Cristina-Ancuța POCORA

Victor Ponta este obligat să dubleze alocațiile copiilor

28 May 2015 ·

Victor Ponta luptă cu toate armele din dotare împotriva copiilor din România. După ce a ordonat parlamentarilor PSD să voteze împotriva majorării alocației, prim-ministrul are acum de gând să nu pună în aplicare legea adoptată de Parlamentul României care prevede dublarea acestei alocații.

 

Victor Ponta a declarat că nu i se pare normal ca alocația să fie acceași pentru toți copiii. În acest moment nu mai contează însă ce crede sau ce nu crede Victor Ponta. În calitate de prim-ministru este obligat să pună în aplicare o lege adoptată de Parlamentul României.

 

PNL a spus de fiecare dată că 84 de lei pe lună este o sumă extrem de mică pentru a-I asigura unui copil condițiile unui trai decent, dar față de 42 de lei este, totuși, o evoluție. Următoarea țintă a noastră este să aducem nivelul alocației la 200 de lei pe lună pentru toții copiii, dar suntem conștienți că acest lucru nu este posibil cu resursele bugetare de azi.

 

Dacă Victor Ponta dorește introducerea unei alocații diferențiate, în funcție de nevoile familiilor, el nu poate coborî nivelul minim al acesteia sub pragul de 84 de lei.

 

Președintele Klaus Iohannis a promis că va promulga legea privind dublarea alocației pe 1 iunie, de Ziua Copilului. În aceste condiții, prim-ministrul este obligat ca, începând de la 1 iulie 2015, să trimită celor peste trei milioane și jumătate de copii din România alocațiile majorate.

 

Reamintim doar două dintre motivele pentru care PNL a cerut cu insistență majorarea alocației pentru copii:

o   aproape jumătate dintre copiii români (48,5%) sunt în risc de sărăcie și excluziune socială

o   un copil român primește sub 10 euro pe lună, în vreme ce media alocației în Uniunea Europeană este de 210 euro

 

Raspunde