Cristina-Ancuța POCORA

VICTOR PONTA, REGELE PĂCĂLELILOR

01 April 2014 ·

Astăzi, de 1 aprilie, aş vrea să mă refer la cea mai mare păcăleală a românilor pe acest an: Guvernul Ponta 3.

Aş începe prin a observa ceea ce vede tot mai multă lume:  de când s-a instalat la putere noul guvern PSD-PC-UNPR-UDMR pentru români este 1 aprilie în fiecare zi.

1 aprilie este zilnic pentru toţi românii care au votat USL în 2012 şi s-au ales în 2014 cu un Guvern imoral, creat de PSD fără PNL, dar cu UDMR. Aceeaşi UDMR pe care Victor Ponta o chema încă din primele clipe la guvernare în urmă cu doi ani spre stupefacţia unei ţări întregi. Avem, prin urmare, o păcăleală de guvern ales.

1 aprilie este zilnic pentru toţi românii care au respins din temelii tăierile de salarii şi guvernarea Băsescu-Boc, bazată pe traseism parlamentar şi susţinută fierbinte de UDMR şi UNPR, pentru a se trezi în 2014 cu foştii parteneri ai PDL şi ai lui Traian Băsescu pe rol de stîlpi ai Guvernului PSD fără PNL, condus de Victor Ponta. Avem, prin urmare, o păcăleală de coaliţie de guvernare.

1 aprilie este zilnic pentru toţi românii cărora Traian Băsescu şi Victor Ponta le servesc o păcăleală de scandal politic când de fapt coabitează minunat şi se înţeleg în toate, chiar şi la împărţitul rolurilor în circul de rigoare făcut la televizor pentru publicul votant. Avem, prin urmare, o păcăleală de război între palate.

1 aprilie este zilnic pentru toţi românii plătitori de taxe  care sunt minţiţi cu neruşinare de membrii actualului cabinet PSD. Deşi iniţial acciza pe carburant era gândită şi destinată în guvernul USL, din care făceam parte noi liberalii,  exclusiv construcţiei de noi autostrăzi, acum miniştrii lui Victor Ponta declară că vor să o folosească pentru a umple golurile din buget la pensii sau salarii iar toţi refuză să nominalizeze clar vreo autostradă la care ar ajunge banii. Avem, prin urmare, o păcăleală de taxă pentru construcţia de autostrăzi.

1 aprilie este zilnic pentru toţi românii cărora Victor Ponta le flutură pe la nas statistici economice triumfătoare, creşteri fabuloase ale economiei în timp ce oamenii simpli văd cum rămân cu tot mai puţini bani în buzunare după ce plătesc impozitele sau facturile la gaz sau la energie care iată nu mai departe de azi au crescut iar. Avem, prin urmare, o păcăleală de creştere economică.

1 aprilie este zilnic pentru toţi oamenii activi, cei care susţin din munca lor bugetul de stat, care au votat PNL pentru reducerea CAS şi susţinerea mediului de afaceri, şi au primit din această lună un guvern socialist, preocupat doar de populism deşănţat şi guvernare televizată, îndreptate spre publicul asistat. Avem, prin urmare, o păcăleală de program zice-se asumat al USL.

1 aprilie este zilnic pentru toţi românii care au votat USL cu convingerea că vor avea un premier PSD şi un preşedinte dat de PNL. Imediat ce a ajuns din nou la putere, fostul partid-stat s-a retrezit la viaţă iar PSD a uitat angajamentul faţă de liberali şi electorat, renunţând să-l mai susţină pe Crin Antonescu pentru Cotroceni. Avem, prin urmare, o păcăleală de partid, marca PSD.

1 aprilie este zilnic pentru toţi românii care au votat “Dreptate până la capăt” iar PSD, odată ajuns la putere, a transformat sloganul după reţeta anilor 2000-2004: “Lăcomie până  la capăt”. Avem, prin urmare, din partea PSD, o păcăleală de slogan electoral câştigător.

1 aprilie este zilnic pentru toţi românii care l-au vrut pe Klaus Iohannis în Guvern, dar, ce ironie, nici Victor Ponta acum, nici Traian Băsescu în 2009, nu au fost de acord cu un astfel de om serios, apreciat şi credibil în cabinet. Avem, prin urmare, o păcăleală de politicieni aşa-zis admiratori ai profesioniştilor din administraţie.

