Cristina-Ancuța POCORA

Vizita lui Traian Băsescu în Ialomiţa – campanie electorală, promisiuni şi vorbărie goală

03 October 2009 ·

Preşedintele Traian Băsescu şi-a continuat campania electorală, pe care, din păcate, nu şi-o asumă, cu o vizită în Ialomiţa. La Slobozia şi la Feteşti, am văzut zilele trecute de ce e în stare „preşedintele jucător”: confruntat cu problemele oamenilor, Traian Băsescu nu a reuşit să dea vreun răspuns concret la cele ce i-au fost semnalate. Şeful statului s-a mulţumit să repete mecanic că ştie cu ce se confruntă ialomiţenii şi că va analiza solicitările care i-au fost adresate.

Evident că şeful statului nu auzea pentru prima dată de problema taxei de pod, de exemplu. Ştia foarte bine că feteştenii scot bani grei din buzunar ca să treacă podul Feteşti-Cernavodă, doar pentru a ajunge la terenurile pe care le au de cealaltă parte a Dunării.

Evident că preşedintele ştia şi de situaţia microbuzului şcolar, care nu este inclus în categoria excepţiilor de la plata taxei şi care ar trebui să plătească pentru ca elevii pe care îi transportă să ajungă în clasele lor.

Ştia toate acestea direct de la mine. În calitate de deputat PNL de Feteşti Ţăndărei, i-am trimis domnului Băsescu un memoriu semnat de 1300 de feteşteni în care toţi aceşti oameni cereau să fie exceptaţi de la plata taxei de pod, pentru că sunt prea săraci ca să mai plătească biruri noi. Era la fel de bine informat în privinţa taxei de pod ca şi ministrul său, Radu Berceanu, care, la fel ca şi şeful statului, n-a catadicsit să îndrepte lucrurile.

De ce aţi mai venit în Ialomiţa, domnule preşedinte jucător, dacă tot nu puteţi sau nu vă interesează să faceţi ceva concret pentru ialomiţeni? Vedem cu toţii că, în spatele acestor vizite de lucru, vă faceţi campanie electorală, lucru pe care ar trebui să îl recunoaşteţi.

Oamenii văd şi înţeleg aceste lucruri. Va fi greu să-i mai păcăliţi cu promisiuni şi vorbărie goală.

6 Raspunsuri la “Vizita lui Traian Băsescu în Ialomiţa – campanie electorală, promisiuni şi vorbărie goală”

 1. Ce poate sa le mai spuna Traian Basescu romanilor? Ce poate sa le mai promita? Realitatea vorbeste de la sine. S-au petrecut prea multe lucruri rele in ultimii 5 ani. Viata tuturor este mai grea. Ne-am schimbat cu totii. Suntem mai saraci. Suntem mai dezbinati. Suntem mai putini. Dar nu cred ca mai suntem indiferenti. Ne pasa de viitorul copiilor nostri.
  Domnule presedinte, asa nu se mai poate.

 2. Parintele Justin Parvu a trimis la Administratia Prezidentiala o petitie semnata de 1 milion de oameni, ea a fost inregistrata la inceputul lunii septmbrie, dar marinarul n-a avut timp sa dea un raspuns. 1 milion de oameni, repet! Si d-voastra vreti sa fiti bagata in seama cu 1300 de semnaturi? 🙂 🙂

 3. @daniel
  cata dreptate ai!

  @marius
  sincer?! da! are un staff acolo care ar trebui sa raspunda la orice memoriu!

 4. @cristina: pai aia de zici tu se ocupa doar de ” biletelele roz” 🙂

 5. @marius
  eu respect institutia si procedurile. ele ar tr sa functioneze indiferent de cine este seful institutiei si de ce culoarea hartiei folosite de angajatii!

 6. Pentru ca m-am saturat de atatea minciuni si de atatea promisiuni fara nicio finalizare,nu m-ai votez Basescu,La Brasov votam MIRCEA GEOANA

Raspunde