Cristina-Ancuța POCORA

Victor Ponta și PSD se pregătesc de opoziţie și colecţionează panglici!

26 February 2015 ·

PSD se pregătește de opoziţie, iar toate acţiunile Guvernului condus de Victor Ponta demonstrează clar acest plan. Chiar astăzi, când sora sa a fost chemată la DNA într-un dosar de corupţie,  Victor Ponta se prefăcea că subiectul nu există și tăia vesel o panglică.

 

Dacă ascultăm ceea ce spune PSD, trebuie să avem în vedere ambele feţe ale acestui partid. Pe de o parte, avem abordarea lui Victor Ponta, cea oficială, de la televizor, falsă şi mincinoasă, iar de cealaltă parte vedem în continuare modul tradiţional de acţiune al PSD din care se remarcă obstrucţionarea cu orice preţ a justiţiei, direcţionarea banului public către clientela şi firmele de casă şi alte şmecherii politicianiste cu care PSD încearcă să acapareze şi să controleze toate instituţiile statului.

 

Astăzi, Victor Ponta se comportă ca un șofer de autobuz, cu cauciucurile sparte, cu rezervorul gol, cu direcţia stricată și fără frâne, care însă vinde bilete și îi asigură pe călători că îi va duce în siguranţă și repede la destinaţie. 

 

Strategia PSD se poate vedea limpede în toate acţiunile acestora și, analizând numai ultima săptămână, putem vedea clar care sunt tehnicile pe care PSD le folosește.  

 

În primul rând, în loc să acţioneze, să facă lucruri pentru oameni,  PSD, în frunte cu Victor Ponta, își construiesc o platformă de discurs pentru opoziţie, o platformă cu care să poată spune, atunci când nu vor mai fi la guvernare ca ei au guvernat bine, că doreau să facă lucruri bune pentru oameni, dar au fost schimbaţi. Aici se încadrează proiectul noului Codul Fiscal prezentat, o platformă electorală, cu multe lucruri bune și de dorit, dar pe care a lansat-o în această perioadă tocmai Victor Ponta, care aflat la guvernare de peste 2 ani și jumătate, a sugrumat economia, a păcălit mediul de afaceri și cetăţenii și acum încearcă să îi păcălească iar. Victor Ponta are majoritate în Parlament, iar dacă dorește să treacă Codul Fiscal să o facă!

În al doilea rând, sunt legi al căror termen de intrare în vigoare este amânat sau al căror termen de aplicare este lăsat moștenire pentru următoarea guvernare pentru că PSD a fost doar în campanie electorală în acest timp. Simţind că pierd puterea, liderii PSD vin cu o nouă șmecherie. Lucruri promise anul trecut în campania electorală, au fost îmbrăcate cu o haină legislativă, dar nu au fost aplicate niciodată. Am avut în această săptămână la Comisia de Muncă un astfel de exemplu – indemnizaţia deţinuţilor politici, promisă de PSD în campanie, dată lege de Guvern, nebugetată și acum amânată până în luna iulie”, a arătat deputatul PNL.

 

În al treilea rând, vedem din partea PSD tergiverarea dezbaterilor, care pot arăta în mod clar ce face Guvernul condus de Victor Ponta. Este binecunoscut exemplul amânării solicitării PNL de înfiinţare a unei Comisii de anchetă pentru verificarea modului în care au fost folosiţi banii publici din Fondul de rezervă al Guvernului în 2013 şi 2014. Un alt exemplu de tergiversare este chiar numirea directorului SRI.

 

Mai mult, o altă tehnică folosită de PSD este adoptarea tacită a legilor în primă cameră, iar aici există nenumărate exemple, printre cele mai recente numărându-se OUG 86 din 2014, referitoare la desfiinţarea Inspecţiei Muncii şi a Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială. PNL observă faptul că tacit și-ar fi dorit să treacă atât OUG 55/2014, cât și Ordonanţa Plagiatului lui Ponta, dacă PNL nu ar fi insistat să fie dezbătute.

 

În numai o săptămână, PSD ne-a dezvăluit toate tehnicile politicianiste, incorecte și chiar ilegale pe care le folosește, una dintre ele fiind și blocarea actului de justiţie.

 

Minciunea, șmecheria, demagogia PSD s-au văzut la votul privind solicitarea DNA de arestare preventivă a deputatului Elena UdreaPublic, PSD susţine că sunt mari luptători pentru independenţa justiţiei, când, în realitate, cele 118 voturi împotrivă ne-au dovedit încă o dată caracterul duplicitar, demagogia şi minciuna marca PSD, care şi-a mobilizat deputaţii în încercarea de a bloca cererea venită din partea justiţiei.

 

Am văzut parlamentari PSD care au votat cu mâinile până la cot în urne pentru a nu se vedea votul, am văzut parlamentari care nu s-au ridicat din bancă să voteze, dar și parlamentari “vedetă” care ne spun că respectă independenţa justiţiei și votează la vedere. Dar, fapt important de subliniat este că nu l-am văzut pe Victor Ponta, marele luptător pentru independenţa Justiţiei la niciunul dintre cele 8 voturi pentru începerea urmăririi penale sau pentru arestarea doamnei Elena Udrea. Poate acesta este o explicaţie pentru întrebarea: de ce Elena Udrea negocia cu Victor Ponta numirea procurorilor șefi?!

Acum, Victor Ponta nu mai guvernează, nu se mai ocupă de România, ci face ultimele pregătiri pentru opoziţie – bagă oameni de partid în toate structurile de stat, de la educaţie la zona de control, acaparează tot ce mai poate, și își pregătește platforma politică, discursul cu care să seducă.

Raspunde