Cristina-Ancuța POCORA

www.libertateapresei.ro

23 August 2010 ·

http://www.libertateapresei.ro/, un proiect necesar pentru democratia cu chip pocit in care o traim in aceste vremuri.

„Găozar”, „ţigancă imputită”, „păsărică”, „derbedeul dracului”, „moguli” – apelativele cu care preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc se adreseaza reprezentanţilor mass-media – descriu foarte fidel ceea ce gândesc cei doi oameni de stat despre jurnalişti. Dincolo de comportamentul descalificabil pentru nişte oameni care conduc destinele unei ţări, pe care, din păcate, foarte mulţi dintre noi am început să-l acceptăm ca fiind firesc, a apărut şi acea „oficializare” a statutului de „duşman al poporului” prin includerea presei ca ameninţare la adresa siguranţei naţionale.

            Deja lucrurile au devenit, din acest punct, extrem de grave. Suntem la doar 20 de ani de la finalul unui regim totalitar, democraţia nascută în chinuri fiind prea fragedă pentru a ne permite derapaje de la principiile care o guvernează. Atacurile false la adresa Parlamentului, la adresa presei şi la adresa altor partide şi a liderilor lor (după principiul stalinist „cine nu-i cu mine, e împotriva mea!”) sapă puternic la edificiul fragilei noastre democraţii.

            Zilnic, în manelizarea generală a societăţii româneşti, atacurile PD-L şi a conducătorului său, Traian Băsescu, la adresa democraţiei sunt tot mai vizibile. Măsurile luate la nivel guvernamental sunt, în majoritatea lor, neconstituţionale, dovadă şi deciziile Curţii Constituţionale. Zilnic, actualii guvernanţi şi preşedintele Traian Băsescu lucrează împotriva şi nu în beneficiul poporului. Motivele se cunosc, ziarele sunt pline de cazurile de corupţie la nivel înalt ale reprezentanţilor PD-L. În aceste condiţii, botniţa pregătită pentru presă vine într-o linie firească a strategiei pedeliste de guvernare. Şi nu vine oricum, ci ca parte a strategiei de apărare naţională. Pentru că atacurile la adresa guvernanţilor pedelişti şi a conducătorului lor iubit constituie, nu-i aşa, atacuri la adresa poporului. Şi cum preşedintele nu e străin nici de metodele de corecţie prin bătaie, nu este exclus ca imagini ca cele prezentate în campania electorală să devină o practică uzuală. Doamne fereşte, zic, gândindu-mă că, totuşi, am mers prea departe cu imaginaţia.

            Sper să mai găsim în ADN-ul naţional acele elemente care ne-au definit ca popor în vremurile bune: cu frica lui Dumnezeu, muncitor şi respectuos, cu bun-simţ şi coloană vertebrală. Altfel, riscăm să ne trezim, încet dar sisgur, într-un alt sistem totalitar, ce poartă masca unei democraţii pocite, în care minciuna, ipocrizia şi bădărănia vor fi literă de lege.

Un Raspuns la “www.libertateapresei.ro”

 1. ionut says:

  doamna pocora cei din pdl intentioneza sa concedieze asistentul personal al persoanelor cu handicap grav.
  unde sa ne adresam in situatia asta?
  legea 448 prevede ca persoana cu handicap grav are dreptul la un insotitor cu toate astea la navodari s-a produs un precedent si toti acesti asistenti personal au fost concediati de primarul din navodari.
  de asemene vreau sa va intreb ce s-a intamplat cu proiectul legislativ sustinut de dvs care prevedea marirea indemnizatiei perspanelor cu handicap grav?
  vreau sa va fac si o propunere daca imi este permis:
  sa se faca o separatie intre cei care au ca singur venit indemnizatia de handicap si cei care au si handicap dar pensie de vechime in munca.
  indemnizattia celui care are si pensie de vechime in munca dar si indemnizatie de handicap trebuie sa fie maai mica decat indemnizatia celui care nu poate sa munceasca si asfeli aceasta indemnizatie este singurul lui venit.
  VA MULTUMESC ANTICIPAT.

Raspunde