1 aprilie este zilnic pentru toţi românii care au votat Guvern USL şi au primit de la Victor Ponta în 2014 Guvern cu UDMR, care au votat să scape de Traian Băsescu şi au primit de la Victor Ponta un acord de coabitare nou-nouţ cu acesta,  care au votat să aibă procurori-şefi pe baza competenţelor şi au primit procurori-şefi pe înţelegeri politice  între Victor Ponta şi Traian Băsescu iar lista păcălelilor PSD poate continua până când românii vor veni masiv la alegeri ca să-i spună direct noii puteri pesediste: Ajunge ! Nu mai vrem să trăim în Ţara Păcălelilor, să fim conduşi de Guvernul Păcălelilor, să fim minţiţi de Premierul Păcălelilor !

 

Această păcăleală aflată la putere se va termina mai rapid decât cred ei. Acum râd că ne-au păcălit dar nu e departe vremea când toate păcălelile le vor veni, prin vot, de la oameni, înapoi. Iar atunci, Victor Ponta, pentru că nu a reuşit să iasă Preşedintele României, va primi de la alegători, ca şi consolare, titlul de Regele Păcălelilor.

7 Raspunsuri la “VICTOR PONTA, REGELE PĂCĂLELILOR”

 1. Andrei Sturzu says:

  Sa ne spuna unde se duc banii de pe acciza asta!!! Ca pentru reducerea CAS sau pentru autostrazi sigur nu!

 2. Loredana Batlan says:

  Cum se poate ca introducerea de noi taxe si scumpiri sa serveasca relansarii economice pe care si-au asumat-o?! Sa isi reia angajamentele facute in fata cetatenilor!

 3. Loredana Batlan says:

  Vrem sa stim si noi ce autostrazi vor fi construite cu acesti bani !!!

 4. gaita zenovia says:

  doamna draga astfel de poze ar fi bine sa postati in fiare zi poate intr o buna zi pricepe si el ce mascarice este pe basecu ll critica presa mereu dar la ponta nu ptca este chiar o ponta ce face misto de ei fff urat

 5. Iulian says:

  Buna ziua! Vad astfel de articole zilnic si acesta nu e cu nimic diferit de celelalte. Sunt un om simplu, neimplicat in politica, care se intreaba de fiecare data: OK daca politicienii vad lucrurile astea de ce doar le arata cu degetul si nu vin si cu solutii pentru problemele mentionate… Cine sunt oamenii potriviti pentru pozitiile ocupate de oamenii “incompetenti” din diversele structuri ale statului? Care este experienta lor legata de domeniile pe care ar trebui sa le conduca/coordoneze? Care este strategia lor pe termen lung si mediu care sa ii convinga pe oamenii ca mine ca sunt ceea ce ne trebuie ca sa mergem inainte? Ce solutii ofera prin programul lor de guvernare astfel incat sa se imbunatateasca radical situatia? Din pacate la aceste intrebari nu se gandeste/sinchiseste sa raspunda nimeni si sunt convins ca motivul pentru care oamenii nu vin la vot este ca s-au saturat de demagogie si de minciuni si de lipsa de fond pentru vorbele ce le ies din gura majoritatii politicienilor nostri. As spune mai multe, pentru ca sunt satul de tot ceea ce vad in ultimii ani, invatamant care produce ratati, bani aruncati pe tampenii, incapacitatea structurilor statului de a absorbi si folosi bani “gratis” pentru a construi acele autostrazi pe care le mentionati mai sus, etc, etc… O zi buna!

 6. Costi says:

  Preşedintele PNL, Crin Antonescu, făcându-şi planurile pentru Palatul Cotroceni…
  Mă gândesc şi trag speranţe
  Să fac iarăşi alianţe…
  Cum de ce şi cum cu cine,
  Ascultaţi aici, la mine:
  Blaga – poate, mă gândesc,
  La Udrea nu îndrăznesc…
  Ce partide mai există?
  Aoleu, ce viaţă tristă!
  Unii sunt deja luaţi,
  Alţii – cu Băse sunt fraţi.

 7. Gogu M. says:

  E pacat ca o doamna cu o figura (la propriu) atat de luminoasa scrie despre un fost aliat in acest fel. Nu stiu sa fi existat un moment in care Ponta sa fi sovait, cu o catime macar, sa declare ca C, Antonescu este candidatul USL la presedintie, dupa cum (din pacate) nu cred ca a existat un moment in care retorica lui Antonescu sa se fi despartit de atitudinea de lider politic in opozitie. Pacat… pentru noi

Raspunde