vorbeste despre un singur subiect: retinerea lui Sorin Ovidiu Vantu.

Chiar daca majoritatea cetatenilor, pe baza informatiilor vehiculate in ultimii ani, consideram ca  Vantu are ceva fapte ilegale la activ, instanta care trebuie sa se pronunte, in urma analizei probelor, este JUSTITIA. Noi, mai ales politicienii, nu avem de ce sa participam la aceste dezbateri. Nu avem probe (nici pro, nici contra), nu avem atributii deci nu are sens sa ne dam cu parerea pe subiect, la TV. Justitia trebuie sa vorbeasca aici!

Politicienii au drept misiune reprezentarea cetateanului alegator si, drept scop, crearea premiselor ca acesta, cetateanul, sa aiba un trai bun, o viata decenta, o relatie corecta cu statul…

Cei din PDL, UNPR, UDMR, minoritati nationale trebuie sa vorbeasca in aceste zile despre scrisoarea catre FMI (prin care suntem ingenunchiati in fata FMI ), despre hotararile de guvern prin care sunt alocati bani pentru fiecare colegiu al parlamentarilor puterii, drept plata pentru un vot negativ la viitoarea motiune de cenzura, trebuie sa vorbeasca despre costurile “educatiei gratuite” din Romania, despre sursele din care ministrii fura din banii publici,…

Si noi opozitia trebuie sa ii provocam la aceste discutii. Noi trebuie sa prezentam alternativa.

Eu, in aceste zile nu vreau sa vorbesc despre Sorin Ovidiu Vantu, ci despre motiunea simpla pe care am adresat-o Ministerului Muncii, despre cum se fura din banii persoanelor cu hanicap in loc sa se faca ceva pentru acesti oameni, despre cat costa prima zi de scoala… Dar, cred ca vom discuta despre acestea doar aici.

Care e primul subiect pe agenda ta?

2 Raspunsuri la “Vantu(l) care acopera prostia, hotia si tradarea guvernantilor”

  1. Primul subiect pe agenda mea este reforma morală şi mentală a clasei politice.

    Clasa politică trebuie să se transforme în organismul prevăzut de către Constituţia României cu un rol instituţional precis şi clar. Dacă nu, politicienii trebuie să-şi strângă lucrurile şi să plece acasă.

  2. Subscriu bibliotecarului ! clasa politica sa respecte juramantul pe care l-au depus cand au fost pusi la carma tarii.

Raspunde