Cristina-Ancuța POCORA

Victor Ponta pare să fi luat deja decizia de a renunța la USL și acum încearcă să arunce vina pe PNL și Crin Antonescu

21 February 2014 ·
sursa: evz.ro

Declarațiile privind candidatura lui Crin Antonescu la Președinție din opoziție indică faptul că Victor Ponta și PSD par să fi decis că merg mai departe în afara formulei USL, iar acum încearcă să arunce vina pe liberali.

Declarațiile lui Victor Ponta arată cum înțelege președintele PSD, copreședinte al USL, să răspundă efortului PNL de a rezolva această criză creată oricum artificial.

PNL a propus soluții rapide, PSD vorbește de prelungirea blocajului încă 45 de zile.

PNL și-a desemnat imediat miniștrii pe locurile vacante, PSD amână de 2 săptămâni numirea lor.

PNL îl aduce pe Klaus Iohannis în Guvern, PSD vine cu Daniel Constantin.

PNL a propus CAS scăzut și scutirea de impozit la profitul reinvestit, PSD cere legea amnistiei și grațierii.

Toate acțiunile lui Victor Ponta și ale PSD din ultimele săptămâni arată încercările disperate de a se opune prin orice mijloace continuării parteneriatului cu PNL și cu oamenii sustinuți de noi în Guvern, în frunte cu Klaus Iohannis.

În fața încercărilor repetate și a eforturilor PNL de a continua respectarea mandatului USL și a proiectelor cerute de români, Victor Ponta încearcă, iată, să plaseze cu de la sine putere PNL și pe Crin Antonescu în opoziție. Cetățenii au votat ca PSD și PNL să fie împreună la guvernare, iar Victor Ponta trimite PNL în opoziție și încearcă să îi indice drept vinovați tot pe liberali.

De ce îi este frică domnului Ponta să ne aibă în continuare la guvernare? De ce îi este frică să îl aibă pe Klaus Iohannis drept vicepremier?

Așa cum și-ar dori să aranjeze în Guvern miniștrii PNL după bunul său plac, punându-l pe Klaus Iohannis la Finanțe deși acesta este pregătit pentru Interne, la fel de arbitrar Victor Ponta ar vrea să reașeze configurația politică și realocă, după propriul interes, votul românilor.

7 Raspunsuri la “Victor Ponta pare să fi luat deja decizia de a renunța la USL și acum încearcă să arunce vina pe PNL și Crin Antonescu”

 1. Marian Ionita says:

  Groaznic de urata intorsatura aceasta! Ma asteptam ca PSD ul sa isi impuna propriul candidat la prezidentiale, dar in niciun caz in maniera asta

 2. Ioana I says:

  “Aştept ca domnul Ponta să răspundă în faţa naţiunii pentru această bătaie de joc, pentru această crimă împotriva economiei României.

  Dânsul vrea măriri de pensii, ajutoare pentru plata ratelor bancare, dar noi sugrumăm economia şi îi refuzăm accesul la fondurile europene. Asta este politica socialistă. Politica socialistă promovată de PSD şi de sateliţii săi este politica furatului căciulii.

  Din păcate, politica asta a făcut-o Victor Ponta tot anul trecut, în complicitate cu fostul ministru de Finanţe, care a introdus taxe peste taxe numai ca să poată spune Ponta că a dat bani. (…)

  Victor Ponta a fost aşa de ocupat cu acea creştere economică pe care nu o simte nimeni încât şi-a băgat picioarele în ele de fonduri europene”, a spus senatorul Cristian Bodea, într-o conferință de presă.

 3. Ioana I says:

  Cel mai indicat ar fi sa plece Ponta din fruntea Guvernului daca are planuri marete cu USD-ul lui pentru ca nu e o alianta legitima!!!

 4. roxana marcu says:

  Se spune că baronii vor imunitate. Baronii PSD. Copiind apucăturile trecutei guvernări, având reminescenţele guvernărilor anterioare, în care au risipit ilogic şi electoral ceea ce s-a acumulat pe vremea guvernărilor de dreapta, baronilor PSD le e frică. Se ştiu puşcăriabili, se ştiu cu ditamai bărzăunele pe căciuli, pe băştile proletare sau pe ce mai deţin spre acoperirea inteligenţei(?) pe care pretind că o posedă, aşa că, spre liniştire, vor să treacă legea amnistiei. Cooperativa “Ponta şi asociaţii”, adică Moş-Teacă şi partidul-trust de presă, urlă din toţi bojocii, se agită, pun moderatorii să înfiereze cu mânie proletară şi proletcultistă pe liberali. Asta, din cauză că PNL a zis nu manevrelor subterane, a zis nu mânărelilor de tot felul, a zis nu ilegalităţii. PNL doreşte să guverneze cinstit, corect, PNL vrea dreptate până la capăt. PSD vrea…dreptate pentru câini, nu pentru căţei. Dacă folosim mişcarea de 360 de grade, observăm în ţară, fără a pretinde că liberalii sunt îngeri, că avem aceeaşi Mărie, având culoarea pălăriei schimbată. Din portocalie, a devenit roşie. Grav de tot! Şocant?!? Nu cred. Este absolut dezamăgitor pentru electorat să asiste la jocurile de culise pornite de “Ponta şi asociaţii”, la încordarea muşchilor , numai şi numai pentru că baronii PSD nu vor la puşcărie. Dacă le rea dragă libertatea, dacă nu vroiau să aiba
  “penthouse” cu tinetă şi zăbrele, trebuiau să-şi vadă de treabă, trebuiau să vadă de nevoile judeţelor păstorite de dumnealor.
  Au preferat nemunca, nesimţirea, îmbogăţirea şi rapacitatea, jaful. Parcă am mai văzut undeva chestiile astea…A, da! La baronii PDL!!! Baronii PSD sau PDL, fără a avea titluri moştenite, fără a le căpăta prin merite extraordinare, sunt “baroni”. La negativ. Au uitat demult ce înseamnă pozitiv, au uitat demult ce înseamnă normalitatea. Cu reflexe de bolşevici, cu ideile comuniste ale tovarăşului Ilici, cel ce deunăzi se exprima despre lupta pentru libertate din Ucraina în termenii folositi în legătură cu Piaţa Universităţii, deşi nici în ziua de azi nu a plătit pentru instigarea aceea, iată tabloul complet al puşcăriabililor USD. Tablolul şi fotografia. Să sperăm, în curând, fotografii faţă-profil. Să se facă dreptatea până la capăt. Fiindcă USL a încetat să existe din momentul semnării pactului de coabitare de către Ponta, la îndemnul unora. Probabil şi al baronilor PSD. Puşcăriabili, deci controlabili de tandemul Ponta-Băsescu. PSD şi PDL. FSN+ul reîntergit. Baronii roşii şi portocalii dimperună. Trist pentru ţară, trist pentru noi. Mare păcat!!!

 5. Iulian Paturca says:

  In mod cert atat Ponta cat si liota lui si-au dorit din totdeauna sa nu imparta cu nimeni “bucatele”. Asa sunt ei din gena construti.

 6. […] 21 Februarie 2014, sexi roşcovana purtătoare de cuvânt a PNL scria pe siteul său cristinapocora.ro că Victor Ponta pare să fi luat deja decizia de a renunța la USL și acum încearcă să […]

Raspunde