Cristina-Ancuța POCORA

Virusul West Nile, o noua afacere sau o lipsa de interes si reactie?!

31 August 2010 ·

Pe 14 august, scriam aici, despre pericolul imbolnavirii cu diversi virusi transmisi de tantari si de alte insecte. Tot atunci am adresat memorii autoritatilor din Ialomita dar si Ministerului Sanatatii. ministetul sanatatii , prefectura , DSP

Pana acum nu am primit nici un raspuns. Nici masuri nu am vazut sa fie luate…

Probabil, in zilele viitoare autoritatile vor constata ca “au fost luate prin surprindere”… vor adopta masuri de urgenta, se vor debloca fonduri…

4 Raspunsuri la “Virusul West Nile, o noua afacere sau o lipsa de interes si reactie?!”

 1. Gabi says:

  Daca dintr-o tara straina apare ceva pe post imediat si ai nostrii gasesc modalitatea de a o aplica si la noi…..de ce nu se publica cum se manifesta aceast virus.. ca oamenii sa se apere….pierd timpul la tv si dezbat subiectul dar cu asta ramanem ….solutii pauza ….

 2. Am să reiau o sugestie pe care am mai făcut şi altor persoane politice, relativ la virusul West Nile.

  Din câte am înţeles, virusul nu se transmite decât prin ţânţari la oameni şi alte mamifere, dar şi la păsări care pot, în plus, transmite virusul şi de la pasăre la pasăre (cum Bucureştiul are milioane de ciori, familia “Corvidae”, exact în zonele care sunt propice înmulţirii ţânţarilor şi acestea traversează zilnic oraşul de la Nord la Sud dimineaţa, respectiv de la Sud la Nord seara, pericolul este foarte mare).

  Şi acum sugestia…

  Ţânţarii sunt sensibili la o anumită frecvenţă înaltă (nu se percepe de urechea umană). Acum ceva timp au apărut mici programele de PC care generau acea frecvenţă ce alungă ţânţarii. În această vară, postul de radio Magic FM a avut ideea să transmită, o dată cu emisia sa obişnuintă, şi această frecvenţă. Practic asculţi Magic FM şi ţânţarii nu-ţi intră în casă.

  Mă gândesc că ar fi util ca cei de la Guvern să roage toate televiziunile şi posturile de radio să adauge acest semnal de înaltă frecvenţă transmisiilor lor până la finele anului, pentru ca astfel ţânţarii să fugă şi să nu pună problemă de infectare cu virus măcar pe cei care ascultă radioul sau televiziunea. Cred că este o soluţie complementară dezinsecţiilor şi igienizărilor propuse de domnul Oprescu.

  Repet, pentru a fi bine înţeles…
  Transmisia acestei frecvenţe este gratis, nu costă nimic. Este produsă de un foarte mic şi banal progrămel (dacă cunoşti frecvenţa, programul îl poate face şi un elev de la clasa de informatică) care se obţine gratuit de pe internet. Nu este vorba despre nici o cheltuială de implementare, chiar nu costă absolut nimic.

 3. 🙂
  Un adevărat entuziasm naşte “nici o reacţie”…

 4. @ biblo
  poate au citit sugestia ta, si o vor pune in aplicare! Putintica rabdare! 🙂 (asta pentru situatia in care sunt bine intentionati)
  sau
  daca se confirma, ipoteza cu “afacerea”, imi pare rau sa te anunt, dar solutia ta nu e buna 🙁

Raspunde